Essence dlouhotrvající rtěnky

Jaký je můj oblíbený kosmetický produkt, který mě v drogerii nikdy nenechá chladnou? Asi je to jasné už z názvu - jsou to samozřejmě rtěnky! Sice mám malé rty, ale i tak si nedokážu odpustit výrazné odstíny, stejně jako ty přirozené. A dnes bych vám chtěla něco říct o rtěnkách, které jsou jedny z prvních kousků v mé pomalu se rozrůstající sbírce.

Pokud se nemýlím, tak dlouhotrvající rtěnky Essence u nás můžete aktuálně sehnat v 11 odstínech od nude barev až po výrazné odstíny. Cena se pohybuje kolem 70,- Kč.

Já si zatím pořídila dvě rtěnky, a to jednu výraznou a jednu spíše nude. A jak jsem s nimi spokojená?


Obaly jsou klasické černé, uprostřed s barevným odstínem dané rtěnky. Na dolním konci je ještě nálepka s barevným odstínem i jeho názvem a na horním konci je vyražené logo Essence. Mně se takové jednoduché obaly moc líbí a připadají mi i poměrně bytelné a díky tomu, že jsou matné, tak se na ně hned neobtisknou tlapky. Taky se mi moc líbí, že na každé rtěnce je také vyražené logo značky; taková dobře vypadající maličkost.


První rtěnka je v odstínu 13 Love Me, což je tmavší matná růžová barva. Dokonce i jemně voní. Konzistence je krémová a nanáší se velmi dobře i takovému začátečníkovi jako jsem já. Mínus jí však dám za to, že na rtech vytváří drobné hrudky a musím si s nanášením trochu pohrát, abych se jich zbavila. Pochválit bych chtěla pigmentaci a výdrž, která je vzhledem k ceně poměrně dobrá. Na rtech vydrží dlouho a barva se neslévá. Co však musím opět vytknout je, že se barva obtiskává na skleničky.

Hodnocení: 4/5


Co se týče druhé rtěnky, tak tu mám v odstínu 14 Adorable Matt! a hned si mě získala svou tmavě červenou barvou s mírným růžovým nádechem. Konzistence je také krémová a barva matná. Pigmentace je skvělá, rty krásně zvýrazní. Neslévá se, nezvýrazňuje vrásky ani suchá místa a nedělá hrudky. Na rtech vydrží o něco méně než předchozí a bohužel se také obtiskává. Také se lehčeji rozmázne a tak je lepší rty častěji kontrolovat.

Hodnocení: 4/5




Rtěnky nejsou dokonalé, mají své chyby, ale přesto oba odstíny moc ráda nosím a plánuji dát šanci i dalším.


Máte zkušenosti s rtěnkami od Essence?


P.S. Přemýšlela jsem, že pokud překročíme hranici 50 čtenářů, odměnou pro vás připravím svou první giveaway. Asi to nebude nic závratného, ale i tak bych někomu z vás ráda udělala radost nějakou maličkostí, pokud byste měli zájem.

21 komentářů

  1. Vyzerajú naozaj krásne :) tá love me sa mi páči, aj keď mne farbičky na pery bohužial nesvedčia :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tiež milujem tieto rúže :) Musím si kúpiť nejaký ďalší odtieň :)

    More than Fashion

    OdpovědětVymazat
  3. Mam doma dve rtenky od Essence tohoto typu a jsem s nimi spokojena:) Obe jsou spise takoveho nude odstinu ale i tak je pigmentace paradni. Co jenom neni uz tak dobre je vydrz ale vzhledem k te cene se to da i ocekavat a prominout:):D

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle rtěnky od essence naprosto miluju :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem si od Essence o víkendu koupila první rtěnku z této řady a musím říct, že co se pigmentace týče, tak jsou skvělé, bohužel mi přijde (určitě na to mám zase smůlu jen já), že rtěnka je tvrdá a musím svým způsobem i vyvinout mírný tlak, abych ji nanesla, jinak mi nebarví vůbec, ale jak říkám, určitě je to jenom jeden jediný kousek a schytala jsem ho zase já :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to vážně nevím, možná je to odstín od odstínu, ale zrovna tyhle dva odstíny mají konzistenci opravdu krásně krémovou a roztírá se na rtech moc dobře. Jaký máš odstín? Ale mám doma červenou rtěnku NYC, se kterou mám stejný problém jako ty s touto. Když je rtěnka příliš tvrdá, tak je to nanášení občas fakt hrůza.

      Vymazat
  6. Rtěnky jsou super, mám jednu v hnědé nude :) Za ty prachy neodoláš :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ta růžovoučká na tvých rtech vypadá fakt moc hezky a za tu cenu je to určitě super produkt :) Bohužel s těmito rtěnkami zkušenosti nemám, ale pokusím se nějaké určitě získat. Giveaway by byla super, takže já jsem za! -L

    OdpovědětVymazat
  8. Adorable Matt vypadá krásně! Já nedávno zkusila jejich tužky na rty a byla jsem z nich nadšená, tak dám asi šanci i těmhle :)

    www.hilychee.com

    OdpovědětVymazat
  9. Rtěnky jsou vždy takový oříšek pro mě... něž najdu tu pravou, pak aby vydržela na rtech, nevysušovala... Tyhle vypadají dobře! Kouknu na ně. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ten světlejší odstín je krásný, kéž by mi slušely rtěnky :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem měla rtěnku od essence jen jednou - asi před sedmi lety. Nebyla jsem s ní spokojená. Teď ale po těchto rtěnkách koukám, ale pořád si nejsem jistá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že za tu cenu to vyzkoušet rozhodně stojí :-)

      Vymazat
  12. Rúže od Essence sú úžasné, teraz mám práve ten istý odtieň 14 a je fakt úžasný. Hlavne ak sa to dá do pomeru cena : kvalita :)) :*
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
  13. Oba odstíny vypadají na rtech krásně :) Já žádnou rtěnku od Essence nemám, za mě vedou rtěnky od Dermacolu :)

    OdpovědětVymazat
  14. Mám dve a jedna z nich je práve táto červená a je skvelá. Myslím si, že za tu cenu určite stoja za to:)

    OdpovědětVymazat
  15. nad týmito rúžmi uvažujem dosť dlho a tvoja recenzia ma prinútila si jeden kúpiť :) Love me strašne krásny ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Nádherné rtěnky. Mám několik odstínů a všechny vypadaji úžasně. pro ty kteří chtějí slušnou rtěnku ale nechce se jim vyhazovat moc peněz tak super tip.

    OdpovědětVymazat
  17. Já mám zrovna tu Adorable Matt a je úžasná! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Mám doma odtieň Natural Beauty a som veľmi rada, že som na tento rúž natrafila:) Myslím si, že vzhľadom na veľmi priaznivú cenu je skvelý. Prekvapilo ma, že tebe ten tvoj robí hrudky... Ja fakt nenachádzam jediné negatívum:) **DAY by DAY**

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥