Dermacol lanýžový hydratační make-up

Taky někdy nechápete, proč se skvělé produkty zničehonic stahují z prodeje? Nedávno se tak stalo olejovému fluidu Balea, o kterém jsem ani ještě nestihla napsat recenzi, ale pokud podobné odličovací produkty máte rádi (odličuje se s ním jedna radost, ani v očích neštípe), tak si pro něj rychle utíkejte, možná ho ještě seženete!

A aby toho nebylo málo, tak jsem se nedávno v jednom videu u PLH dozvěděla, že značka Dermacol stahuje z prodeje své lanýžové makeupy. Tentokrát jsem však už nezahálela a dnešní článek je neplánovaně právě o tomto makeupu, který jsem si velmi oblíbila a stáhnutí z prodeje mě tedy velmi mrzí.


Lanýžový hydratační makeup slibuje lehkou texturu a střední krytí. Měl by okamžitě splynout s pletí, sjednotit ji a zároveň působit velmi přirozeně. Díky extraktu z bílého lanýže obsahuje minerály a vitamíny, glycerin pleť zvláčňuje, vitamín E působí jako antioxidant a speciální technologie dermalight by měla vyrovnávat pigmentové skvrny.

Makeup se nachází ve skleněné lahvičce o klasickém objemu 30 ml. Obsahuje praktickou pumpičku, která usnadňuje dávkování. Víčko je plastové a abych řekla pravdu, tak na lahvičce zrovna dvakrát dobře nedrží. Makeup obsahuje také SPF 15, takže je skvělý i do slunečních dní.


Konzistence makeupu je tekutější, ale zároveň taková krémová. Makeup je však velmi lehký a pleť nijak nezatěžuje. Vybrala jsem si odstín 01, který je hezky světlý s růžovým podtónem. Vůně je jen velmi jemná a příjemná a na celý obličej mi obvykle stačí jen jedno pumpnutí. Na pleť ho nanáším buďto klasicky štětcem nebo houbičkou. V poslední době jsem si oblíbila více právě houbičku, jelikož makeup do pleti více zapracuje a vytvoří velmi přirozený efekt. Se štětcem je efekt velmi podobný, jen makeup občas musím ještě rozetřít prsty, ale to asi záleží také na kvalitě samotného štětce. Výsledný efekt je velmi přirozený, pleť je sjednocená a lehké nedokonalosti zakryté. Na kruhy pod očima nebo akné je nutné použít ještě korektor. Jelikož jde o hydratační makeup, řekla bych, že sedne spíše sušší a normální pleti. Vytváří trochu lesklejší finish, takže je nutné ho zapudrovat, aby výdrž byla co nejdelší. Makeup se ani po několika hodinách nijak neslévá, nezalézá do vrásek, nezvýrazňuje suché šupinky ani póry. Večer už jeho intenzita není tak vysoká, ale stále je na pleti v pěkném stavu. Pokud použijete dobrou bázi, tak můžete výdrž makeupu ještě o několik hodin prodloužit.

Za mě je tohle skvělý makeup a je vážně škoda, že se přestává prodávat. Pokud vás zaujal a v drogeriích je třeba už vyprodaný, můžete mrknout třeba na notino.cz, kde je tento makeup stále dostupný a seženete ho za 329 Kč. Cena je to sice trochu vyšší, ale za mě se rozhodně vyplatí, zvlášť pro suchou pleť :)


Výhody:
  • praktické dávkování
  • světlý odstín
  • lehká hydratační textura
  • přirozený efekt se středním krytím, sjednotí pleť
  • nezalézá do vrásek, neslévá se, nezvýrazňuje póry ani suchá místa
  • ideální pro suchou pleť
  • dlouhá výdrž

Nevýhody:
  • vyšší cena

Hodnocení: 9/10


Máte zkušenosti s tímto makeupem nebo jiným od této značky? Jaký je váš oblíbený makeup z drogerie?

17 komentářů

  1. Nadšene som čítala túto recenziu, až pokiaľ som nedošla k vete, že je skôr na suchšiu pleť. Moja je zmiešaná až mastná, takže asi by mi nevyhovoval, ale okrem toho vyzerá veľmi dobre... Ale tak aspoň viem, že ho môžem odporúčať ostatným :D
    BEELIEVIN

    OdpovědětVymazat
  2. Čo neznášam ešte viac je, keď na nejakom super produkte zmenia obal a aj zloženie. Vždy to býva väčšinou prúser.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem o něm slyšela, jak je super a jak ho stahuou.. takže asi smůla..-.-"

    eL

    OdpovědětVymazat
  4. Zkušenost s ním nemám, ale značka Dermacol má super makeupy :) Je to škoda, ale třeba vymyslí nějakou super alternativu :)

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
  5. Mně bohužel moc nevyhovoval, celkově mi Dermacol makeupy nesedí. :/
    Fairychain

    OdpovědětVymazat
  6. Skvelý makeup, mne sedel aj na mastnej pleti. Škoda že ho dermacol ruší :/

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá krásně, já se s myšlenkou na makeup od Dermacolu musela rozloučit, nemůžu mít makeup s růžovým podtónem, což oni mají. Strašně mě to štve, musejí být skvělý.

    ChicByJane.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Skoda ze ho rusi, bo ho nestihnu ani vyzkouset.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  9. S týmto makeupem nemám skúsenosti, bohužiaľ som čítala niekoľko negatívnych recenzií, takže mi vôbec nenapadlo ho kúpiť. Blbé je, že ho sťahujú z predaja ale určite majú na to svoj dôvod. :)

    Inak pekné fotky a skvelý text. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tento ma naozaj zaujal, ale neviem ako by mi sedel na mojej mastnej pleti keďže mojej pleti nesedí žiadny, všetko je príliš mastné. :-(

    OdpovědětVymazat
  11. Vyzera zaujimavo, ono to tak byva, ze produkty, ktore si clovek oblubi stiahnu z predaja. Ja som tak pouzivala jeden perfektny make od Yves Rosser a oni ho prestali vyrabat. Odvtedy som tak perfektny make up a mne uliaty na mieru uz nenasla :(

    OdpovědětVymazat
  12. Bohužel jsem ho nezkoušela, vypadá celkem slibně, tak uvidíme, možná mají na plánu vylepšenější alternativu? :) Pěkná recenze!

    OdpovědětVymazat
  13. To by bylo něco pro mou pleť, makeup sice nepoužívám, ale občas by nebyl na škodu, tak nad tímto už dýl uvažuju. Taky jsem u PLH slyšela, že končí a zrovna tento týden má Rossmann na Dermacol akci 1+1 zdarma, tak se půjdu podívat, jestli tam třeba ještě není

    OdpovědětVymazat
  14. tenhle makeup vlastním nějakých pár měsíců. nekoupila bych si ho, ale byl ve slevě z původních 300 kč skoro o polovinu. - už nevím přesně.
    Je příjemný, přirozený a jediné, co mi vadí je, že z něho padá víčko. Tím pádem není spolehlivý na cesty. Párkrát se mi stalo, že jsem ho převážela, on se otevřel a celá taštička byla od makeupu, jako by sám dávkoval :D jinak je naprosto super! a pokud chce někdo super makeup, za tu cenu se vyplatí:)
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. ty jo, tak za mě byl tenhle makeup úplný propadák, poslala jsem ho dál. ač mám smíšenou pleť, tak jsem se po něm oloupala, což mi nikdy žádný jiný makeup neudělal. za mě je skvělý z drogérie rimmel match perfection :) konzistencí, cenou, výdrží. hezký den!

    OdpovědětVymazat
  16. Ahojte :) Já jsem s tímhle make-upem nespokojená.. Moc se mi nelíbí.. Kdyby někdo chtěl.. tak vám ho můžu prodat mám jedno celé balení.. jednou použité.. :) Kdyžtak se ozvěte na email teweszka@seznam.cz určitě se nějak domluvíme :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥