Dermacol kompaktní pudr

Přestože moje pleť trpí spíše na suchá místa, na čele a na nose se během dne naopak dokáže nepěkně lesknout, takže pudr je u mě nezbytností. Nedávno jsem zrovna v drogerii sháněla nějaký nový a rozhodovala se mezi slavným NYC a snad ještě oblíbenějším Rimmel Stay Matte. No a jak už to tak bývá, nakonec jsem si vzala úplně jiný. A tentokrát vyhrál kompaktní pudr od značky Dermacol.


Kompaktní pudr s dekorativním reliéfem krajky podtrhne přirozenou krásu tváře. Ultra lehká textura s vitaminem E perfektně přilne k pleti a zůstane nezměněna po dlouhé hodiny. Po nanesení vytvoří na pleti sametový matující povrch, jemný na dotek.

Za klasické 8 g balení zaplatíme kolem 100 Kč, což je podle mě fajn cena. Jak už je u mě zvykem, vybrala jsem si opět nejsvětlejší odstín, který byl v nabídce, konkrétně odstín 1. Balení mi připadá poměrně kvalitní, víčko dobře drží, akorát nápis se brzy ošoupe, ale s tím se dá počítat.


Odstín je krásně světlounký, klasická pudrová barva s mírným nádechem meruňkové. Na obrázku mi nešla dobře zachytit, není vůbec takto do žluta, doopravdy je více dorůžova. Navíc má pudr krásný krajkový reliéf, takže vypadá moc hezky, alespoň na začátku. Nejdříve trochu prášil, ale když jsem se dostala přes první vrstvu, tak už nepráší skoro vůbec. Na pleť se hezky chytne a zmatní ji, nezatěžuje ji, nemění barvu make-upu a zafixuje ho. Na pleti však vydrží pouze pár hodin a potom už si musím přepudrovat mastnější T-zónu, ale jinak drží v pořádku.


Výhody:
  • cena
  • dostupnost
  • pěkné, kvalitní balení
  • výběr odstínů (na oficiálních stránkách až 5)
  • nepráší
  • nemění barvu make-upu

Nevýhody:
  • kratší výdrž

V konečném zhodnocení jsem si pudr oblíbila, pokud máte suchou pleť, tak si myslím, že by vám mohl sedět krásně, s mastnější byste ho museli během dne asi přepudrovat. Všechno jsou to však moje dojmy a je možné, že vám může sedět úplně jinak.

Hodnocení: 4/5


Máte s ním zkušenosti? Jaký je váš oblíbený pudr? Nosíte s sebou pudr běžně v kabelce?

9 komentářů

  1. Minulý měsíc jsem ho ulovila za 54 Kč takže to byl výhodný kup. Mám tenhle pudr ráda. Myslím si že účel splní stejně jako jeho dvojnásobně dražší pudry..

    OdpovědětVymazat
  2. Predvčerom som si síce kúpila nový púder, ale i tak by sa mi hodil jeden i do kozmetickej taštičky do kabelky, takže sa po ňom poobzerám - vyzerá veľmi dobre :)
    beelievin.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. mám už druhé balenie, vyhovuje mi, ale potom už asi vyskúšam iný :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  4. Mne sa strasne paci ten dizajn. Skoda ze sa pouzivanim znici :/

    OdpovědětVymazat
  5. Tento púder od Dermacolu, ja ho volám čipkový :), patril veľmi dlho k mojim stáliciam v kozmetickej taštičke. A aj keď rada skúšam nové veci a teraz som ho už dlhšie nemala, určite sa k nemu zase vrátim, lebo nemá jednu chybičku ☺

    OdpovědětVymazat
  6. Pamatuji si, že jsem ho dřív měla velmi ráda..asi ho budu muset zase vyzkoušet, zrovna po novym pudru koukám :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ten pudr vypadá fakt dobře. Mně už dochází moje 3 balení stay matte od rimmelu a přemýšlím, že bych mohla zkusit konečně něco nového. Mimochodem, super blog, a proto se stávám tvým pravidelným čtenářem. :)

    Life by Peggie

    OdpovědětVymazat
  8. Koupi tohohle pudru už mám v plánu, takže tvoje recenze mě v tom jenom utvrdila, díky :) -L

    OdpovědětVymazat
  9. davnejšie pozeram po nejakom pudre ale stale neviem ktory by bolpre mna taky čo by mi pasoval:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥