Viděno a přečteno #2 Srpen 2016

Ahoj! Tak už i já jsem prožila svůj první den školy, který proběhl relativně v klidu. Naše škola se přes prázdniny předělávala a stále je tam dost zmatek, takže všichni počítáme, že první týden bude určitě ještě trochu klidnější ohledně učení. Na druhou stranu ale hned od příštího pondělí nastupujeme zpátky na praxi do nemocnice a je nám jasné, že požadavky na nás už budou náročnější a hodnocení přísnější než minulý rok. Taky nás ale čeká třídenní výlet do Jeseníků, kam se moc těším, přece jen to bude patřit mezi naše poslední společné zážitky jako třída. Koho z vás letos taky čeká maturita?

Dnes bych vám ale ráda přinesla nový článek do ještě celkem nové rubriky, která odstartovala teprve minulý měsíc a je o tom, co jsem daný měsíc viděla a přečetla.

Filmy

The Survivalist / Ten, který přežil
Drama / Thriller / Sci-Fi

Tohle je celkem zajímavý a netradiční postapokalyptický snímek, na který jsem si názor utvářela delší dobu. Zemi trápí hladomor a celý příběh je vlastně o farmáři, který bydlí v lesích a snaží se střežit svou úrodu před vetřelci. Celý film se odehrává v podstatě na jednom místě a objevuje se zde jen několik málo postav. Ve filmu se ani příliš nemluví, o to víc si zde ale všímáte té zvláštní atmosféry. I přes počáteční pochyby byl ale děj nakonec zajímavý a myslím si, že tento film rozhodně stojí za zhlédnutí.

Hodnocení:


The Intern / Stážista
Komedie

Film, na který jsem se podívala už jenom proto, že hlavní postavu tvoří můj velmi oblíbený herec Robert De Niro společně s krásnou Anne Hathaway. Jedná se o to, že do firmy, která se stará o módní web se rozhodnou přijmout stážistu-seniora. I u tohoto filmu jsem byla trochu na vážkách, celkově mi příběh přišel milý, místy vtipný a místy dojímavý. Na druhou stranu jsem asi očekávala něco víc a to "něco" mi v tom filmu prostě chybělo, takže jsem si musela dát víc času tenhle snímek nějak zpracovat, ale nakonec je to prostě hezký film, jehož zhlédnutí myslím nebudete litovat.

Hodnocení:


The Physician / Ranhojič
Dobrodružný / Drama / Historický

Na Ranhojiče jsem se chtěla podívat už docela dlouhou dobu, při probírání apendektomie se o něm někdo zmínil ve škole a zaujalo mě to. Pokud vás trochu zajímá lékařství a trochu historie, je tohle skvělý snímek, který má navíc i krásný a dobrodružný příběh se sympatickým hlavním hrdinou a neméně sympatickým Benem Kingsleym.

Hodnocení:


Suicide Squad / Sebevražedný oddíl
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Sci-Fi / Thriller / Komedie

Pokud máte rádi sci-fi, marvelovky a jednoduše filmy, které jsou adaptací komiksů, Sebevražedný oddíl je rozhodně must-see. My na mě byli dokonce v kině a byla to prostě pecka. Kromě skvělého zážitku jsem si odnesla i několik tipů na boží písničky, které doteď poslouchám pořád dokola. Hlavní postavy si zamilujete a objeví se zde hned několik velmi známých tváří, jako například Will Smith nebo Jared Leto. Líbí se mi, jak je to skvěle propojené, takže tu můžete zahlédnout třeba i Batmana. Za mě rozhodně nejlepší film, co jsem tento měsíc viděla.

Hodnocení:


After Earth / Po zániku Země
Sci-Fi /Akční / Dobrodružný

Na tento film jsem náhodou narazila, když jsme s přítelem jeli do Prahy a já hledala nějaký zajímavý film na youtube. A když tam měl hrát Will Smith, tak jsem si řekla, že to teda snad nemůže být nakonec nějak závratně špatný. A ono taky ne, i když Willa si tam zase tolik neužijete. Kvůli nouzovému přistání se otec se synem ocitnout na již dlouho neobydlené planetě. A jelikož je otec zraněný, jeho syn se musí pokusit vyslat signál o pomoc a při tom procházet nebezpečnou krajinou plnou nebezpečných zvířat i rostlin. Za mě celkem povedený snímek, který stojí za zhlédnutí.

Hodnocení:


The Village / Vesnice
Mysteriózní / Drama / Thriller

Tenhle film jsem viděla už několik let dozadu jako malá, ale moc jsem si ho nepamatovala a přítele docela zaujal, tak jsme se na něj podívali znovu. Jde o celkem zajímavý snímek vesnice, kde skupina lidí (hlavní hrdinou je slepá dívka) žije mimo ostatní civilizaci a jsou obklopeni lesem, ve kterém žijí tajemné příšery. Ze začátku tak film vypadá možná mírně komicky s nepovedenými kulisami, ale nakonec zjistíte, že je vše trochu jinak a celý film tak možná přehodnotíte. Mimochodem, jedná se o snímek, jehož parodované záběry se objevily i ve filmu Scary Movie 4.

Hodnocení:


Blended / Dovolená za trest
Romantický / Komedie

Jedna z typických Sandlerovských komedií. Já ho mám celkem ráda a Drew Barrymore taky, tak jsem filmu dala šanci. Určitě znám i jeho lepší komedie, tahle mi přišla trošku průměrnější, ale zasmějete se a není to špatný snímek. Je to takový ten ideální film k nějaké vedlejší činnosti, protože se nemusíte příliš soustředit na samotný děj, ale pobavíte se při něm.

Hodnocení:


Tři bratři
Pohádka / Rodinný / Hudební

Ano, tuhle pohádku jsem pořádně viděla až když teď naposledy běžela v televizi, i když hlavní znělku znám už opravdu dlouho a v hlavě hrála nejednou. Měla jsem z ní takové smíšené pocity, některé scény mi přišly povedené, jiné méně, ale nakonec je to přece pohádka a působí na mě celkem hezky a vtipně, zvlášť s příjemným Svěrákovým vyprávěním. No a taky je tam Klus, tak je rozhodně na co se dívat.

Hodnocení:


Seriály / Pořady

MasterChef Česko
Soutěžní / Reality-TV

Zdárně jsem dokoukala Chirurgy (snad by měla být co nejdřív nová série!), o kterých jsem se zmiňovala již minulý měsíc. Žádný další jsem zatím nerozkoukala (protože bych zase nedělala nic jiného), ale přece jenom jsem si našla menší kompenzaci, a to ve formě pořadu MasterChef, na který jsem se náhodně podívala u mamky v televizi a docela mě zaujal. Jde vlastně o soutěž amatérských kuchařů a přijde mi to celkem zajímavé a dobře promyšlené, takže mě to docela chytlo a kromě aktuální série jsem se rozhodla podívat i na tu minulou. A pokud třeba náhodou sledujete vlogy Patty Robert World na YT (případně Patty beauty kanál / Robertův food kanál), tak právě Robert se přihlásil na casting, tak mu moc držím palce a doufám, že se v příští sérii objeví i on!

Hodnocení:


Knížky

Krysař, Viktor Dyk
Česká literatura, Novela

Tak si můžu odškrtnout další knížku z četby k maturitě. Nebylo to pro mě tak zajímavé jako Zabiják, ale knížka mě bavila. Příběh krysaře je celkem známý, když jsem byla malá, tak jsem ho určitě měla i v nějaké dětské knížce. Krysař je vlastně člověk, který pomáhá lidem tak, že svou flétnou vyhání krysy z města. Ne každý je mu za to však dostatečně vděčný a flétna nakonec nemusí fungovat jenom na krysy. Myslím, že knížka za přečtení jistě stojí a kromě toho je krátká, takže pokud ji náhodou máte na seznamu také, i kdyby vás nebavila, tak ji máte za chvíli přečtenou.

Hodnocení:


→ Můj profil na ČSFD DatabázeKnih ←


Jaký film jste naposledy viděli? Kterou knížku aktuálně čtete?

17 komentářů

  1. Sebevražedný oddíl je skvělý film, strašně mě překvapil. Byla jsem na něm dokonce v kině a fakt mě to bavilo. Vesnici jsem viděla také jako dítě a myslím, že to nebylo špatné. Dovolenou za trest mám ráda, sice je to občas až hloupé, ale já se vždy pobavím.
    Po zániku země se mi nelíbilo a Tři bratři také moc ne, nějak ty novější pohádky nemusím. Na Stážistu se chci podívat.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Viděla jsem jen Stážistu a Tři bratry, Stážista je pro mě skvlý film, Tři bratři už moc ne :) Ale určitě bych se ráda podívala alespoň na Dovolenou za trest - občas je takováhle komedie třeba :)

    AXE Giveaway | Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. To je docela dpst filmů :) Musím si na nějaké ty filmy taky udělat čas, z těchto jsem žádný neviděla.

    OdpovědětVymazat
  4. Stihla si toho pozrieť/prečítať fakt veľa :D Ja som si akurát pozrela Me before you :D

    OdpovědětVymazat
  5. suicide squad absolutne to genialny film a soundtrack k nemu nic ine momentalne nepocuvam a stazista dalsi skvely film anna moja oblubenkyna ( este z cias princeznej) a de niro je proste klasa
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
  6. Masterchef je nejlepší, hrozně mě baví koukat na jídlo! Akorát mam pak vždycky hroznej hlad, takže se zčásti uspokojím nějakou namazanou houskou a představuju si u toho, že jím ty dobroty z televize :D Ale není to úplně ono :D Z těchto filmů jsem viděla akorát Vesnici a Blended a moc mě nandchnul ani jeden.

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
  7. Ranhojič film je dobrý, ale kniha je výborná. Stážistu jsem doporučovala ve svých filmových tipech taky, mně se líbil moc. Vesnice-na tu se musím kouknout. Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  8. Fuuuha, tak z tvojho zoznamu som nevidela nič. Naposledy sme si s kamarátom pozreli Zootropolis :D
    Ale z tvojho zoznamu by som si pozrela toho Stážistu :)
    World of Nicol | Back to school giveaway

    OdpovědětVymazat
  9. Osobne som zvykla sledovať Master Chef Slovensko i Amerika a veľmi ma to bavilo :) Česko som však nepozerala

    OdpovědětVymazat
  10. Zaujímavý výber - najviac ma zaujal Stážista :)

    Pozývam ťa na narodeninovú súťaž na mojom blogu o kozmetiku Manufaktura. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Wow, pěkný výběr :) Je vtipné, že Suicide Squad opravdu není film, u kterého bych čekala, že se mi bude líbit. A přesto s tebou naprosto souhlasím, překvapivě jeden z nej filmů, co jsem viděla za poslední dobu. Taková oddechovka, upoutá a Harley Quinn je prostě...úžasná :)

    Personal Concepts

    OdpovědětVymazat
  12. Díky za tipy, já poslední dobou vůbec nevím, co sledovat. Viděla jsem Stážitu, ten se mi mooooc líbil a Suicide Squad, který také nebyl vůbec špatný a navíc zbožňuju Margot Robbie <3 Master Chef mě letos také hodně baví a doslova hltám každý díl! :) Ještě kdyby se tak dalo i ochutnat :D

    OdpovědětVymazat
  13. Sebevražedný oddíl je ten nejbožejší film všech dob! <3 úplně ho miluju. Po zániku země je taky super film :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  14. Super tipy na filmy! Knížku Krysař miluju!

    OdpovědětVymazat
  15. Z těch filmů mě zaujaly snad všechny! Děkuji za tipy! :)

    fellienm.com

    OdpovědětVymazat
  16. Strašně ráda koukám na Master Chefa :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥