Sagrada Natura bio arganový olej Arganeol

Používáte rádi oleje? Pokud máte problémy se suchou pletí jako já, tak věřím, že určitě ano a není nic lepšího a výživnějšího, než pleti večer dopřát pořádnou dávku právě nějakého kvalitního oleje. Dají se využít jak do koupele, tak i na vlasy a celé tělo, no já si je nejvíce oblíbila především na pleť.


A protože mám ráda kvalitní produkty a přírodní kosmetiku, rozhodla jsem se přijmout nabídku spolupráce od, pro mě dosud neznámé, značky Sagrada Natura a vyzkoušet jejich 100% bio arganový olej Arganeol přímo z Maroka.



Olej se nachází ve skleněné 50 ml lahvičce z tmavého skla. Jako aplikátor slouží praktická pipeta, kterou u tohoto druhu produktů vždy oceňuji. Samotný produkt má lehounce nažloutlou barvu a středně hustou konzistenci, takže není úplně jako voda, ale není ani příliš hutný jako třeba ricinový olej. Vůně je pro mě taková zvláštní, měla by mít oříškový podtón, což bych sama za sebe asi neřekla. Nemůžu říct, že bych si jí úplně oblíbila, ale na druhou stranu mi ani nijak nepřekáží a není příliš výrazná.

Jak už je pro mě u olejů zvykem, nanáším ho večer na lehce navlhčenou pleť, až už klasickou nebo květinovou vodou, aby se produkt lépe vstřebal a správně účinkoval. Na celý obličej používám obvykle zhruba 5 kapek. Vůně oleje je cítit jen při nanášení a potom hned zmizí, takže i kdyby vám třeba nesedla, tak vás nebude nijak omezovat v používání. Pleť je po nanesení samozřejmě mastná, takže se hodí spíše na večerní péči nebo když se zrovna nikam nechystáte. Co se mi ale moc líbí je takový jakoby sametový efekt, který na pleti dělá. Pokožka je na dotek krásně hebká a příjemná.



Ráno je pleť skvěle vyživená, hydratovaná a bez suchých míst, což je přesně to, co jsem od tohoto produktu očekávala a co splnil na jedničku. Co se týče složení, tak je to čistý 100% arganový olej bez žádných dalších příměsí a látek.

Za mě je to tedy velmi povedený kousek a pokud zaujal i vás, tak na eshopu ho seženete za 439 Kč, což sice není úplně málo, ale můžu říct, že vydrží opravdu dlouho a za ty účinky podle mě rozhodně stojí. Pokud by vás zajímalo více názorů, tak u produktu naleznete plno dalších recenzí a všechny jsou v podstatě taktéž pozitivní.


Kromě arganového oleje značka nabízí i další produkty, jako třeba opunciový olej, tuhé šampony, mýdla, pleťové krémy nebo krásné sety, které by určitě udělaly velkou radost pod stromečkem.


Používáte oleje? Jaký je váš oblíbený? Máte zkušenost s arganovým olejem?

10 komentářů

  1. Také mi moc vyhovuje a souhlasím, pleťové oleje vydrží věčnost :)
    BLOG EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  2. Tento olej mám doma a tetě jsme k narozeninám koupili rovnou celu sadu. Olejíčky na pleť používám každý večer po koupeli. Zkoušela jsem ještě konopný olej nebo klasický kokosový. Líbí se mi, že jsou to výhradně přírodní produkty a pleti jen prospívají, i té problematické :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  3. S arganovým olejem mám šampon a nikdy jsem snad neměla zdravější vlasy! Přírodní oleje jsou zázrak

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
  4. Já nedávno začala používat kokosový olej a nemůžu si ho vynachválit! Žádný krém mi nikdy neudělal tak pěknou a hydratovanou pleť... Také ho nanáším spíše před spaním protože už se mi stalo, že jsem si ho dala na obličej ráno a celý make-up se mi roztekl :D Možná příště zkusím právě arganový olej:)

    BLKJOURNAL

    OdpovědětVymazat
  5. Já si takové oleje velmi užívám a ráda je používám :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. pletove oleje milujem a hlavne teraz na zimu, argan je super veľmi rada ho striedam
    galantosfun giveaway

    OdpovědětVymazat
  7. Já oleje používám hlavně vnitřně :) Na obličej a tělo upřednostňuji spíše krémy. Třeba arganový olej jsem ještě nikdy nezkoušela :)

    Soutěž o Regenerační set Granátové jablko Weleda

    OdpovědětVymazat
  8. Já začala tuším kokosákem, ale ten mi moc nevyhovoval nebo jsem ho tenkrát neuměla správně použít. Už jsem ho ale od té doby nezkoušela a mám ho jen na tělo. Na obličej střídám Saloos a arganový od Ryoru, který používám i na vlasy nebo sem tam na tělo. Nevím teď, kolik ho tam je, ale stojí taky přes 400. Jen na obličej nebo vlasy je to velké balení, takže na tělo si ho taky občas dám, i když pravidelně by to vyšlo dost draze :(

    OdpovědětVymazat
  9. Pleťové oleje jsem si také moc oblíbila! :) po arganovém jsem také pokukovala, ale nakonec mi skončil v košíku ylang ylang, má o dost silnější parfemaci, ale je to pašák :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥