Květinový parfém jako dárek pro maminku

Jak jistě víte, blíží se nám Den matek, který každoročně oslavujeme druhou květnovou neděli. Každá z nás chce jistě udělat své mamince radost, ať už pouhou květinou, čokoládou nebo nějakým dražším dárkem. Maminku jistě potěší už jenom to, že jsme si na ní v tento den vzpomněli. Já si pro vás tentokrát připravila trochu inspirační článek s několika tipy na květinové parfémy, kterými byste jistě udělali radost jak mamince, tak třeba i sobě, pokud sháníte nějakou odlehčenou jarní vůni :-)


1, Calvin Klein Beauty, Eau de Parfum /100 ml, 605 Kč/
Lehká květinová vůně se vyznačuje především svou čistotou, něžností a jednoduchostí. Hlavu parfému tvoří ambrette, srdce jasmín a základ cedr. Zaujalo mě jak jednoduché složení, tak i čistý a minimalistický vzhled flakonku.

2, Elizabeth Arden 5th Avenue, Eau de Parfum /125 ml, 570 Kč/
Vzrušující vůně inspirovaná dynamikou jedné z nejznámějších ulic v New Yorku vyjadřuje moderní americkou klasiku a přináší v sobě jedinečný závan velkoměsta. Hlavu parfému tvoří lípa, šeřík, magnolie, bergamot a mandarinka. Srdce obsahuje tuberózu, fialku, jasmín, muškátový oříšek, broskev, hřebíček, ylang-ylang a růži. A základ ukrývá kosatec, pižmo, vanilku, santalové dřevo a jantar. I samotný flakon se nese ve znamení luxusu a zároveň jednoduchosti, trochu mi připomíná klasiku od Chanel.

3, Chloé Love Story, Eau de Parfum /75 ml, 1 720 Kč/
Jedná se o čistou a svěží dámskou vůni inspirovanou pařížskou romantikou. Hlavu parfému tvoří neroli, srdce květ pomerančovníku a madagaskarský jasmín, základ potom cedr a pižmo. Flakon parfému je elegantní, ženský a romantický, jako snad každá vůně této značky.

4, Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh, Eau de Toilette /125 ml, 1 456 Kč/
Představte si, že jdete po louce plné rozmanitých květů a slunce - tak voní tato květinově-ovocná sofistikovaná, ale ne příliš vážná vůně. Hlavu tvoří zelené tóny, malina, grapefruit a hruška. Srdce jablko, fialka a růže, a základ švestka, cedr a pižmo. Vintage flakon je typicky květinový, jak už je u Daisy zvykem, a na poličce ostudu rozhodně neudělá.

5, Salvatore Ferragamo Incanto Shine, Eau de Toilette /100 ml, 575 Kč/
Svěží ovocně-květinová vůně určená pro hravé slečny i dívky, které rády unikají do světa fantazie. Radost udělá ale i ženám, které sice moc dobře dobře vědí, co chtějí, ale nezapomněly, jaké je to snít. Hlava vůně obsahuje kompozici ananasu, mučenky a bergamotu. Frézie, broskev a pivoňka tvoří srdce a základ ukrývá pižmo, cedr a ambru. Flakon vůně je krásně barevný a hravý, dokonalý na jaro a léto.

6, Davidoff Cool Water Woman, Eau de Toilette /100 ml, 535 Kč/
Jiskřivá květinová vůně inspirovaná svěžestí těch nejprůzračnějších vod světa. Hlava vůně ukrývá kdouloň obecnou, lotos, citrusy, meloun, lilii, ananas a rybíz. Srdce tvoří jasmín, růže a konvalinka, a základ potom moruše, vetiver, broskev, kosatec a ambra. Originální vzhled flakonu je ve tvaru lahve s modrým jednoduchým designem.

Všechny parfémy seženete na notino.cz, kde tyto a další květinové vůně právě naleznete v super cenových akcích.


Máte zkušenost s některou z těchto vůní? Jaká je vaše oblíbená květinová vůně?

15 komentářů

  1. Tú od Salvatore Ferragamo Incanto Shine si objednávam, neskutočne sa na ňu teším! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Mama používa práve tú Cool Water, ale mne sa popravde veľmi nepáči :). Páčila by sa mi Daisy :D

    OdpovědětVymazat
  3. S těmito vůněmi nemám žádnou zkušenost. Teď se mou oblíbenou vůní stalo mango v parfémovém oleji. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím že s takovýmto dárkem bych mamce tolik radosti neudělala. Jinou kosmetikou třeba pečující na pleť to ano. Já sama bych mamce vůni nevybírala, máme totiž naprosto jiný vkus.

    OdpovědětVymazat
  5. Vůni od Davidoffa jsem kdysi koupili mamce k Vánocům a voněla fakt krásně :)

    Na mém blogu právě probíhá giveaway, budu ráda, když se zúčastníš :)
    Giveaway

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Tu poslední jsem měla, ale mně teda ovocná nepřišla, spíš taková ta sportovně svěží. Spotřebovala jsem ji, ale už bych ji znovu nechtěla. Jinak u nás se tento svátek neslaví, ale i tak hezká inspirace :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ten od Chloe si chceme s maminkou koupit, vypadá suprově :))
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  8. Ja som kúpila mame len dove sprcháč a sladkosť, nezvyknem jej kupovať takéto drahé veci, ale v septembri má narodky, tak sa určite pozriem na nejaký parfém z tvojich tipov :)
    stylebymyself.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý výběr! Já bych sáhla po Marc Jacobs nebo Chloe :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  10. Také mám v plánu mamce koupit parfém, ale asi zvolím pětku, to je taková klasika. :) Daisy chci pro sebe, syn mi ji asi zatím nekoupí, tak poprosím manžela. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Super článek se skvělými tipy! Já na nějaký Den matek nehraju, a tak máma nikdy nic nedostala heh :D Ale tak třeba ty tipy uspějou třeba u kamarádek nebo jako dárek na narozeniny :) -L

    OdpovědětVymazat
  12. taky jsem zrovna dneska zveřejnila takový článek :) moje mamka od nás dostala k Vánocům Love Story od Chloé a je s ní moc spokojená, voní krásně :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥