Když krémy nestačí - Bio Argan Revital od Saloos

Sice mám pleť spíše smíšenou (čelo a brada jsou místa, která musím během dne přepudrovat), vyhledávám a používám spíše produkty určené na pleť suchou, která mě trápí mnohem víc než těch pár mastnějších míst. Nejvíce trpím na suchý nos, kde se mi poslední dobou neustále dělaly suché šupinky (a to je asi to poslední, co chci v 6 ráno, když si nanáším make-up, vidět) a žádné krémy mě jich nedokázaly zbavit. Rozhodla jsem se tedy konečně sáhnout po oleji, ke kterým jsem si do té doby stále jaksi nenašla cestu a zrovna se mi naskytla příležitost vyzkoušet jeden z regeneračních obličejových olejů od české přírodní značky Saloos.


Po dlouhém vybírání jsem si nakonec zvolila variantu Bio Argan Revital, který je vhodný pro všechny typy pleti, včetně senzitivní (citlivé). Jak už je vám asi jasné z názvu, olej má kromě ostatních složek vysoký podíl bio arganového oleje, který by měl pleť hloubkově hydratovat, vyživovat a zmírňovat předčasné stárnutí pleti. Pomáhá také zklidnit začervenalou a vysušenou pokožku.

Olejíček se nachází v pevné skleněné nádobě, jak už je u Saloos zvykem. Oceňuji, že plastové víčko má pipetu, se kterou se pracuje mnohem lépe, než kdyby tam byl jenom otvor, jako například u jejich odličovacích olejů. Celkový objem lahvičky je 20 ml, ale na jedno použití stačí pár kapek, takže vydrží dlouho. Vůně produktu se mi moc líbí, i když je poměrně výrazná, takže nemusí sedět každému. Cítím z ní hodně citrusy (lemon tea tree) ve spojení s bylinkovou vůní (levandule, růže).


Já olej používám každý večer na pleť navlhčenou buď obyčejnou nebo květinovou vodou (recenze), lze použít i tonikum nebo pleťovou vodu, prostě co máte zrovna po ruce. Nakapu si do dlaně většinou 5 kapek a olej vmasíruji do pleti. Díky navlhčené pleti se olej mnohem lépe vstřebá a nestane se, že by vám pleť naopak zbytečně vysušil. Olej je poměrně mastný a délka vstřebávání je samozřejmě o něco delší, ale večer s tím nemám žádný problém. Ráno olej nepoužívám, pod make-up se lépe hodí určitě krém.

Co se týče účinků, tak jsem moc spokojená. Olej mi pomáhá zbavit se suchých šupinek na nose a hydratovat celý obličej, který ráno vypadá mnohem zdravěji a vyživeněji, takže se nemusím zbytečně rozčilovat při líčení  Na mastnějších oblastech jsem vůbec nezaznamenala, že by se mi více mastily, takže si nemůžu stěžovat a v mé večerní hygieně se tento olej stal každodenní rutinou.


Ke složení snad ani nemusím nic dodávat, prostě nádhera: bio jojobový, arganový a šípkový olej, esenciální oleje růže, levandule, tea tree a další, vitamíny A, E, F, lecitin.

Olej seženete například na stránkách prozdravi.cz za 148 Kč. Saloos produkty jsou k dostání také v DM drogeriích, jen si nejsem jistá, zda také tyto obličejové oleje.

Za poskytnutí produktu k recenzi moc děkuji zastoupení Saloos.cz!


Používáte raději krémy nebo oleje? Máte svůj oblíbený olej?

P.S. Měli byste zájem o článek typu každodenní make-up nebo ranní/večerní rutina?

15 komentářů

  1. Já na argan slyším a tuhle řadu s arganem od Saloos zbožňuji, olejíček mám a i balzám a oboje je naprosto super :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná recenze! Od Saloos bych chtěla nějaký obličejový olej zkusit, tak snad do budoucna. A jinak jsem ráda, že ti sedl, protože já sama mám tuhle značku hoooodně ráda :)) Já na suchý obličej trpím hlavně v zimě, teď ho mám celkem v pohodě. A o večerní a klidně i ranní rutinu bych určitě zájem měla :)

    Bio aroma roll-on Sladké spaní

    OdpovědětVymazat
  3. Ten Saloos teď tak frčí! ALe taky ho zbožňuju :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ešte som od tejto značky nič neskúšala, čo musím zmeniť!

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám pleť normání až smíšenou s trochu mastnějším čelem, takže takový olejíčej by mi byl celkem k ničemu. Každopádně vypadá velmi kvalitně a určitě i hezky působí :) -L

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olej je vhodny pro vsechny typy pleti, kazda potrebuje hydrataci a vyzivu, ale urcite tim nemyslim, ze musi vyhovovat kazdemu :-)

      Vymazat
    2. Jako jasně, já používám na hydrataci pleťový krém, vím, že je něco potřeba, ale pokud nemám pleť nějak suchou, tak si myslím, že ten olej není zas tak důležitý :D

      Vymazat
  6. Já mám také od Saloosu obličejový olej Rosalinu a je perfektní, dokonce ho mám raději než krémy :)

    OdpovědětVymazat
  7. super recenze, taky mám pleŤ smíšenou a někde se mi tvoří šupinky, tak se po tom podívám :) a makeup rutinu bych brala! :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  8. tuto značku mám moc ráda, ale tento produkt sjem ještě nezkusila..

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezká recenze! Saloos mám ráda, je to česká značka, kterou vždy ráda podpořím. :)
    CHIC Adriana

    OdpovědětVymazat
  10. tiež som sa olejom doteraz skôr vyhýbala, hlavne kvôli tomu dávkovaniu, keď je vo flaštičke len diera a všetko je potom od toho, ale tieto pipetky sú fakt super :)

    OdpovědětVymazat
  11. Podľa mňa je vštko od Saloos-u všetko super :D mala som olej na odličovanie a koopu iných výrobkov a so všetkým som bola spokojná :)

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji za recenzi. Momentálně zvažuji koupi oleje a po tomto Arganovém taky pokoukávám, takže jsi mi padla do noty:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥