Doller - motivační diář

Pokud jste typ člověka, který má rád vše naplánované, miluje prostorné diáře, má rád minimalistický styl a rád si dotvoří jeho vzhled dle vlastní kreativity, tak zbystřete, protože tu pro vás mám o jednom takovém diáři zrovna článek.


Diář DOLLER se v poslední době stal celkem populární záležitostí a je tedy dost možné, že jste o něm už alespoň slyšeli. A pokud ne, nevadí, ráda vám ho představím a sdělím vám z něj moje dojmy po několika měsících používání.



S nápadem na diář přišli dva vysokoškolští studenti jako prostředek time managmentu a zároveň plnění svých cílů a snů. Já jsem na něj narazila náhodou minulý rok a hned se mi zalíbil společně s myšlenkou, že bych si mohla tvořit diář podle své představy. Líbilo se mi i to, že je diář motivační a tak mě třeba povzbudí ke splnění nějakých cílů, do kterých jsem se nebyla schopná sama dokopat.

Co musím rozhodně ocenit je minimalistický styl diáře a pevná koženková vazba. Společně s ním jsem dostala i eko propisku, ty používám moc ráda.



Diář má formát A4 a jeho velká přednost je to, že není datovaný, čili můžete s ním začít kterýkoli měsíc v roce a nemusíte čekat na nový rok. Najdete zde týdenní plánovač, který je podle mě pro většinu z nás asi nejpraktičtější. Je daný do sloupců, což mě osobně vyhovuje trochu méně, mám raději řádkové uzpůsobení. Kromě týdenního se zde nachází také plánovač měsíční, který já osobně využívám na plánování ohledně blogu, zatímco týdenní věnuji škole a dalším osobním záležitostem.



Hned na začátku naleznete roční plánovač, stránku kým jsem za 5 let a roční cíle. Na další dvojstránce se nachází snář, kde si můžete zapisovat, co chcete zažít, naučit se, pořídit si nebo navštívit. Dále už začíná diář samotný, který na každý měsíc vypadá tak, že na začátku máte 12 čísel, kde si označíte, jaký měsíc zrovna je + nějaký motivační citát. Dále je již zmíněný měsíční okénkový plánovač a na dalších stránkách týdenní plánovač společně s dalšími možnostmi jako týdenní cíle, výdaje, co udělat, kam zavolat nebo místo na další poznámky. Myslím si, že na každý den tam je dostatek místa na zapsání důležitých informací i spousta místa na vaši kreativitu, kterou můžete využít kreslením nebo lepením nejrůznějších samolepek a washi pásek, jako to dělám většinou já. Na konci každého měsíce se nachází jeho shrnutí, takže si můžete zapsat splněné a nesplněné cíle, pozitiva nebo co změnit. Také tu najdete dostatek místa na poznámky.

Na úplném konci diáře se nachází shrnutí celého roku podobné tomu měsíčnímu, několik prázdných a několik linkovaných stránek a mapa, do které si můžete třeba zaznamenat, kam jste se během daného roku podívali. Úplně na konci je ještě papírová obálka, kam si můžete založit nějaké důležité papíry, pozvánky, vizitky apod.



A jak jsem s diářem spokojená já? Ze začátku jsem z něj byla opravdu nadšená a myslela si, jak si z něj vytvořím krásný a kreativní diář. Postupem času jsem ale přišla na to, že tenhle diář není to pravé pro mě. Plánuji sice celkem ráda, ale ne až tolik, takže v tomto diáři je pro mě dost zbytečných míst jako měsíční shrnutí apod., které nakonec vůbec nevyužívám. Jelikož je diář trochu těžší a má formát A4 není ani tolik skladný a občas mi pro moje potřeby zbytečně zabírá místo.

Myslím si, že pro někoho, kdo je nadšenec do plánování a organizování a hledá něco motivačního, kde bude moci využít i svou kreativitu, je tento diář naprosto ideální. Například i na IG Dolleru můžete najít krásné fotky lidí, kteří si tento diář dokázali zamilovat a baví je si ho tvořit dle vlastní fantazie. Já jsem ale zjistila, že mi stačí něco jednoduchého, malého a praktického bez zbytečného místa navíc a proto mám na příští rok v plánu už úplně jiný diář.


Ještě bych ráda podotkla, že se mi na diáři moc líbí, že má praktickou gumičku, obsahuje ekologicky šetrný papír a je české výroby. Pokud by vás zaujal a chtěli byste o něm zjistit více, navštivte doller.cz, kde jistě najdete vše, co vás zajímá. Jinak pokud by vás zajímala cena, tak ta je 399 Kč, což je pro někoho možná na diář dost, ale pokud ho zvládnete dostatečně využít, tak si myslím, že peněz rozhodně litovat nebudete.


Jaký typ diáře máte nejraději vy? Nevadí vám do něj investovat víc peněz? Máte už nějaký vyhlédnutý na rok 2017?

33 komentářů

  1. Ježiš, ten je krásnej!! Zrovna nějaký takový sháním a tenhle vypadá úplně ideálně :)))
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo vypadá fakt dobře!
    Můj blog: Beauty by K. + u mě na blogu najdeš soutěž :).

    OdpovědětVymazat
  3. Aktuálně mám zatím jen fitness diář a ještě uvažuju nad koupí jednoho, který budu využívat na všechno ostatní. V diářích a celkově v plánování se dost vyžívám, ale 400 se mi za diář dávat nechce :(
    Doller je skvělej a bohužel asi nenajde využití úplně u každého, ale jednou bych si ho pořídit chtěla:)
    btw. krásný fotky!

    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá skvěle :) ja už mam doma na rok 2017 od Dary :)

    OdpovědětVymazat
  5. Je velmi pekny, skoda vsak, ze ke tak velky ja mam najradsej take male ktore mozem brat vsade so sebou, bez toho aby pridali kolo navyse v taske

    OdpovědětVymazat
  6. No nějaký diář by se mi teda hodil, protože nějak vše zapomínám :D :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  7. Asi jsem divná, ale diář jsem nikdy nevedla. Teda nějaké pokusy byly, ale ne moc úspěšné :D Diáře se mi hrozně líbí, ale jsem zvyklá si vše zapisovat do mobilu a do kalendáře a zatím mi to tak stačí :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, moc děkujeme za článek a super zpětnou vazbu. :) Je super vidět, jak každý využívá něco jiného a jak co potřebuje. Třeba my právě to měsíční shrnutí máme nejraději, protože nám pomáhá stále jít po té cestě, kudy chceme jít. Ale jak říkáš, každý to potřebuje trochu jinak a v tom je ta krása. :)

    Jen maličkost, DOLLER má rozměry formátu menší A5. Konrétně 210x135 mm. Ale pro ty, co potřebují spoustu místa na kreslení, bychom chtěli tento rok udělat i ten formát A4, respektive zase o něco menší. :)

    Ještě jednou děkujeme a přejeme spoustu úspěchu a splněných snů nejen tobě, ale všem tvým čtenářkám a čtenářům. :)

    S pozdravem a přáním hezkého dne,

    Jirka Doležal za tým DOLLER

    OdpovědětVymazat
  9. Tak ten vyzerá naozaj super!

    Na mojom blogu práve prebieha Giveaway o Kawaii box, budem veľmi rada, ak sa zapojíš :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  10. O Dolleru jsem už slyšela, ale mi osobně by hrozně vadily ty sloupečky... píšu docela široce a tak potřebuju i diář na šířku a ne na výšku... kdyby udělali i na šířku asi bych o něm uvažovala protože ten minimalistický styl je božský ;)

    Ráda bych tě pozvala k sobě na giveaway, která končí 20. listopadu :)

    www.double-claire.blogspot.cz | GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  11. Na něj už mám zálusk dlouho! Těším se až mi přijde domů :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadá skvěle. Já na další rok ještě žádný vyhlídnutý nemám, asi to budu muset napravit. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  13. Já teda miluju plánování! Tento rok jsem měla diář od Languo, který byl super. Malý, hezký, stručný, ale pro mě asi moc malý. Taky se mi nelíbí, že nemá pevnou vazbu a špatně se mi do něj zapisovalo, protože se pořádně neotevřel. Doller plánuju pořídit na další rok a strašně se na něj těším! :)

    Blog by Vea

    OdpovědětVymazat
  14. Už som o tomto diári počula a hneď ma veľmi zaujal. Premýšľam, že si ho k novému roku tiež kúpim. Idea, že si môžem všetko sama rozvrhnúť ma veľmi láka.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  15. Taky o něm už dlouho uvažuju. Boží!

    OdpovědětVymazat
  16. O diári počujem prvý krát, no obal je dokonalý. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  17. Páči sa mi jeho elegantná čierna farba. Niet nad klasiku! Tento by sa mi neskutočne hodil, milujem "nálepkovanie"! :) ʕ•́ᴥ•̀ʔっ

    * Happiness Boutique Statement Earrings *

    OdpovědětVymazat
  18. Super článok! Už dlhšie nad ním uvažujem, ale odrádza ma jeho veľkosť a to že je v češtine :D.

    OdpovědětVymazat
  19. Ten potřebuji, hned! :) škoda jen, že jsem si diář už na příští rok koupila...

    Secrets of M

    OdpovědětVymazat
  20. Nevadí mi investovať do diára viac a tiež používam motivačný diár aj keď od inej značky :) Páčia sa mi nálepky, ktoré tam dávaš :)

    OdpovědětVymazat
  21. Ten diár som už videla a vyzerá úžasne!:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  22. Moc pěkný diaář. Bohužel jsem si už jeden diář koupila, tak třeba někdy jindy :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Doller si plánujem kúpiť už dlho, akurát stále čakám na slovenskú verziu. Páči sa mi, aký je minimalistický,, akurát by mi tiež asi viac vyhovovalo týždenné plánovanie do riadkov, pretože na to som zvyknutá, ale rada by som skúsila aj toto :)

    OdpovědětVymazat
  24. idem hned na to čeknut mam rada ked si veci plánujem :)

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  25. Tento diář se mi moc líbí, jen škoda že stojí tolik :(.

    fellienm.com

    OdpovědětVymazat
  26. Vypadá opravdu krásně a já sama jsem si ho chtěla objednat. Bohužel byl delší dobu vyprodaný a tak jsem si objednala diář z Bonami, na který už netrpělivě čekám :D


    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  27. Ja mám každý rok možnosť v práci si vybrať diár, bohužiaľ ale len z danej ponuky. Ale tento je nádherný! Už som ho viac krát videla a pokaždé sa premáham, aby som si ho neobjednala! Radosť do takého plánovať :)

    dazzlera.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj,chci se zeptat odkud mas ty samolepky? :) taky bych je chtela)) dekuji:)

    OdpovědětVymazat
  29. Diář ale není velikosti A4...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥