Chia semínka v novém krému od Avonu

Chia semínka jsou aktuálně poměrně oblíbená především v oblasti zdravé výživy, ale dokonce je už můžeme pro jejich skvělé vlastnosti najít také v kosmetice :-) Avon nedávno přišel s novinkou, a to řadou krémů na pleť Nutra effects, které obsahují výtažky právě ze semínek chia.



Výběr je opravdu bohatý. V nabídce je 5 řad krémů, přičemž v každé řadě jsou 2-3 produkty. V nabídce je řada hydratační, matující, rozjasňující, zpevňující řada 35+ a omlazující řada 45+. Navíc je tu ještě čistící řada, která obsahuje čistící pěnu a pleťovou vodu, takže je opravdu z čeho vybírat :-)

Díky soutěži, která na těchto stránkách probíhala, jsem dostala možnost otestovat jeden výrobek z hydratační řady, a to hydratační denní krém SPF 15. Ihned po otevření balíčku jsem měla ohromnou radost, že jsem dostala právě krém z této řady, protože co víc si pro svou suchou pleť můžu přát? :-)


Nejdříve si povíme něco o již zmiňovaných chia semínkách a jejich úlohou v tomto krému. Chia semínka jsou totiž velmi výživná, jsou bohatým zdrojem omega 3 a 6 mastných kyselin, vitamínů a antioxidantů. Dokáží vstřebat až 12krát větší množství vody, než je jejich hmotnost, čímž udržují pleť dlouho hydratovanou. Krém by měl pleť hydratovat, vyživovat a chránit před nepříznivými vnějšími vlivy. Je vhodný pro všechny typy pleti, včetně suché a citlivé. Je hypoalergenní a bez parabenů, obsahuje SPF 15. No nezní to skvěle? :-)



Krém přišel v pěkné modro-bílé krabičce, kde se skrýval klasický skleněný 50 ml kelímek s plastovým víčkem. Co se týče designu, tak mi přijde jednoduchý a pěkný. Vůně krému není příliš výrazná, naopak taková jemná a příjemná. Krém má velmi jemnou a lehkou konzistenci, která se na pleti krásně roztírá, celkem rychle se vstřebává a nezanechává nepříjemný mastný film. Pokožka je po použití jemná a hydratovaná, i když se suchými šupinkami, které mě trápí hlavně na nose si moc neporadí.

Krém je sice určen jako denní, ale já si ho natolik oblíbila, že ho používám i na noc a někdy i během dne. Ještě bych podotkla, že se skvěle hodí i pod make-up. Já si ho právě před líčením moc oblíbila, díky němu mi zůstane pleť během dne hydratovaná a po odlíčení není vysušená. Jediným mínusem je snad to, že kelímek není bezedný, protože mě vážně skvěle sedl a určitě plánuji i další balení :-)


Výhody:
  • pěkný design
  • cena
  • příjemná vůně
  • lehká konzistence, která se dobře roztírá a vsakuje
  • nezanechává mastný film
  • pokožka je po použití jemná a hydratovaná
  • vhodný pod make-up
  • bez parabenů, hypoalergenní
  • vhodný pro všechny typy pleti, včetně suché a citlivé

Nevýhody:
  • neporadí si se suchými šupinkami

Krém můžete sehnat na oficiálních stránkách Avon.cz, kde aktuálně stojí jen 99 Kč místo běžných 179 Kč :-)

Hodnocení: 4,5/5


Máte zkušenost s tímto krémem? Jaký je váš oblíbený hydratační krém?

13 komentářů

  1. Zkušenosti s tímto krémem nemám, už delší dobu nekupuji téměř nic od Avonu. Jinak zrovna zkouším doma dělaný krém s bambuckým máslem a konopným olejem :)..
    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Moc zajímavé, to se podívám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem na něho při objednávání koukala, ale bylo mi řečeno, že je spíše pro starší dámy, tak jsem neriskovala :D Když teď ale čtu tvou recenzi, tak začínám pochybovat o pravdivosti této informace! Možná si ho tedy taky pořídím :) -L

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak o tom jsem nic neslyšela :-) Jsou tam řady, které jsou určené od určitého věku, ale myslím, že ty ostatní nejsou nějak přímo doporučené pro určitou věkovou kategorii :-)

      Vymazat
  4. Už jsem o něm slyšela a dělám si na něj zálusk, bezva recenze :)

    OdpovědětVymazat
  5. tiež sa mi pači používam ho stále:))

    OdpovědětVymazat
  6. Táto rada mi je veľmi sympatická :) ja som mala možnosť otestovať hydratačný gél, ale keďže gély nemám rada tak mi nevyhovoval :D ale keď mi dôjde môj aktuálny krém, plánujem si kúpiť tento, je určite skvelý ♥ :)

    OdpovědětVymazat
  7. Avon krémy som ešte neskúšala. Celkovo Avon veľmi nepoužívam, neviem prečo.

    OdpovědětVymazat
  8. Snažila jsem se o jeho výhru, ale nevyšlo to :D V budoucnu si ho chci zakoupit, ale až vypotřebuji velké množství kosmetiky, kterou doma mám :D
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
  9. už jsem o něm četla v Cosmu a dost mě zaujal :) plus je i to, že se hodí pod makeup a není hutný :)
    pěkná recenze, moc dobře se čte :*

    OdpovědětVymazat
  10. Už jsem na něj v katalogu koukala :) Chia semínka si každý den přidávám do snídaně, tak mazat se ještě tímto krémem by taky nebylo špatný :D

    OdpovědětVymazat
  11. Už som naň pozerala, ale pri prezeraní katalógu ma až tak nezaujal - no tvoja recenzia vyzerá veľmi dobre :)
    beelievin.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥