Letní osvěžení s květinovou vodou Saloos

Jelikož se v posledních dnech opět vrátila pořádná horka, přináším vám tip na super letní osvěžení, pokud zrovna nemáte čas trávit celé dny u vody (díky bohu za klimatizaci v práci).

Jedná se o květinovou vodu od české značky Saloos. Vybrat si můžete mezi mnoha variantami podle vašeho typu pleti nebo způsobu použití. Já jsem na testování dostala variantu Máta peprná.


Design lahvičky je pro Saloos typický, líbivý a hned na první pohled je vidět, že se jedná o přírodní kosmetiku. Obsah se skrývá v 50 ml lahvičce s rozprašovačem, která je ale skleněná, takže nemehla jako já si musí dávat mimořádný pozor, aby neměli děravé ruce :-) Jinak je balení tak akorát do kabelky, takže vodu můžete mít u sebe po celý den.

Na zadní straně se dočtete veškerého možného použití společně i s českým složením. Konkrétně varianta Máta je:
  • vhodná především pro mastnou a smíšenou pleť
  • čistí a osvěžuje unavenou pleť
  • osvěžuje na cestách
  • usnadňuje rozčesávání vlasů
  • zklidňuje pokožku po holení


Jelikož moje pleť je spíše suchá, tak jsem se zpočátku obávala, zda mě nebude voda třeba vysušovat. Musím však zkonstatovat, že se nic takového nedělo a na své pleti jsem během používání žádné změny nezaznamenala. Vodu jsem používala zejména na osvěžení obličeje, dekoltu a ramen (no nejradši bych se s ní postříkala celá) a hned jsem se cítila lépe a svěžeji. Voní krásně, jako kdybyste na sebe stříkali studený mátový čaj, prostě paráda :-) Jediné mínus je to, že v těchto vedrech až moc rychle ubývá!

Kromě osvěžování jsem vodu zkoušela párkrát i na rozčesávání vlasů. I přes používání kondicionéru se mi občas nějaký ten vlásek zacuchá a tak si přes rozčesáváním nastříkám na zacuchanou oblast trochu květinové vody a rozčesávání jde hned o trochu lépe. Kromě toho vám pak budou vlásky krásně vonět :-)


Složení této vody se skládá pouze z čistého vodního destilátu z mátových listů a 2% alkoholu :-) Takže za mě velký palec nahoru, během léta je pro mě tahle lahvička nezbytností a určitě vyzkouším i nějaké další varianty. 

Květinovou vodu můžete hledat v DM drogeriích (i když si teď nejsem jistá, zda je tam mezi Saloos produkty opravdu nabízí) nebo třeba na e-shopu ceska-kosmetika.cz, kde za 50 ml zaplatíte 88 Kč, což je podle mě super cena. A zrovna jsem zjistila, že se tyto vody dají sehnat i v 100 ml, 500 ml nebo dokonce 1000 ml balení, to nutně potřebuji :-)

Děkuji Saloos za poskytnutí produktu k recenzi.


Používáte květinové vody? Jaká je vaše oblíbená?

21 komentářů

  1. Vůbec si nedokážu představit, jak taková máta peprná může vonět :D ..ale po podobném přípravku už dlouho toužím, podívám se po něm :)

    anotherdominika.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. A je super, od té doby, co ji používám už v kabelce nesmí chybět :-)

      Vymazat
  3. Mňam, ja milujem mätu, najlepšia je čerstvo natrhaná zo záhradky a v čaji.. :) Určite je skvelá aj v tomto produkte, koniec koncov, všetko od Saloos je super.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám mátu ráda, tahle voda voní po mátě moc hezky a jemně :-)

      Vymazat
  4. Taky mám akorát tea tree a už mám půlku pryč. Rychle mizí a na léto je fakt super. Vždy mě tak krásně osvěží!
    Summer Reading

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, krásně osvěží a taky mi až moc rychle mizí, ale to se dá čekat v takových vedrech :-)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Určitě se po ní podívej, i když si nejsem jistá, zda se dají tyhle květinové vody najít i mezi Saloos produkty v DM :-)

      Vymazat
  6. moc pěkná recenze, Saloos mám ráda a též bych potřebovala 1 000ml jejich pletových vod :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych s ní potom nemusela tolik šetřit a měla bych zásobu na celé léto :-D

      Vymazat
  7. To vypadá dobře :) Jen by mě asi nenapadlo si to stříkat do vlasů :) Takže super postřeh :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě normálně asi taky ne, ale je to jedno z možných použití, které je napsané přímo na lahvičce :-)

      Vymazat
  8. ja mam jednu vodu alverde a teraz v tychto teplach je to dobry pomocnik na osvieženie :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jsem nevěděla, že něco takového Alverde má, určitě ji při příští návštěvě DM omrknu :-)

      Vymazat
  9. v týchto teplách si aj ja musím takúto vodu zaobstarať! :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě peněz nebudeš litovat, taková vychytávka se hodí :-)

      Vymazat
  10. Voda vypadá opravdu skvěle, právě přemýšlím nad značkou, od které si něco takového koupím...možná tedy půjdu do Saloosu :) -L

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že Saloos je určitě super volba, od jiné značky jsem nic podobného ale nezkoušela, takže nemůžu hodnotit :-)

      Vymazat
  11. O Saloos jsem už něco četla, nějakou lahvičku s jejich produkty jsme snad doma i měli, a to dokonce v ne úplně pravěké době :) Četla jsem, že jejich vody docela dobře umí zklidnit pokožku po holení, jak je to s jejich použitím po zákrocích třeba tady</a už nevím. Řekla bych ale, že Saloos ty produkty nemá postavené čistě na chemickém složení a po stránce citlivosti k pokožce by to tedy dle mého mínění mělo být docela v pořádku :)


    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥