Ponio přírodní deodorant tea tree & lemongrass

Klasické deodoranty a antiperspiranty, které všichni známe a seženeme je v každé drogerii či jiném obchodě, obsahují často látky, které pro naše tělo mohou být škodlivé. A jelikož se jedná o typ produktu, který používáme pravidelně každý den, rozhodla jsem se poohlédnout po nějaké pro tělo prospěšnější variantě - ideálně rovnou něčem přírodním. 


Přírodní deodorant ve verzi tea tree & lemongrass od slovenské značky Ponio jsem si mohla vybrat k testování díky milé spolupráci s eshopem krasnakazdyden.cz.


Deodorant se nachází v ekologickém papírovém obalu, který je ale dostatečně pevný, takže se nemusíte bát poničení. Spolu s jednoduchým zeleným designem už na první pohled napovídá, že se bude jednat o přírodní kousek. Samotného deodorantu je 44 ml (75 g), má tuhou konzistenci, bílou až našedlou barvu a krásnou citrusovou vůni, která je poměrně dost intenzivní, ale stále příjemná a osvěžující.

Předem chci tedy podotknout, že se jedná o deodorant, nikoliv o antiperspirant. Nezabraňuje tedy přirozenému (a pro tělo prospěšnému) pocení, ale zabraňuje nepříjemnému zápachu díky jeho antibakteriálnímu účinku. Deodorant je čistě přírodního složení, vůně zajišťují přírodní silice a výrobek je vhodný i pro vegany. Díky univerzální citrusově-svěží vůni je vhodný pro ženy i muže.



Deodorant se vysouvá tak, že kolmo zatlačíte na tubu ze spodní strany. Napoprvé to může jít trochu ztuha, ale jinak to jde celkem bez problémů. Když se vám náhodou stane, že deodorantu vytlačíte moc, stačí dnem trochu poklepat o pevný povrch a deodorant zapadne zpátky. Jelikož je konzistence docela tuhá, je potřeba s ním v podpaží přejet víckrát. Do podpaží se jakoby otře a mě tam z něj vždy zůstávají takové malé kousky, tak deodorant ještě pořádně rozetřu prsty. Nemusíte se bát, že by tenhle způsob aplikace pokožku nějak dráždil. Pokud by vám ale přišlo, že je moc tuhý, zkuste na něj před aplikací nanést kapku až dvě vody a půjde to s ním mnohem lépe. 

Deodorant v podpaží nijak nehrudkuje, pokožku nedráždí a nemusíte se obávat ani nepříjemných skvrn na tričku. Účinek deodorantu funguje na 100% a vydrží v podstatě celý den, z čehož jsem byla opravdu nadšená. Díky intenzivní parfemaci se zápachu nemusíte bát ani při silnějším pocení, například při sportu.


INCI: Sodium Bicarbonate, Cocos Nucifera Oil, Helianthus Anuus Seed Oil, Hydrogenated Cetyl Olive Oil Esters, Kaolin, Olea Europaea Fruit Oil And Hydrogenated Vegetable Oil, Helianthus Annuus Wax, Talcum, Cymbopogon Flexuosus Oil, Melaleuca Alternifolia Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Citral*, Geraniol*, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Eugenol*
* Vyskytující se přirozeně v silicích

Co víc dodat, já jsem z tohoto deodorantu opravdu upřímně nadšená -  krásná vůně a skvělé účinky, které vydrží po celý den. K tomu přírodní složení a fakt, že ubývá jen velmi pomalu. Pokud vás tento deodorant zaujal, na eshopu ho seženete za 198 Kč, což je dle mého názoru za takový produkt velmi příjemná cena. K dostání je také v dalších variantách, jako pomeranč a eukalyptus, cukrová pivoňka, levandule a tea tree nebo růžová alej.

Hodnocení: 10/10


Zajímáte se o složení deodorantů? Máte zkušenost s nějakými přírodními?

14 komentářů

  1. Jej ten vyzera uzasne, len by som sa asi predsa len bala, ze by mi nestacil... ale ked hovoris, ze ma slusnu vydrz mozno ho niekedy vyskusam🙂

    OdpovědětVymazat
  2. Rada by som ho niekedy skúsila, zatiaľ najprírodnejší deodorant, aký som mala bol Nivea Pure and Natural, ktorý veľmi pekne a čisto vonia a vydrží po celý deň, to som fakt nečkala a najviac sa mi páči, že žiaden nánosy v podpazuší necítim. Ani jeden antiperspirant mi tak skvelú službu nespravil.

    OdpovědětVymazat
  3. Túto značku nepoznám, ale vyzerá to super! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzera zaujimavo, trocha by mi ale vadil ten papierovy obal, kedze skladujem deodoranty v kupelni, bala by som sa toho. Preferujem skor antiperspirant ako deodorant, pokial ho znacka ponuka, rada by som ho vyskusala :) Prirodne deodoranty som este neskusala a na zlozenie sa skoro vobec nepozeram :S

    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
  5. No tak tohle mě teda celkem dost zaujalo :))
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. tak toto vyzerá naozaj super, určite sa po niečom takom pozriem ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Mala som cukrovú pivonku a bol výborný, len sa mi zdalo, že sa dosť rýchlo minul. Tento už mám kúpený a čaká v skrinke :)

    OdpovědětVymazat
  8. Určitě bych ho ráda vyzkoušela :) obal vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  9. Teď nejspíš budu přemýšlet o koupi, dobrý deodorant hledám už hrozně dlouho.
    littlecapsule

    OdpovědětVymazat
  10. Deodorat ponio som si tiež zamilovala - používam cukrovú pivonku a bola som nadšená z vône aj balenia :) Krásna recenzia. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Pomalu mi dochází můj levandulový Jason a chtěla bych teď vyzkoušet právě Ponio. Jen nevím, jakou vybrat vůni, láká mě pivoňka, levandule i pomeranč :D A fakt mě těší, že říkáš, že funguje!

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
  12. Na prírodných produktoch si posldnú dobu dosť idem a tento deodorant ma zaujal:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥