Bodyfarm hydratační pleťová maska

Ahoj! Po delší době se vám zase ozývám a už teď je mi jasné, že na články budu muset vymyslet nějaký systém, abych byla schopná publikovat alespoň dva za týden. Tento rok jsem se totiž konečně překonala (že bylo načase, když maturita klepe na dveře!) a poctivě si píšu zápisky a dokonce jsem se začala doma i trochu učit. Zatím mi tak nějak stačilo dávat pozor a přečíst si to ve škole před písemkou a nějakým zázrakem jsem na konci roku vyfasovala vyznamenání. Je mi ale jasné, že s maturitou tolik hazardovat nebudu a čím dřív se začnu nutit k učení, tím líp. Nechci vás tu ale zbytečně obtěžovat kecy okolo, tak se vás zeptám, zda byste měli zájem jednou za čas o nějaký povídací článek? Vím, že sem moc osobní věci netahám a tak mě v podstatě ani nemůžete moc znát. Proto by mě zajímalo, zda by vás něco víc o mě zajímalo a bavilo číst nebo vám to spíš vyhovuje tak jak to je?


Dnešní článek bude ale zaměřený na kosmetiku, a to konkrétně na recenzi hydratační masky od značky Bodyfarm, o které jste se již mohli dočíst více zde.


Maska se nachází ve skleněném kelímku o objemu 50 ml s plastovým šroubovacím uzávěrem. Pod ním se nachází ještě plastová záklopka, aby se vám obsah nedostal při neopatrném zacházení do víčka. Samotná maska má lehce nazelenalou barvu, hutnější krémovou konzistenci a zajímavou vůni, která je trochu výraznější, ale nedokážu ji k ničemu přirovnat. Ne že by mi zrovna nějak voněla, ale ani nemůžu říct, že by smrděla, je to prostě taková ta vůně, kterou si nezamilujete, ale při používání vám zase ani nepřekáží, nebo alespoň tak to s ní mám já.


Masku používám klasicky na vyčištěnou pleť, celkem nepravidelně, většinou když jí mám opravdu vysušenou a nepříjemně staženou, což se mi často stává třeba po koupání (doporučeno je používat ji 1-2 týdně). Jak jsem už psala, má konzistenci takového hutnějšího krému, takže jí i jako krém nanáším klasicky prstem, i když by určitě šlo použít třeba i plochý štětec. Nanáší se dobře, pleť nijak nedráždí ani mě na ní neštípe, jenom po nanesení mám na pleti vždy takový intenzivní pocit tepla, jestli mě chápete. Maska se má nechat působit jen 10-15 min., já jí ale občas nechám i 20-30. Během těch cca 20 minut se do pleti napůl vstřebá a napůl zaschne, ale ne úplně, čímž myslím, že když na ní sáhnete, tak se vám nic neobtiskne na prst, ale nezaschne natolik, že byste cítili takový ten stahující pocit nebo by se vám maska začala z obličeje drolit.

Sundávám ji pomocí houbičky a vlažné vody. Dolů jde rychle a bez problémů. Pleť je po použití krásně svěží, jemná a hladká na dotek. Je i čistá a příjemně hydratovaná, i když to není úplně hydratační bomba a když mám pleť opravdu dost vysušenou, tak stejně mám trošku potřebu použít nějaký výživný krém, ale jinak hydratuje ve většině případů dostatečně a myslím, že by prospěla i mastnější pleti. Spotřebovává se taky celkem pomalu, použila jsem ji zatím asi pětkrát a pořád větší polovina zbývá.



Co se týče složení, tak zas až taková příroda jak jsem čekala to tedy není, ale na druhou stranu to není ani žádný propadák, akorát že ty nejhezčí složky skončili až na posledních místech, jako například extrakt z šípkové růže, rozmarýnu nebo tymiánu. Na prvních místech se kromě vody nachází zelený a bílý jíl, což mě překvapilo, protože čistý zelený jíl mi zase tolik nevyhovoval a hlavně mě trochu vysušoval. Maska by jinak neměla obsahovat žádné minerální oleje, vazelínu, propylenglykol, parabeny, silikony ani alergenní vůně a je vhodná pro všechny typy pleti.



Pokud vás tato maska zaujala, seženete ji na stránkách notino.cz (dřívější parfums.cz) za 219 Kč.

Hodnocení: 8/10


Používáte pleťové masky? Jaká je vaše oblíbená?

4 komentáře

  1. Pleťové masky ráda používám. Akorát jsem spotřebovala vzoreček masky od Soaphorie, která na pleti taky příjemně hřála. Ráda mám i masky od Balei. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Já používám pleťové masky od Freemana :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  3. Pleťové masky moc nepoužívám, protože jsem neuvěřitelný lenoch :) Čas od času si dám zelený jíl nebo ranní čistící masku od Havlíka.

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
  4. Od Bodyfarm som zatiaľ ešte nič nemala, ale vyzerá to super! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥