Jericho šampon pro mastnou a podrážděnou pokožku hlavy

Po dlouhé době tu pro vás mám recenzi na produkt z vlasové kosmetiky. Už dlouho mě trápí lupy, které ale nejsou takové ty klasické v podobě suchých šupinek kůže ve vlasech, ale spíše zůstávají na pokožce hlavy a vím o nich jenom tak, že když se zde podrbu, tak mám za nehty takový bílý povlak. V poslední době mě začalo trápit i častější svědění hlavy a tak jsem začala hledat nějaký vhodný šampon.


Při hledání mě zaujala značka Jericho a vybrala jsem si konkrétně šampon pro mastnou a podrážděnou pokožku hlavy. Tento šampon obsahuje kombinaci minerálních látek a bahna z mrtvého moře, které pokožku zklidňují a hojí. Pomáhá kontrolovat sekreci mazových žláz, odstraňuje nečistoty a maz z pokožky hlavy a vlasů.

Šampon se nachází v plastové lahvi o objemu 300 ml a praktickým vyklápěcím otvorem. Design je jednoduchý a působí na mě velmi příjemně. Konzistence samotného produktu je gelovitá, má tmavě hnědou barvu a zajímavou těžší vůni. 



Šampon by se měl aplikovat do vlhkých vlasů, napěnit a po dobu 2-3 minut masírovat pokožku hlavy. Poté opláchnout, nanést znovu a nechat 5 minut působit. Tento trochu složitější postup jsem, přiznám se, ne úplně dodržovala. Většinou jsem šampon nanesla, podle návodu cca 2 minuty masírovala a bez oplachování nechala působit cca těch 5 minut. Ihned po umytí jsou vlasy trochu hrubší, což se dá u šamponu čekat a pokud chcete vlasy jemné a dobře rozčesatelné, je potřebné použít kondicioner. Co se mi moc líbí, tak vůně vlasů po tomto šamponu. Voní jako když si necháte umýt vlasy u kadeřníka a vůni ve vlasech cítíte i další den. Vlasy dostatečně umyje, po uschnutí jsou příjemné na dotek a dostanou i trochu lepší objem. 


Z dlouhodobějších účinků jsem si během několikatýdenního používání všimla především toho, že se mi zlepšila právě pokožka hlavy a už zde není tolik mastných lupů (nejsem si jistá, že se jedná zrovna o ně, ale nic přesnějšího jsem nenašla). Na druhou stranu mě ale stále docela svědí, i když rozhodně o něco méně než předtím. Doufala jsem také v to, že mi vlasy vydrží déle v dobrém stavu, což se ale stalo jen velmi málo. Stále si vlasy umývám obden, ale tentokrát se to už dá s použitím suchého šamponu vydržet i třetí den celkem v ucházejícím stavu, i když už mě potom zase dost svědí pokožka hlavy. Původně jsem si také myslela, že se jedná o přírodní šampon (což není nikde psané, nevím kde jsem to sebrala), pohled na složení mě ale vyvedl z omylu, i když nejsem nijak proti chemické kosmetice, takže s tím problém nemám. Také je určitě plus, že šampon neobsahuje parabeny a celkově značka netestuje na zvířatech.


Šampon jsem si v konečném důsledku oblíbila, i když budu muset hledat dál něco na svědivou, rychle se mastící pokožku. Pokud vás šampon zaujal, seženete ho (a další produkty značky Jericho) na notino.cz za 259 Kč.

Výhody:
  • praktické hezké balení
  • příjemná vůně, která ve vlasech vydrží
  • vlasy dobře umyje, ty jsou příjemné na dotek, vzdušné
  • zlepšení mastných lupů
  • jemné zlepšení v ohledu svědění a intervalu mytí vlasů
  • neobsahuje parabeny
  • netestováno na zvířatech

Nevýhody:
  • složitější postup mytí
  • pro dobré rozčesávání nutné použít kondicioner
  • dostatečně nezlepšil svědění, interval mytí
  • vyšší cena

Hodnocení: 6/10


Znáte značku Jericho? Jaký šampon byste mi doporučili na svědění / rychle se mastící vlasy?

7 komentářů

  1. Tuto značku nepoznám. Taky si vlasy umývám obden a stále hledám něco vhodného, co udělá s mými vlasy zázrak a nebudou se tak rychle mastit.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Já naštěstí svěděním netrpím, ale vlasy se mi mastí celkem dost, bohužel jsem ještě nenašla nic, díky čemu by se mi vlasy mastily méně.. až něco objevíš ty, dej nám vědět! :)

    Na mém blogu právě probíhá giveaway, budu ráda, když se zúčastníš :)
    Giveaway

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Značka Jericho mě už před nějakou dobou docela zaujala, ale pořád jsem se k ničemu nerozhoupala právě kvůli vyšším cenám :/ Já mám naopak suchou pokožku hlavy, a tak ti bohužel nic nemůžu doporučit :D -L

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám problém s rychle se mastícími vlasy, lupy jsem mívala když mi bylo tak 12 myslím. Myslím, že tenkrát to přešlo nějak samo, i když mamku nenapadlo nic lepšího, než mi je vyčesávat :D Jinak jsem i díky dobrému rozvrhu ve škole omezila mytí na obden, a i když ten druhý den už nemám tak super pocit, dá se to vydržet. Ideální šampon stále hledám a pokud by dodával i objem, byl by to fajn bonus :)

    OdpovědětVymazat
  5. O tomto šamponu slyším poprvé a musí být super!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tento šampón vyzerá naozaj skvelo :) Určite vyskúšam :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  7. Designovo vyzerá super a tiež by som si asi na prvý pohľad myslela, že je prírodný :). Inak ja s pokožkou hlavy nemám nejaké problémy, ale lupiny sa mi tvoria a takisto rýchlo sa mi mastia, musím tiež umývať každý druhý deň. A niekde som minule čítala, ktorý šampón pomohol jednej blogeríne pri svrbení pokožky hlavy, ale nemôžem si vôbec spomenúť :(, takže ti nepomôžem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥