Bio Pupalkový olej od Saloos

Oleje jsou něčím, co česká značka Saloos rozhodně umí. Kromě toho má ve své nabídce tolik druhů, že si každý určitě najde ten svůj.

Já se rozhodla vyzkoušet Bio Pupalkový olej, který je asi už třetí nebo čtvrtý, který jsem od této značky vyzkoušela.


Olej se nachází ve skleněné 50 ml lahvičce s plastovým šroubovacím uzávěrem. Dávkování je trochu nepraktické, jelikož má poměrně velký otvor a často se může stát, že se vám do dlaně vylije zbytečně až moc produktu. Olej má žluto-oranžovou barvu a poměrně jemnou svěží vůni.

Pupalkový olej je vhodný pro citlivou, suchou i stárnoucí pokožku, na kterou má zvláčňující, zjemňující a zklidňující účinky. Podporuje regeneraci pokožky a pomáhá udržovat její elasticitu. Pomáhá obnově pokožky po zhojených popáleninách a je vhodný i pro děti.



Já tento olej používám hlavně na pleť, protože je dost mastný a déle se vstřebává. Na tělo oleje v podstatě nepoužívám vůbec, ale to už je o osobních preferencích každého. Před použitím je jako u každého oleje samozřejmě důležité pleť lehce navlhčit, aby se olej dobře vstřebal a zbytečně pleť nevysušoval. Jak už jsem zmínila, olej je mastnější, takže ho stačí opravdu málo, což je někdy kvůli tomu dávkování trochu problém. Musíte počítat také s delší dobou vstřebávání, proto je skvělý na večerní péči, ale určitě ho nedoporučuji na ráno, pokud tedy neplánujete být doma. Když se večer olejem namažete, tak ráno je pleť krásně vyživená, jemná a rozzářená. Suchá místa jsou pryč a prostě si hned na první pohled všimnete, že pleť vypadá více zdravě a odpočatě.


Kdybych měla tento olej srovnat s těmi, co jsem už zkoušela, konkrétně s šípkovým a arganovým, tak v účincích popravdě nevidím až takové rozdíly. Všechny pleť hezky hydratují a vyživují, největší rozdíly vidím jen ve vůni, případně barvě. Podotýkám ale, že mám pleť převážně suchou, mastnější pleti by možná každý olej tak dobře nesedl, ale na druhou stranu to určitě neznamená, že by mastné pleti žádný olej nemohl vyhovovat, to určitě ne, stačí najít jen ten správný. Na stránkách Saloos máte oleje rozdělené podle typu pleti nebo způsobu použití, takže pokud nevíte jaký pořídit, určitě se tam mrkněte.

Pokud vás zaujal přímo tento olej, tak ho seženete například zde za 131 Kč.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji zastoupení Saloos.


Jaký olej je váš oblíbený? Máte zkušenosti s těmi od Saloos?

9 komentářů

  1. Já mám hrozně ráda mandlový a šípkový a moc ráda bych zkusila ještě avokádový :).

    OdpovědětVymazat
  2. Já si radši oleje na obličej moc nepatlám. Ale když píšeš, že by nějaký mohl vyhovovat i mastné pleti, tak se na to podívám.
    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
  3. Já Žany teď používám makový olej od Havlíkovy apotéky, teda na noc a je fajn :) Předtím jsem měla zase růžový olej z Oriflame. Od Saloos jsem zkoušela leda tělový olej a odličovací olej a hodnotím na jedničku :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já od nich používám jen odličovací olej a jsem spokojená. Tenhle vypadá docela dobře a mé sušší pleti by také vyhovoval. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Musí být skvělý! Od Saloosu mám ricinový olej :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  6. Saloos má skvělé oleje :) Mám je moc ráda.

    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám od Saloosu taky ricinový, je dost mastný, ale skvělý. Původně jsem si ho pořídila na řasy, pak ho začala používat i na obličej, sice když jdu spát později, tak se přes noc ani nestihne vstřebat úplně, ale mám pleť jako miminko :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám od Saloosu taky ricinový, je dost mastný, ale skvělý. Původně jsem si ho pořídila na řasy, pak ho začala používat i na obličej, sice když jdu spát později, tak se přes noc ani nestihne vstřebat úplně, ale mám pleť jako miminko :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥