Na citlivou a suchou pleť s micelárkou od Mixy

Když mi začala docházet má oblíbená micelárka od Garnier, začala jsem přemýšlet jaká jí nahradí. U rodičů používám micelární vodu Nivea, se kterou jsem také moc spokojená, ale řekla jsem si, že bych mohla zkusit něco nového a vzpomněla si, že už dlouho chci vyzkoušet něco od francouzské značky Mixa. A tak jsem se vydala do drogerie okouknout právě jejich micelární vody. Zajásala jsem, když jsem našla přesně tu pravou pro mou pleť - Mixa micelární vodu proti vysušování.


Jako obvykle bych ráda začala obalem, který musím určitě pochválit. Kdybych značku neznala, klidně bych ji podle vzhledu zařadila mezi lékárenskou kosmetiku jako Bioderma nebo La Roche-Posay. Jednoduché obaly vždy ocením a design kosmetiky Mixa se mi opravdu líbí.

Tato micelární voda má zabraňovat vysušování pleti a je tedy vhodná pro pleť suchou a citlivou. Doporučuje se k odstraňování jak obličejového, tak i očního make-upu. Její pH je 5.5, čili fyziologické s pletí. Také obsahuje glycerin, který by měl pleť hydratovat. Neobsahuje parabeny ani alkohol.


Dávkovač je klasický na dírku, což mi zrovna tady příliš nevyhovuje, jelikož si musíte dávat pozor, aby vám toho nevyteklo příliš. Už několikrát se mi stalo, že jsem skončila s promočeným tamponkem a všude bylo nacákáno. S čímž souvisí i zavírání, které mi také nepřijde příliš pevné, při zavření neslyšíte takové to "klapnutí" a na cesty bych ji tedy raději nebrala, aby mi někde nevytekla.

Jinak však téhle micelárce nemám co vytknout - odličuje skvěle, možná i o chlup lépe než minulá od Garnier, i když jsou si velmi podobné. V očích neštípe, neměla jsem s ní problém, a to jsem na oči docela citlivá (nesnesu v nich ani obyčejnou vodu). Na odlíčení celého obličeje si vystačím s obvyklými třemi tamponky, případně ještě jedním na úplné dočištění. Po použití necítím na pleti žádné pnutí a můžu hned mazat krémem. Pleť není vysušená, i když ani nemůžu říct, že bych cítila nějakou hydrataci. To jsem však ani neočekávala a nepožadovala.


Celkově jsem s ní tedy moc spokojená a určitě od této značky ráda vyzkouším i nějaké další produkty - teď mě nejvíce lákají pleťové krémy a krémy na ruce. Micelární vodu v 400 ml balení seženete v drogeriích i na e-shopech obvykle za cenu kolem 160 Kč.

Hodnocení: 4.5/5


Máte zkušenost se značkou Mixa? Používáte micelární vody?

9 komentářů

  1. Od Mixy ještě nic nemám, ale taky mě láká a tato micelárka vypadá moc dobře :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  2. Od téhle značky jsem ještě nic nezkoušela, ale jejich vody mě celkem dost lákají! -L

    OdpovědětVymazat
  3. Hodně lidí si Mixu vychvalují, tak ji sand také zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle jsem nezkousela, ale rada bych zkusila. :)
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Od Mixy jsem jednu micelárk měla, takovou s pumpičkou a byla fajn :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja mám mastnú pleť, ale i tak vyzerá veľmi dobre a micelárne vody som si v poslednej dobe obľúbila, takže sa po nej poobzerám ♥
    beelievin.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mají i verzi pro mastnou pleť, ale jinak si myslím, že klidně i tahle by mastnější pleti mohla sednout, ale ověřeno to nemám :-)

      Vymazat
  7. O tejto micke som ešte nepočula, ale vďaka za typ ! :) určite sa po nej poobzerám :)
    A inak to tu máš nádherné! Dlho som tu nebola ale pááni :) Skvelý dizajn:)
    www.danycuks.com

    OdpovědětVymazat
  8. to je teda velke plus ked neobsahuje parabeny raz som si kupila telove mlieko mixa a to parabeny obsahovalo tak som sa uplne začala vyhybať tejto značke

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥