Arnikový gel od Weledy jako rychlá pomoc při bolestech svalů

Dnes tu pro vás mám tip na něco ne úplně tak kosmetického, zato však náramně užitečného, co se neztratí v žádné domácnosti nebo krabičce první pomoci. Obzvlášť pokud trpíte na bolesti svalů nebo jste šikula jako já a o modřiny nemáte nouzi.


Jedná se o arnikový gel od mé oblíbené značky Weleda. V arnikové řadě naleznete i spoustu dalších produktů, jako je arniková mast, tinktura, masážní olej (o kterém se na blogu určitě ještě zmíním) nebo sprchový gel, o kterém jste si již mohli přečíst zde.



Gel se nachází v hliníkové tubě, která je typická jak pro Weledu, tak i pro tento druh nejrůznějších gelů a mastí, které běžně koupíte v lékárně. Jako celá tato řada se pyšní oranžovým designem podle žlutooranžových květů samotné bylinky arniky. Objem celé tubičky je 25 g a má klasický plastový šroubovací uzávěr. Samotný gel má oranžovou poloprůhlednou barvu a nádherně voní. Ze sprchového gelu i masážního oleje jsem cítila skoro totožnou příjemnou bylinkovou vůni, tento gel voní ale úplně jinak a já z něj cítím především jitrocelový sirup proti kašli, který jsem jako malá milovala a i teď si ho při nachlazení vždy ráda koupím (a nejradši bych vypila celou lahvičku naráz).



Gel je určený na bolesti svalů po námaze, na modřiny nebo třeba výrony. Zmírňuje otoky, ulevuje od bolesti a urychluje hojení. Na výron jsem tento gel (naštěstí) zatím možnost použít neměla, modřinu si však se svou šikovností udělám každou chvíli. V takovém případě jsem za tento malý zázrak vždy ráda, gel na kůži příjemně chladí, uleví od případné bolesti a hlavně se s ním samotnou podlitinu podaří rychleji vyléčit a nehraje vám po těle všemi barvami několik týdnů.

Přítel gel ocenil především kvůli namoženým svalům, kdy jsem mu nejdříve udělala masáž pomocí arnikového oleje a na bolestivá místa následně nanesla gel, který se během chvilky vsákne do kůže a pomalu ulevuje od bolesti. A jako bonus krásně voní, vůně je i celkem dlouho jemně cítit z pokožky. Myslím si, že ke složení ani nemusím nic dodávat, krátké a pěkné, takže bych se nebála gel klidně používat i na citlivou nebo dětskou pokožku.



Pro mě je to teď už nepostradatelný pomocník a určitě v mé krabičce první pomoci bude i nadále zaujímat čestné místo. Jeho objem sice není příliš velký, ale k mému překvapení neubývá zase tak rychle a kromě toho jeho cena není nijak závratně vysoká. Pokud vás tento produkt zaujal, na weleda.cz ho seženete za příjemných 189 Kč.

Hodnocení: 10/10

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji zastoupení Weledy.


Máte zkušenost s arnikovou řadou Weleda? Co nesmí chybět ve vaší krabičce první pomoci?

10 komentářů

  1. Takovou rychlou pomoc nemám, ale musím uznat, že vypadá zcela dobře a lákavě :)

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ho také a používám ho právě na modřiny, na které fakt trpím (jo jsem prostě totální nemehlo) a fakt mi to pomáhá. Zvláště teď v létě nemusím nonstop ukazovat fialová kolena. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ten bych zrovna teď potřebovala :D Za poslední dny jsem toho tolik nachodila, že zítra se už asi nezvednu, masáž tímhle gelem by mi pomohla :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. O tom slyším poprvé a taky by se mi hodil :)
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  5. To je skvělá věc! Škoda, že jsem o ní nevěděla ještě, když jsem chodila na brigádu, protože by mi gel určitě pomohl na bolavé nohy :D

    OdpovědětVymazat
  6. Fakt vyzerá dobre! Produkty od Weleda mám veľmi rada ale tento produkt som ešte nezaregistrovala, zrejme si ho najbližšie objednám!:)

    Letná giveaway na blogu!

    OdpovědětVymazat
  7. Výrobky od Weledy milujem! Všetky mi vždy pomohli :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  8. S arnikou mám dobré skúsenosti, gél určite vyskúšam najmä po cvičení :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak toto vyzerá naozaj úžasne :) Ešte som ho neskúšala, no musí byť uunikátny. Ak sa nemýlim, teraz sa dá vyhrať aj v súťaži "mojdovod

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že tam se dá vyhrát arnikový sprchový gel, ne tento, ale nejsem si taky 100% jistá. Každopádně skvělé jsou oba :)

      Vymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥