Apivita šampon pro mastnou vlasovou pokožku a suché konečky

Ahoj! S hledáním dobrého šamponu pro můj typ vlasů mám docela problém. Moje vlasy jsou řídké, jemné, bez objemu a poměrně rychle se mastí. K tomu se mi poslední dobou zdá, že mám hrozně citlivou vlasovou pokožku a když mám pár hodin vlasy ve vysokém culíku, tak mě potom "vlasy" (respektive vlasová pokožka) hrozně bolí.

V posledních týdnech testuji (střídavě se stříbrným šamponem) šampon určený pro mastnou vlasovou pokožku a suché konečky od značky Apivita, kterou jsem vám již jednou představovala v tomto článku, takže pokud vás zajímá víc, mrkněte tam. Jen pro alergiky upozorňuji, že Apivita často využívá v kosmetice včelí produkty.


Šampon se nachází v plastové lahvičce o objemu 250 ml. Hrozně se mi líbí design celého produktu, který na mě působí takovým retro dojmem, jako z nějaké starobylé apatyky. Pomáhá tomu i vzhled jako by byla lahvička z tmavého skla, i když doopravdy je z plastu. Samotný produkt má gelovou konzistenci, průhlednou, lehce naoranžovělou barvu a nádhernou vůni, která mi připomínala jehličí, jako bych doma už měla vánoční stromeček, opravdu krásná, přírodní a nevtíravá vůně.




Šampon používám tedy zhruba 1-2 týdně, jelikož se ho snažím střídat se stříbrným šamponem na žluté odstíny ve vlasech. Šamponu používám asi jako každého jiného, ale je potřeba ho ve vlasech pořádně rozetřít, aby dostatečně napěnil. Ve vlasech ho není nutné nechávat nějak extra působit, já ho běžně nechávám tak 2-3 minutky, než se umyju a potom ho spláchnu. Pokud mají vaše vlasy tendenci se hodně cuchat, tak určitě doporučuji použít kondicionér, protože po samotném šamponu mívám vlasy dost zacuchané a trošku hrubší, což potom ale samozřejmě zlepší učesání.

Jinak jsou vlasy po použití krásně umyté a příjemně voňavé, jsou také hezky nadýchané a ta prvotní hrubost se po učesání změní v krásně jemné a lesklé vlasy. Akorát že moje vlasy neznají slovo objem a tak po učesání vždy zplihnou kolem hlavy jako obvykle. Co se týče dlouhodobějších výsledků, tak já si obvykle umývám vlasy obden, ale poslední asi 2-3 týdny moje vlasy vydrží často až tři dny v dobrém stavu, což pro mě bylo opravdu příjemným překvapením a je to asi první šampon, který něco takového s mými vlasy dokázal.



Akorát složení mě trošku zklamalo, i když by měl být šampon z 85% z přírodních ingrediencí, tak to zase taková sláva není (viz fotka, například SLS hned na začátku). Šampon by ale neměl obsahovat žádné parabeny, silikony, minerální oleje, propylenglykol, ethanolaminy, barviva, ftaláty a další. Naopak obsahuje kopřivu, med, propolis, lékořici nebo aloe. 



Pokud vás šampon nebo celkově značka Apivita zaujala, seženete ji na stránkách notino.cz, tento šampon konkrétně za 269 Kč.

Hodnocení: 8/10


Jaký je váš oblíbený šampon? Zaujala vás značka Apivita?

10 komentářů

  1. Tohle je přesně můj problém...Zatímco u kořínků se mi vlasy mastí a musím je mít obden, konečky mám neustále suché...Možná šampon zkusím, vážně mě zaujal!:)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  2. Tento problém neznám, jsem jedna z těch štastných, které se vlasy téměř nemastí, vydržím bez jejich umytí i týden :)
    používám momentálně šampony od Bione cosmetics a nemám si na co stěžovat :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  3. Mám rovnaký problém, vlasy mi hlave mi v normálnom stave vydržia max deň a pol, na druhý deň vyzerajú horšie, ale dá sa to prežiť, no na tretí deň je to už katastrofa :D A končeky suché. Takže presne poznám ten pocit.
    Recenzia ma zaujala, ale neviem, či by som zaňho dala toľké peniaze :/
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tento šampon by se mi hodně líbil :))) Poslední dobou mám takové divné vlasy.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Tiež mám tento problém ako aj skoro všetky ostatné konce suché a korienky sa rýchlo mastia :/ tento šampón má celkom zaujal super recenzia

    OdpovědětVymazat
  6. Mame podobný typ vlasu :) tento šampon me zaujal :)

    OdpovědětVymazat
  7. O značce slyším poprvé, ale moc mě zaujala.
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  8. Ohohooooo tak ten musím vyzkoušet ! Vypadá dobře :).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  9. Aj keď mastné vlasy nemám, suché končeky mám dosť, najmä z farbenia a častých tepelných úprav. Taktiež o tejto značke počujem po prvý krát a šampon vyzerá zaujímavo:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to máme hodně podobné vlasy :) S mými vlasy žádný šampon zázraky neudělá, ale nedávno jsem objevila něco úžasného - hennu :) Mám po ní poprvé v životě objem, fakt že jo :D A interval mytí vlasů se mi prodloužil o den, no prostě paráda :) Jediný problém (ale ten mám zase jen já) je, že se mi po dvou umytích vymyje, ach jo:(

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥