Růžové vychytávky od Ebelin

Při jakékoli kosmetické rutině jsou pro nás důležité nejenom samotné přípravky, ale nedílnou součástí jsou také kosmetické pomůcky a vychytávky, které nám samotné líčení nebo čištění pleti mnohem usnadní.

Já jsem si dlouho vystačila jenom s prsty, ale poté jsem začala objevovat nejrůznější štětce a houbičky, které mi ulehčily práci. Dnes bych vám ráda dala tip právě na dvě houbičky, které jsou od značky Ebelin a můžete je tedy sehnat v každé DM drogerii. Spousta z vás o nich jistě už několikrát slyšela a mnozí jste je i sami vyzkoušeli, ale třeba někdo stále váhá, zda mu taková věc bude k něčemu dobrá... :)




Jako první bych vám ráda představila silikonovou houbičku, která se skvěle hodí při čištění pleti nejrůznějšími čistícími pěnami, gely, fluidy nebo třeba pleťovými peelingy. Houbička má z jedné strany kulaté držátko a z druhé jemné silikonové štětinky, které pleť příjemně masírují. Já tuto houbičku používám především právě na peeling, který je díky ní mnohem účinnější. Houbička se dá po použití jednoduše a rychle vymýt. Já ji mám už několik měsíců a při téměř každodenním používání stále vypadá jako nová.




Druhým užitečným pomocníkem je tato pěnová houbička ve stylu Beauty Blenderu. I já patřím k těm, kteří by za houbičku na make-up tolik peněz neutratili, ale přitom jsem byla zvědavá, jak taková věcička funguje a zda je lepší než štětec. Velikost i tvar houbičky mi vyhovuje, díky zašpičatělému konci dokáže hezky zapracovat make-up i pod očima. Osobně jsem ji zkoušela na make-up jenom jednou nebo dvakrát a nebyla špatná, make-up hezky zapracovala do pleti. Akorát mi přišlo, že se štětcem je to rychlejší a jednodušší. Také musíte počítat s tím, že houbička do sebe make-upu vsákne více než štětec. Já si houbičku nakonec oblíbila na nanášení korektoru, který zvládá opravdu skvěle, krásně ho zapracuje do pleti, že potom nedělá žádné neplechy a neslévá se ve vráskách. Zvlášť pod očima jsem zaznamenala rozdíl při použití štětce nebo houbičky, která mi vyhovuje víc. I když tady samozřejmě záleží na preferencích každého. Nevýhoda je také, že se musí častěji mýt, protože přece jen je to docela lapač na bakterie. Po asi dvou měsících pravidelného používání je houbička pořád v super stavu, akorát musíte počítat s tím, že z ní nikdy nevymyjete make-up na 100% a houbička holt zůstane trochu obarvená.

Já jsem s těmito pomocníky tedy nadmíru spokojená. Silikonovou houbičku seženete za cca 70 Kč a pěnovou za cca 130 Kč, což mi nepřijde vůbec špatné :)

Jací jsou vaše oblíbené kosmetické pomůcky? Zkoušeli jste některou od Ebelin?


21 komentářů

  1. Po silikónovej hubke som už niekoľkokrát pozerala, no po tejto recenzii ju asi vyskúšam :D
    Beauty blender/penovú hubku používam každé ráno aj na make-up, aj na korektor, a i keď je pravda, že čo-to do seba vsiakne, som s ňou viac než len spokojná a mne osobne sa s ňou pracuje lepšie než so štetcom :D
    beelievin.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že tohle je dost o osobních preferencích jestli štětec nebo houbička, ale na ten korektor jsem za ní fakt ráda, štětcem se mi ho nikdy nepodařilo tak pěkně zapracovat do pleti :)

      Vymazat
  2. Pěkný článek :) pěnovou houbičku mám a celkem mi vyhovuje, ale po té druhé bych se taky mohla kouknout :)

    Nikys beauty blog

    OdpovědětVymazat
  3. Po silikované houbičce jsem už několikrát pokukovala, ale vždycky jsem usoudila, že bych jí asi nevyužila.. přeci jenom nejradši používám slupovací masky a na ty se houbička nehodí :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na slupovací masky určitě ne, ale je super třeba při odličování nebo čištění pleti, pokud používáš nějaké pěny, gely apod., já mám sice raději klasické odličovače nebo micelárky, ale občas čistím pleť i "na mokro" právě s něčím takovým a na to je taková houbička super :)

      Vymazat
  4. Zrovna včera jsem listovala katalogem z Avonu a viděla jsem tam tuhle silikonovou houbičku, takže si ji budu objednávat :) Mám teď doma totiž 2 čisticí gely a ještě jsem je nerozdělala, protože už mě to právě přestalo bavit, jen si to tak patlat těma prstama :D Tak se budu těšit, až mi houbička přijde, to bude hned lepší. Ono i jak jsem začala používat masky na obličej a aplikuju je štětcem, tak si masky dělám častěji, protože je to prostě snažší a nejsem všude zapatlaná :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mám silikonovou houbičku, strašně moc jsem si ji chtěla vyzkoušet a je fajn, jen na mou pleť se moc nehodí. Mám problematickou a na ni nejsou takové věci moc doporučovány. Každopádně jednou za čas, proč ne :).

    OdpovědětVymazat
  6. Tá hubička by sa mi rozhodne zišla :-)

    OdpovědětVymazat
  7. O té houbičce už přemýšlím dlouho, až budu mít cestu do DMka tak si jí už snad konečně pořídím :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  8. Nejvíce mě zaujala ta první silikonová houbička. Možná si ji taky koupím až ji v DMku uvidím. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  9. Ružovú mám rada a zaujala ma najmä tá silikónová hubička:)
    Kukni môj blog:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Moc ráda bych vyzkoušela obě, jen na to ještě pořád nebyl nějak čas, tak doufám, že se k tomu už brzo dostanu :)

    OdpovědětVymazat
  11. Super článek! Obě věci si chci pořídit. Silikonová houbička mě láká už strašně dlouho, ale pořád jsem se nedokopala ke koupi. Každopádně jsem si nedávno pořídila malé modré houbičky na make-up/korektor z DM, které jsou fakt super!

    Zamiluj si rozčesávání vlasů s Tangle Teezer

    OdpovědětVymazat
  12. Pěnovou houbičku bych ráda vyzkoušela) Sice jsem se štětcem spokojená, ale kdo ví, třeba by se mi zalíbila víc právě houbička. -L

    OdpovědětVymazat
  13. Libi se mi obe veci, takze urcite aspon jednu si poridim. :))
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  14. Ta houbička je super, ale ten hřeben mi přijde trošku podobný tangle teezeru :) což je možná o něco levnější varianta :)
    Getmovin by Deni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaky hreben? :D Obe to jsou houbicky, staci si precist clanek ;)

      Vymazat
    2. Jaky hreben? :D Obe to jsou houbicky, staci si precist clanek ;)

      Vymazat
  15. Pěkná recenze, asi si pořídím houbičku na makeup :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ta silikonová houbička vypadá fajn, lae na peelingy zřejmě tolim potřeba není. Jakou by jsi mi doporučila čistící pěnu nebo na co jí hlavně využíváš?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥