Viděno a přečteno #3 Září 2016

Ahoj! Opět (nebo spíš stále) moc nestíhám, a tak vám skoro na poslední chvíli přináším pravidelné Viděno a přečteno, které je i vzhledem k menším volnočasovým možnostem o dost chudší než prázdninové díly, takže to bude celkem rychlé.

Filmy

The Avengers / Avengers
Akční / Sci-Fi

Klasická Marvelovka. Dřív jsem tenhle typ filmů vůbec nevyhledávala a nebavilo mě to, ale poslední asi rok se to úplně obrátilo a filmy od Marvelu a jim podobné naprosto miluju. A protože Avengers jsem viděla kdysi, když mě to ještě moc nebralo, rozhodla jsem se na to podívat ještě jednou a pořádně. No co k tomu říct, pokud máte tuhle filmovou oblast rádi, tak vás film určitě nezklame.

Hodnocení:

Avengers: Age of Ultron
Akční / Dobrodružný / Sci-Fi

Ani druhý díl mě nezklamal a hodnotím ho stejně pozitivně jako ten první, i když mám pořád pár jiných Marvel filmů, které mě bavily o kapku víc, a tak si tu hvězdičku navíc nechávám pro ně.

Hodnocení:

The Secret Life of Pets / Tajný život mazlíčků
Animovaný / Komedie / Rodinný

Animáky patří mezi mé nejoblíbenější žánry a zrovna na tenhle jsem se po zhlédnutí traileru opravdu moc těšila. Trochu jsem se obávala, aby všechny ty super scény nebyly vyplácané právě jen do ukázky a zbytek filmu bude o ničem, ale byla jsem příjemně překvapena a celý film jsem si v kině moc užila a pobavila se.

Hodnocení:

The Conjuring 2 / V zajetí démonů 2
Horor / Thriller / Mysteriózní

Horory, to je něco pro mě. Mám pocit, že to dnes píšu asi u každého filmu, ale pokud bych si měla vybrat jeden žánr. tak by horor určitě zvítězil. I když se občas sama trochu bojím, tak nemám problém na ně zavítat i do kina. Nejtěžší je vždy sehnat někoho, kdo by tam byl ochotný jít se mnou. Druhý díl V zajetí démonů je dle mého názoru opravdu velmi povedený a nabitý od začátku až do konce nejrůznějšími paranormálními a strašidelnými jevy, takže vás to udrží po celou dobu v napětí.

Hodnocení:


Seriály / Pořady

Tvoje tvář má známý hlas 2
Hudební / Soutěžní / Reality-TV

Po první sérii, která mě k mému překvapení opravdu bavila, jsem se na druhou docela těšila. Složení soutěžících se mi sice zamlouvalo více předtím, ale je to asi o zvyku a i tady jsem si nakonec našla pár svých favoritů. Mezi mé nejoblíbenější vystoupení zatím patří Honza Cina jako Green Day nebo David Gránský se skvělou Bohemian Rhapsody od Mercuryho.

Hodnocení:


Knížky

Petr a Lucie, Romain Rolland
Světová literatura, Novela

V současné době ode mě asi nemůžete očekávat nic, co by se netýkalo povinné četby, která je pro mě vlastně jen postrčením, abych si konečně přečetla knížky, které bych měla na seznamu i kdyby povinné nebyly. Petr a Lucie je kraťoučká novela bez velkého příběhu, ale plná myšlenek a emocí těchto dvou mladých zamilovaných lidí. Jak tento příběh končí nejspíš víte, ať už jste knihu četli nebo ji jenom probírali ve škole. Nicméně vám ho tu nebudu prozrazovat, to mě samotnou ve škole štve, když se o každé knížce při češtině dozvím, jak skončí. Za mě je opravu krásná, ale asi nebude bavit úplně každého.

Hodnocení:


→ Můj profil na ČSFD DatabázeKnih ←


Máte rádi horory? Jaká je vaše oblíbená knížka z povinné četby?

16 komentářů

  1. Žádný z těch filmů jsem neviděla :) Na hlas se dívám, mám to moc ráda :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem žádný z filmů neviděla :) A Hlas mě popravdě nějak nezaujal. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Avengers mám hrozně ráda, naopak Tajný život mazlíčků mě šíleně zklamal. V zajetí démonů už mám staženo a co nejdříve se snad mrknu :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Petra a Lucii právě čte dcera, pro mě nostalgická minulost.

    OdpovědětVymazat
  5. Petra a Lucii jsme určitě na střední brali, ale popravdě sama jsem to nečetla a už ani nevím, co nám o tom říkali, takže v budoucnu si to klidně ráda přečtu :) Jinak já v poslední době nemám tolik času na zábavné činnosti, takže sleduju zas od začátku Gilmorky, které jsem teprv nedávno celé dokoukala :D A sem tam nějaký film, už na mě leze vánoční nálada, takže včera jsem si stáhla Grinche, ale toho zas tolik nemusím, popravdě jsem se u něj dost nudila. Musím vymyslet něco jiného :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Grinche taky zase tolik nemusím, pro mě je každoroční must-see rozhodně Láska nebeská, ten film fakt miluju :) A pak mám ráda i různé vánoční animované pohádky jako Polární expres apod. :)

      Vymazat
  6. Na horory nekoukám, jsem strašnej strašpytel a neviděla jsem od začátku do konce ani jeden, jednou jak takový kousky a děs :D na to já nejsem. Tajný život mazlíčků chci vidět :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tajný život maznáčikov som videla ešte v lete a bolo to super! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  8. Na tajný život mazlíčků jsem byla v kině s kámoškou a taky jsme si to užily. Druhá řada Tvoje tvář má známý hlas mě moc nenadchla, ale u první jsem viděla všechny díly. Jinak horory já můžu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  9. Maznáčikov som videla a je to strašne roztomilé! Na V zajatí démonov 2 ma chcel prehovoriť môj priateľ ale úprimne, 1 časť mi bohato stačila:D

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  10. Taky miluju animáky a horory, i když to k sobě tolik nejde :D A Tvář sleduju poctivě od první řady (která byla o něco lepší) a mezi moje favority taky patří Cina a Gránský. P.S. za chvilku už nám to začínááá :))

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
  11. Avengerov zbožňujem, zvládla by som ich pozerať každý víkend :)

    OdpovědětVymazat
  12. Knižku Peter a Lucia si už dlho chcem prečítať a keďže je to aj povinné čítanie určite sa mi to zíde pri učení na maturitu. :)

    www.thefashiontwiins.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. The secret life of pets i Avengers jsou super volba! Horory už tolik nemusím... :)

    Secrets of M

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥