Poznej novou kosmetiku #1 Apivita, Bodyfarm, Topvet

Ahoj! Dneska jsem tak přemýšlela, co bych napsala za článek, aby to nebyla opět recenze a něco mě napadlo. Během nákupů na parfums.cz vždy narazím na hromadu značek, které jsou pro mě dosud neznámé a nikdy jsem o nich neslyšela. Proto jsem se rozhodla založit novou rubriku s názvem Poznej novou kosmetiku, ve které vám vždy ukážu 3 značky nejrůznější kosmetiky, které nejsou tak známé a já sama jsem na ně třeba narazila poprvé. Je možné, že některé z nich znát budete, ale věřím, že si zde i tak najdete inspiraci na vyzkoušení nových produktů. Já sama určitě tyto značky plánuji vyzkoušet a doufám, že vám tak přinesu nové a snad i přínosné recenze, které nenajdete na každém druhém blogu.

Tentokrát to bude čistě o přírodní kosmetice, tak se na to pojďme podívat.

Apivita


Apivita je značka přírodní kosmetiky založená již v roce 1979. Název je z latiny a v překladu znamená "life of the bee" neboli život včely. Tento název vychází z filosofie celé značky - nikdy nepřestat být hodnotný a užitečný - pro společnost, životní prostředí i ekonomiku. V produktech se často vyskytují právě včelí produkty nebo bylinné výtažky.

V jejich sortimentu se nachází mnoho zajímavých produktů v různých cenových kategoriích (nabídka na eshopu se pohybuje konkrétně od 89 Kč až do 2 189 Kč). Samotný design produktů se mi zdá elegantní, luxusní a zároveň bych si už na první pohled řekla, že půjde asi o přírodní kosmetiku.

Pleťová péče obsahuje masky, pleťové a oční krémy, séra nebo produkty na čištění pleti. Na tělo si můžete vybrat různé krémy a mléka, peelingy, sprchové gely nebo i sůl do koupele. Značka nabízí i široký výběr šamponů, kondicionerů, masek nebo jiné speciální péče pro vlasy. Najdete zde i produkty na opalování a dokonce kosmetiku pro muže.

Co mě zaujalo: hydratační maska na obličej okurka (89 Kč), hydratační tělové mléko jasmín (379 Kč), hydratační krém na ruce a nehty (169 Kč), šampon pro mastné vlasy (269 Kč), sůl do koupele jasmín (379 Kč), péče proti vypadávání vlasů (629 Kč), oční krém proti vráskám a tmavým kruhům (1 599 Kč),...


Bodyfarm


Bodyfarm je taktéž přírodní značka pocházející z Řecka. Je založena na poznatcích o řeckých bylinkách, rostlinách a výtažcích z ovoce. Produkty neobsahují žádné ropné produkty ani deriváty, jako živočišné parabeny, propylenglykoly, silikony apod.

Značka nabízí široký sortiment produktů za velmi příznivé ceny (na eshopu konkrétně od 49 Kč do 229 Kč). Kromě toho produkty mají naprosto úžasný design, no uznejte sami. Já se do něj zamilovala na první pohled a ty příchutě jako hořká čokoláda nebo máslo a karamel, to musí vonět naprosto dokonale.

Ze sortimentu této značky zde naleznete především tělovou kosmetiku jako sprchové gely, tuhá mýdla, tělová mléka, tělový peeling, tělový másla, oleje nebo deodoranty na chodidla. Z pleťové kosmetiky tu bohužel na výběr není a produkty jsem nenašla ani na jiném českém eshopu, najdete tu akorát hydratační pleťovou masku. Z vlasové péče můžete vybírat mezi různými šampony, kondicionery a maskami. Nezapomněli ani na kosmetiku pro muže a děti.

Co mě zaujalo: tuhé mýdlo Butter Caramel (109 Kč), sprchový gel Green Tea (109 Kč), tělové mléko Cocoa Cookies (139 Kč), deodorant na chodidla ve spreji Peppermint (169 Kč), šampon pro mastné vlasy s olivovým olejem (169 Kč), hydratační pleťová maska (219 Kč), tělový peeling Dark Chocolate (229 Kč),...


Topvet


Topvet je značka české přírodní kosmetiky a doplňků stravy založená v roce 1990. Ve složení produktů této značky nenajdete žádné ropné látky, syntetická barviva či vůně, konzervanty ani živočišné a GMO složky. Topvet odmítá testování na zvířatech a používá recyklovatelný obalový materiál. Kromě ochrany životního prostředí se značky zajímá i o charitu a podporuje Nadační fond dětské onkologie Krtek.

Nabídka značky je opravdu bohatá a v příjemných cenových relacích (na eshopu od 69 Kč do 344 Kč). Design produktů je moc pěkný, přírodní a na některých produktech i trochu retro.

V sortimentu značky naleznete opravdu bohatý výběr. Kromě kosmetiky firma vyrábí také doplňky stravy a nezapomíná ani na majitele domácích mazlíčků. Z pleťové kosmetiky zde najdete balzámy na rty, řadu produktů s Tea Tree pro problematickou pleť, pleťové oleje a krémy. Na tělo si můžete vybrat mezi masážními gely, tělovými oleji, mastmi, bambuckými másly, peelingy a dalšími produkty. Na vlasy zde seženete sadu pro mastné vlasy nebo balzám na poškozené vlasy. K dostání je i kosmetika pro muže a děti, a také přípravky na opalování.

Co mě zaujalo: levandulová bylinná mast (89 Kč), balzám na rty kokos a mandlový olej (94 Kč), skořicový masážní gel tlumící projevy celulitidy (99 Kč), avokádový olej (137 Kč), peeling na ruce a nohy (148 Kč), bambucké máslo s aloe vera (191 Kč), vyživující noční krém s mandlovým olejem (188 Kč),...


Doufám, že se vám článek líbil. Ani jsem nečekala, že u něj strávím takovou spoustu času, ale zjišťování informací, vybírání produktů, tvoření koláží a psaní samotného článku mi zabralo několik hodin času. Na druhou stranu mám radost, že jsem dostala nápad na takovou rubriku, která by mohla pomoci vám a nikde jsem nic podobného ještě neviděla. Také si myslím, že díky tomu budou recenze na mém blogu originálnější a vy tak možná narazíte na produkty, kterých byste si jinak třeba ani nevšimli.


Jak se vám tenhle nový koncept líbí? Znáte některou ze značek nebo vás něco zaujalo?

19 komentářů

  1. Ani jednu značku jsem neznala, povedený článek! :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  2. Super tip článku! Znám malinko jen Topvet, ostatní značky jsou pro mě zcela nové :) Ráda zkouším nové a nové věci, takže děkuji za inspiraci! :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  3. Topvet už registrujem dlhšiu dobu, niekedy dávno som od nich mala pantenolové telové mlieko, ktoré som si dávala po opaľovaní :) ale tieto nové produkty ma prekvapili :)

    OdpovědětVymazat
  4. waau,toto je uplne pre mňa :) hlavne prirodna kozmetika :)
    adrianestyle

    OdpovědětVymazat
  5. Ani o jednej značke som ešte nepočula, ale určite to rada napravím. Našla som si hneď zopár favoritov, kt by som chcela vyskúšať :)
    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovědětVymazat
  6. Od Topvetu som mala Tea Tree esenciálny olej. České značky sú super.

    OdpovědětVymazat
  7. Já znám jen značku Topvet, pár produktů jsem už vyzkoušela a musím říct, že jsou super :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Mňa veľmi zaujala značka Bodyfarm a Topvet. Vyzerajú veľmi schopne :)

    OdpovědětVymazat
  9. tohle je skvělý článek, velký palec nahoru! :) zaujala mě značka Bodyfarm, protože mi přijde hodně podobná také řecké značce Korres.

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkná rubrika, takové bych ráda četla častěji a dozvěděla se něco nového.
    Značku Apivita znám z obchodů kde se dost často objevovala ve Španělsku, docela dost i oblíbená, takže věřím že by mohla mít dobré produkty.
    TopVet znám a dokonce mám několik jejich produktů se kterými jsem spokojena. Mám dva balzámy na rty a dvě masti Propolisovou a Levandulovou, hlavně ta propolisová je skvělá a zahojí každou ránu, promastí pokožku. Já si tím třeba mažu nohy a ty jsou ráno pak krásně hebké.

    OdpovědětVymazat
  11. Ani jednu značku neznám Žany a moc se mi tento formát videa líbí :). A hodně pěkný obaly kosmetika má :)

    OdpovědětVymazat
  12. O týchto značkách som doteraz vôbec nevedela. Apivita aj Bodyfarm ma veľmi zaujali, idem hneď pokukať ich produkty. Ďakujem za super tip.

    OdpovědětVymazat
  13. Skvelý článok! O žiadnej z nich som ešte nepočula :D
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, dobry napad na clanky :) znacky nepoznam, ale hladala som si pletove kremy a na krasa.cz som narazila na znacku La Chevre. Aj som bola odhodlana ze do nich pojdem, az kym som si neprecitala recenzie :S takze by som tvoje recenzie na "nezname" produkty velmi ocenila :) rada by som vyskusala nieco ine ako polovica blogeriek :)

    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
  15. Super článok :) Veľmi sa mi páči design tvojho blogu!! Super :3
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  16. Super, určitě více takových článků! Zajímavé produkty, o kterých jsem ještě neslyšela :)
    MY COZY CORNER

    OdpovědětVymazat
  17. Řešily jste někdy kosmetiku pro muže? Já se snažím toho svého donutit, aby se o svou pleť začal starat, protože má šíleně černé točky na nose. Bohužel mu je to úplně jedno, říká, že to nepotřebuje. :D Nejsem si ale ani jistá, zda jsou přípravky pro muže tak kvalitní jako pro ženy.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥