Viděno a přečteno #4 Říjen + listopad 2016

Možná jste si všimli, že za měsíc říjen nevyšlo žádné viděno a přečteno a to jednoduše kvůli tomu, že nebylo moc o čem. Filmy jsem jaksi nestíhala a k tomu jsem si dala po dlouhé době zase Harry Potter maraton, takže jsem zkoukla všech 8 filmů a to by asi k ničemu nebylo vám tu sem o nich psát, takže jsem se rozhodla říjen spojit s listopadem a máme to tady až teď. I tak toho není moc, takže to tentokrát bude celkem rychlé.

Filmy

Me Before You / Než jsem tě poznala
Drama / Romantický

Tohle je typ filmů, které nesleduji zase až tak často, ale když už, tak se většinou neobejdu bez papírových kapesníčků. I tady by tomu tak nejspíš bylo, akorát, že jsem tu asi nejdojemnější scénu viděla náhodou ještě před tím, než jsem se podívala na celý film, takže jsem to potom už neprožívala tak moc, i když stále je to rozhodně dojemný a krásný film se sympatickými herci v hlavních rolích.

Hodnocení:

Fantastic Beasts and Where to Find Them / Fantastická zvířata a kde je najít
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy

To bych nebyla ten pravý fanoušek, abych si nechala ujít tenhle film, na který jsem se těšila už pěkných pár měsíců. Řeknu to asi tak, že jsem neočekávala, že by to překonalo HP, to je asi jasné, ale ani tak nemůžu říct, že by se film nepovedl, naopak, moc jsem si ho užila. Jediné co, tak mě přišlo, že je tam možná až moc efektů a působí to tak trochu přeplácaně a takovým tím dojmem, aby vás to na sílu úplně ohromilo. Nejvíc podle mě ale udělala hlavní postava v podání Eddieho Redmayna, který byl tak krásný a roztomilý, že bych mohla celou dobu koukat jenom na něj.

Hodnocení:

Hacksaw Ridge / Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny
Drama / Válečný / Životopisný

Nevím jestli to víte, ale válečné filmy patří mezi mé nejoblíbenější. Viděla jsem jich celkem dost, ať už ty přímo z bitev nebo ty, co se týkají války mimo válečné pole. Tohle je opravdu zajímavý pravdivý snímek o chlapci, o kterém jsem popravdě doteď nikdy neslyšela, i když si myslím, že jeho činy a myšlení si rozhodně více pozornosti zaslouží. Jedná se o příběh mladého kluka, který se rozhodne jít do války, ale bez toho, aby měl u sebe jakoukoli zbraň. A přestože ho zpočátku mají všichni za zbabělce, brzy se ukáže, že je to přesně naopak. Velká část filmu se odvíjí přímo na bitevním poli včetně celkem detailních realistických záběrů, takže asi nic pro slabé povahy, ale za mě je tohle jednoznačně jeden z nejlepších válečných filmů.

Hodnocení:

Legally Blondes / Pravý blondýnka 3
Komedie

Pamatujete na film Pravá blondýnka s krásnou Reese Witherspoon? Tak tohle s tím nemá nic společného. Na tenhle film jsem se dívala jen tak v pozadí náhodou, že ho dávali v televizi, když jsem byla u rodičů a je to teda opravdu blbost. I když možná pro takové dvanáctileté holky by to mohlo být zábavné, to je asi pravda. No pro mě to bylo totálně o ničem, i když předchozí dva díly mám moc ráda. Možná jsem ale jen moc stará na takový druh filmů.

Hodnocení:


Knížky

Prima sezóna, Josef Škvorecký
Česká literatura, Povídky

Tohle je taková klasika, kterou jsem já ale četla až teď, což je možná trochu škoda, protože číst tohle tak ve 14 nebo 15, tak by pro mě Danny Smiřický byl určitě takovou tou knižní platonickou láskou. I teď jsem si toho kluka oblíbila a až bude víc času, určitě si plánuji přečíst i další díla Škvoreckého, ve kterých Danny vystupuje, jako Zbabělce, Tankový prapor nebo Příběh inženýra lidských duší.

Hodnocení:


→ Můj profil na ČSFD DatabázeKnih


Máte rádi válečné filmy? Měli jste i vy svou knižní platonickou lásku?

12 komentářů

  1. Na fantastická zvířata bych se ráda podívala :)

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Pravou blondýnku 3 jsem viděla a dokonce se na ní tak jednou ročně ráda podívám i dnes, když se chci fakt hrozně moc odreagovat :D Ale první dva díly s Reese jsou prostě klasika :) Než jsem tě poznala jsem viděla relativně nedávno, a ačkoliv podobný typ filmů taky moc nevyhledávám, líbilo se mi to :) Na válečné filmy se nedívám vůbec, asi bych u toho umřela nudou :D V poslední době jsem viděla jen první dva díly Bridget, které jsem si vůbec nepamatovala, a minulý víkend jsem byla v kině na Bezva ženská na krku a moc se mi to líbilo :) Dokonce i to letní prostředí mě bavilo, ačkoliv v téhle době vyhledávám spíš filmy se zimní/vánoční tematikou. V rámci prokrastinace mezi učením se dívám spíš na seriály, momentálně 2 socky a Gilmorova děvčata :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na blondýnku se musím podívat ! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Než jsem tě poznala jsem viděla a dokonce i četla, fakt mne to chytlo u srdce.. a s tou pravou blondýnkou s tebou jen souhlasím :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  5. Než jsem tě poznala jsem četla a pak jsem koukala na film a musím říct, že obě varianty mě rozbrečely. Ta knížka se mi vryla do srdce, miluji ten příběh :)

    My November 2016

    OdpovědětVymazat
  6. me before you skvely film, velmi ma prekvapil a fantastic beast este som nemala sancu, zatial som aspon kukla vsetkych starych potterov
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
  7. Fantastická zvířata jsou dokonalá, moc povedený film,. To samé Než jsem tě poznala, četla jsem i knihu a povedlo se oboje.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  8. Tak Fantastická zvířata jsou super :) těším se na dvojku ! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Me before you som videla už v lete, super film :) A aj Pravú blodnínu 3 som videla, ale ako vravíš, s tými predošlými filmami to nemá nič spoločné :/
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  10. me before you som sa vyhýbala veľmi dlho (vedela som,že pri tom budem plakať :D) ale nakoniec som mala chvíľu a pozrela som si to..:) blondíka jedna a dva je super..ostatné som nevidela :))

    BeautyMuffin

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý vkus na filmy musím říct!!! Fantastická zvířata jsem si také jako fanoušek nemohla nechat ujít a Me before you je skvělý film a jak říkáš, kapesníčky se k němu opravdu hodí. :) O knize jsem zatím neslyšela, je fajn objevovat nové věci. :)

    Nakonec bych tě chtěla pozvat na Vánoční giveaway, které probíhá na mém blogu. Protože Vánoce jsou o obdarovávání! ♥

    www.enthusias-ter.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Než jsem tě poznala miluju. A na Fantastických zvířatech jsem byla v kině. Film se mi hrozně líbil, i když moc nemusím Pottera, tohle bylo fajn. :)
    Blog na zabití

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥