Moje předsevzetí pro rok 2016

Dnes jsem jsem tu trochu s neobvyklým článkem, který se netýká kosmetiky, ale přišlo mi to jako dobrý nápad udělat trochu změnu a jednou za čas napsat článek, který se bude více týkat mého osobního života a nebude se zabývat jen recenzemi, nákupy a podobně.

A jelikož nám pomalu, ale jistě končí rok 2015, nenapadlo mě nic jiného, než sepsat pár bodů, chcete-li předsevzetí, které bych chtěla v roce 2016 dodržovat a řídit se podle nich. Hned na začátku vám řeknu, že předsevzetí jsem nikdy žádné doopravdy nedodržela, takže jsem se snažila stanovit si jen ty pro mě opravdu nejdůležitější, aby jich bylo co nejméně a tím se tak zvýšila pravděpodobnost, že je budu opravdu dodržovat.

1, Dodržovat pitný režim
Tohle je pro mě rozhodně to nejdůležitější, co chci opravdu začít dodržovat. S pitím jsem totiž hrozný lajdák a zapomnětlivec, a není zvláštností, když si ve 3 odpoledne vzpomenu, že jsem dneska ještě skoro nic nevypila. Dokonce jsem si stáhla roztomilou aplikaci Plant Nanny, kde si pěstujete vlastní rostlinku, která musí mít samozřejmě dostatek vody a tak pokaždé, když vypijete sklenici vody, stejným objemem zalijete i svou rostlinku. Uvidím tak, kolik jsem toho za den vypila a bude mě to nutit pitný režim dodržovat, protože přece nikdo nechce, aby mu tak roztomilá kytička zahynula :)

Zdroj

2, Spotřebovávat krémy na ruce, krémy na tělo, balzámy na rty
Tohle je moje předsevzetí, které se týká kosmetiky, protože jsem nehorázný lenoch na mazání. Asi nikdy jsem nespotřebovala žádný balzám na rty, tělové krémy mi leží doma v zásobě a potom je rozdávám, protože by se mi zbytečně zkazily, a krémy na ruce taky používám dost lajdácky, i když bych každou chvíli kupovala nějaký nový. Takže tohle musím rozhodně změnit a začít všechny tyhle věcičky řádně a pravidelně používat, co bych to jinak byla za beauty blogerku :)

3, Vést si řádně a pravidelně diář
Jak mám ráda nejrůznější diáře a drobnůstky na jejich zdobení, tak mi to vydrží vždycky měsíc a potom jsou najednou jeho stránky prázdné. To se odrazí jak v tom, že koukám, že my dneska píšeme nebo že už za týden tohle odevzdáváme, ale také se mi začaly hromadit články a recenze, které vám chci napsat, nemluvě o zpožděných pravidelných rubrikách (například aktuálně opoždění podzimní oblíbenci zveřejnění na konci prosince, protože jsem na ně úplně zapomněla). Diář mám už objednaný, což jste mohli vidět na mém Facebooku, takže nezbývá než si ho důkladně zorganizovat a abych se měla na co těšit, tak v lednu nesmí chybět velký nákup plný lepítek, sponek, samolepek a všeho možného na jeho výzdobu :)

Zdroj

4, Zdravější životní styl
Tohle pro mě bude snad nejtěžší bod. Nebudu lhát, nejsem zrovna sportovní nadšenec, v ničem nevynikám (spíše naopak), do běhání bych potřebovala aspoň parťáka, kterého nemám a sama se k tomu prostě nedonutím. Každopádně je tu stále možnost domácího posilování a jógy. Přítel se rozhodl, že by také chtěl začít s nějakým domácím cvičením, tak doufám, že po novém roce nakoupíme podložky, činky a všechno potřebné a vrhneme se na to. Já už si kdysi stahovala cvičení s Kaylou Itsines, takže budu cvičit asi podle toho. Obecně mě tohle téma například na blozích dvakrát nebere, takže se určitě nemusíte bát, že bych vás tu zahltila fitness příspěvky, to opravdu nehrozí. S tím samozřejmě souvisí i zdravější stravování, na které jsem opravdu zvědavá, protože jsem jedlík velmi vybíravý a většinu zeleniny prostě nepozřu, i když bych hrozně moc chtěla. Nebo taková ovesná kaše mi taky nikdy na chuť nepřišla. A také si nebudu nalhávat, že zavrhnu čokoládu (když pomyslím na ten Kinder balíček, co jsem dostala k svátku...), ale budu se snažit jíst co nejvíce to jde zdravěji, tak mi držte palce, ať se mi daří :)

No, myslím, že budu končit, 4 předsevzetí jsou víc než dost, zvlášť první a poslední jsou pro mě a mou povahu celkem i náročná. Předsevzetí, která se týkají školy jsem vyřadila rovnou, protože tam by to stejně bylo úplně zbytečné, známe svoje lidi :)

Jinak v nejbližší době můžete očekávat článek s unboxingem balíčku z Douglasu, který bych chtěla stihnout ještě do konce roku, recenzi na peeling Saloos a hned potom na nákupy a novinky za listopad a prosinec, tak se snad máte na co těšit :)


Máte i vy nějaké předsevzetí do nového roku? Jak jste si užili Vánoce? Našli jste pod stromečkem, co jste si přáli?

10 komentářů

  1. To s dodržováním pitného režimu bych si taky měla vzít k srdci, žádná předsevzetí jsem sice neplánovala, ale toto zní rozumně. Zrovna dneska jsem pro samou práci přes den vypila jen jeden hrnek čaje a ještě teď mě bolí hlava, i když už jsem vypila i něco dalšího. Jsem nepoučitelná a stydím se. Něco s tím udělám! :) O dárcích jsem zrovna dnes zveřejnila článek na mém blogu. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek! Taky bych si chtěla začít vést diář, protože mám vše jen v elektronické formě v mobilním kalendáři, ale třeba ve škole by se mi hodil právě ten diář :) Přeju hodně štěstí se všemi body. -L

    OdpovědětVymazat
  3. Ta aplikace vypadá dobře.. Já pitný režim skoro vůbec nedodržuju a taky bych to chtěla změnit, myslím, že tahle apka by mi v tom aj mohla pomoct :) Dík za tip :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tú aplikáciu si idem hneď stiahnuť - možno ma to konečne prinúti viac piť! Mám síce pri sebe skoro stále fľašu s vodou, ale môj problém je ten, že ju naplním až vtedy, keď som skutočne poriadne smädná, vypijem ju do dvadsiatich minút a potom som zase o smäde niekoľko hodín - ak vedľa seba nevidím plnú fľašu, tak smola :D Ale toto vyzerá, že by mi mohlo pomôcť :D
    Avšak čo sa týka diárov, tak na ne som úplný blázon - mám rovno dva, neviem ich pustiť z rúk a vždy si musím všetko zapisovať :D
    BEELIEVIN

    OdpovědětVymazat
  5. Já si už nějaký ten rok předsevzetí nedávám a co na sobě chci napravit, tak se snažím s tím udělat něco hned :) Jinak dříve jsem byla taky strašný lenoch na mazání a teď? Mažu se každý den celé tělo a jsem ráda, protože pak je pokožka taková vláčná a vůbec není suchá :).

    OdpovědětVymazat
  6. Já si předsevzetí nedávám, stejně je nesplním, ale jinak se pokusím snad o vše, co máš jako předsevzetí :) :D

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, pitný režim, to mám stejně. Asi si tu appku taky stáhnu, něco fakt potřebuju! :D
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  8. Ach myslím že vo väčšine prípadov sa s tebou zhodujem... zdravšie žiť, lepšie si organizovať čas ale zároveň si niečo aj užiť a oddýchnuť si... budem držať palce!

    LadyinBlack

    OdpovědětVymazat
  9. Aj ja si konečne chcem viesť nejak ten nový diár, čo snáď nájdem ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥