Vyčištěná pleť se zeleným jílem Saloos

Pokud se rády líčíte, tak jistě samy dobře víte, že dekorativní kosmetika dá pleti občas trochu zabrat a je pak potřeba pleti jednou za čas dopřát relax a pořádně ji vyčistit.

A to je nejlepší udělat nějakým produktem, který je zároveň přírodní - já to tak udělala se zeleným jílem od značky Saloos.


Francouzský zelený jíl je v kosmetice používán již po staletí, jelikož je o něm známo, že absorbuje z pokožky toxické látky, zbavuje jí nečistot a nežádoucí mastnoty a zároveň pleť zpevňuje, obnovuje, zklidňuje a vyživuje. Jedná se o přirozený zdroj vápníku, hořčíku, křemíku, draslíku, sodíku, železa, titanu, manganu a dalších minerálních látek a stopových prvků. Jedná se vlastně o jemně namletou horninu - minerál, získávaný z velké hloubky, který není znečištěn škodlivými látkami.



Jíl se nachází v plastovém kelímku se šroubovacím uzávěrem o obsahu 80 g. Jedná se o jemně namletý prášek šedo-zelené barvy, který má jen velmi neznatelnou vůni, kterou vůbec nevím k čemu bych přirovnala a sama si nejsem jistá, jestli se mi líbí nebo ne, ale každopádně není nijak rušivá, ať tak či tak.

Kromě pleťové masky se dá zelený jíl vyzkoušet i jako maska na celé tělo, k zábalům a obkladům nebo do koupele - pokud vás to zaujalo, tak vás odkážu přímo na Saloos.cz, kde najdete podrobnosti. Já se budu věnovat především použití jako pleťová maska.


Na použití budete potřebovat misku a něco na zamíchání (vše nekovové). Jíl smíchejte s vodou (ať už klasickou nebo květinovou) v poměru cca 1:1. Pokud máte sušší pleť, tak doporučuji přidat pár kapek pleťového oleje. Měla by se vytvořit středně hustá pasta, kterou můžete aplikovat na obličej, nejlépe nějakým plochým štětcem. Maska by se měla nechat působit 20-30 minut a poté opláchnout teplou vodou. Musím říct, že maska jde po zaschnutí dolů trochu hůře, takže je dobré použít nějakou houbičku, já to dělala s klasickou kuchyňskou (samozřejmě tou jemnější stranou) a šlo to mnohem lépe.


Já se přiznám, že při prvním použití jsem měla s touhle maskou trochu problém, jelikož mě po nanesení na obličej začala hrozně štípat, a tak jsem s ní vydržela asi 15 minut, než jsem ji musela jít smýt. Obličej jsem potom měla dost začervenalý a já byla zklamaná a trvalo mi trochu déle, než jsem jí dala znovu šanci. Podruhé jsem masku nanášela jen na mastnější část pleti a opět mě dost štípala a obličej jsem měla po použití trochu zarudlý, i přes smíchání s olejem. Pokožka byla ale zároveň vyčištěná a projasněná, i když například s černými tečkami nic nezmohla. Když jsem jí zkoušela naposledy, rozhodla jsem se, že přidám víc oleje a dala jsem tam celou lžičku a světe div se. Maska mě na obličeji jen lehce svědila a po smytí byla jen lehce narůžovělá, což během pár minut zmizelo. Pleť byla stejně jako u předchozích pokusů hezky čistá a rozzářená. Pokud trpíte na sušší pleť, tak musíte počítat s tím, že bude také trochu sušší a bude pnout, takže je důležité použít nějaký výživný krém nebo nejlépe olej. Během působení masky také budete trochu bez možnosti hýbat mimickými svaly, jelikož maska na pleti postupně zasychá.


Za mě je tahle maska dobrým produktem na vyčištění pleti, i když je škoda, že mi trochu nepomohla i na ty černé tečky. Na mou citlivou suchou pleť to ale možná není úplně nejlepší volba, jen opravdu tak jednou za čas. Myslím si, že pleť mastnější bude s touto maskou jistě spokojenější. Pokud vás zaujala, seženete ji například zde za 94 Kč.

+
všestranné využití
jednoduchá příprava
pleť je po použití vyčištěná, projasněná, působí zdravě

-
na pleti mě štípala a svědila (pomohlo použití více oleje)
po použití byla pleť začervenalá (také pomohl olej)
trochu vysušuje, stahuje pleť

Hodnocení: 6/10

Děkuji zastoupení Saloos za poskytnutí produktu k recenzi.


Máte zkušenost s jílovými maskami? Jaká je vaše nejoblíbenější maska?

P.S. Nezapomeňte se zapojit do giveaway!

10 komentářů

  1. Skvelá recenzia! :) Ja mám bentonitový íl, a moja pleť ma taktiež počas používania neskutočne svrbela a štípala, no olej ma nenapadlo použiť :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento bych ráda vyzkoušela a asi mi i bude sedet na moji trošku mastnější pleť :))

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Už se na jíl chystám dlouho (jako na spoustu dalších věcí), ale mám hodně masek v zásobě. Třeba ho už do té doby zahlédnu v drogerii, protože přes internet se mi nakupovat nechce :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já si tento produkt zamilovala. Plánuji si pořídit další balení. Jsem s výsledky masky naprosto spokojená. Maska mou pleť krásně vyčistí a řekla bych, že mně celkem na černé tečky pomáhá. Když jsem poprvé zkoušela masku, nechávala jsem ji těch 30 minut, ale moje pleť to jaksi nezvládla, takže teď si ji dávám na 15 - 20 minut a je to fajn :)


    #ThinkPositive

    OdpovědětVymazat
  5. Na tento produkt jsem už koukala, ale ještě jsem se neodhodlala ke koupi. Mám pleť spíše mastnější, takže si myslím, že by mi maska sedla, ale uvidíme :) -L

    OdpovědětVymazat
  6. moc se mi líbí ten koncept, že si člověk tu masku vlastně sám "namíchá", ale zase je to krok navíc oproti běžné masce, kterou člověk jen nanese a poté smyje. mám mastnou pleť, tak by mě zajímalo, zda by mi vyhovovala více než ty klasické jílové masky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to naprosto skvěle. :D ♥ Právě, moje pleť takové pročištění od toho všeho rozhodně často potřebuje, většinou to teda udělám nějakým rychlým peelingem a jen výjimečně maskou, ale teď je už více času, tak je třeba čas na změnu. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Zeleny il aktualne pouzivam a som s nim spokojna. Nevysusuje az tak velmi ako Tarika, ktoru som pouzivala predtym.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovědětVymazat
  9. No ja sa chystám kúpiť biely íl. Ten je vraj najjemnejší a teda najvhodnejší na citlivú pleť. A že vysušuje, to bez toho nejde. Aspoň mám ozaj pocit, že čistí. Následne sa dá pleť ošetriť olejom a je to vyriešené. A tých 15 minút sa predsa vydržať dá aj s pnutím a pálením.

    OdpovědětVymazat
  10. Ah! skvělý článek, vždycky víš, co si potřebuju přečíst :D Ale nemáš nějakou alternativu na citlivější/sušší pleť? Docela se bojim o to štípání, jsem takový srabík :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥