Weleda přírodní parfémy Eaux Naturelles + nová vůně Onagre

Parfémy a vůně jsou jistě nepostradatelnou výbavou každé ženy. V obchodech i na internetu je nabízen opravdu široký sortiment všech možných vůní v různých cenových kategoriích. Já bych se dnes ráda zaměřila na jejich přírodní variantu a konkrétně na řadu parfémů Eaux Naturelles od značky Weleda.


Pokud jste mými čtenáři už delší dobu, tak si možná pamatujete, že skoro před rokem jsem recenzi na jednu jejich vůni již psala. Teď jsem díky milé spolupráci s Weledou dostala další parfém, jejich novinku s názvem Onagre, a k tomu vzorečky zbylých vůní, takže bych vám dnes o nich ráda napsala trochu komplexněji.

Všechny vůně mají krásné barevné flakónky o objemu 50 ml. Koncentrace vonných surovin v těchto parfémech je zhruba 5%, což je podobné množství jako v toaletní vodě nebo kolínské. Nejedná se tedy o parfém jako takový, ale za sebe můžu říct, že všechny vůně jsou krásně intenzivní a mají několikahodinovou výdrž. Jejich základem jsou 100% éterické oleje. Pokud byste si je chtěli pořídit nebo některou z nich udělat radost někomu jinému, na eshopu je seženete za příjemných 579 Kč.



Jejich novinka ve verzi Onagre (neboli pupalka) má krásný ombré fialový skleněný flakónek. Po porovnání s mým druhým parfémem ve verzi Rose (divoká růže), jehož recenzi najdete zde, mi tahle vůně přijde trochu lehčí a svěžejší, i když stále dost intenzivní. Po aplikaci se na pokožce rozleží a její intenzita trošku zeslábne. Vydrží zhruba takových 5-6 hodin, potom už není moc cítit. Díky tomu, že je flakónek celkem velký a těžký, není zrovna nejideálnější do kabelky a je fajn si pořídit takový ten malý dávkovač (seženete ho za pár korun třeba na eBay apod.), kam si trochu parfému odlijete.



Složení:
  • Hlava - kardamom, černý rybíz
  • Srdce - magnólie
  • Základ - santalové dřevo



Další dvě vůně jsem obdržela na vyzkoušení ve vzorečkách. Jedná se o verzi Grenade (granátové jablko), která je ovocná, sladká, jen nepatrně těžší díky vanilce.

Složení:
  • Hlava - pomeranč
  • Srdce - neroli, davana
  • Základ - vanilka



Posledním parfémem je verze Agrume (rakytník), která na mě působí především svěže a lehce, trochu exoticky a sladce. Santalové dřevo jí trochu umírňuje, ale i tak si zachovává určitou lehkost.

Složení:
  • Hlava - grapefruit, mandarinka
  • Srdce - ylang-ylang
  • Základ - santalové dřevo

Podle mě jsou tyto parfémy moc povedené a všechny vůně jsou mi příjemné. Nejvíce jsem si oblíbila asi variantu Onagre, ale moc mě láká i slaďoučká Grenade.


Máte zkušenost s přírodními vůněmi? Znaly jste ty od Weledy? Jaká vůně vás zaujala nejvíc?

7 komentářů

  1. O těchto parfémech jsem už četla na vícero blozích ale voňavku kterou neznám bych si jen tak z eshopu neobjednala. Budu muset mrknout do Dmka jestli nemají tester, kde bych si vůni očichala. Jinak podle popisů zní dobře, hlavně teda ta Agrume.

    OdpovědětVymazat
  2. taktiež mám ten nový fialový onagre a voní krásne, aj keď na mne nedá ani tých pár hodín ( aspoň ja necítim :) )

    OdpovědětVymazat
  3. od welady som zatial mala len kremy a spokojnost a toto vyzera skvele len som to u nas este nevidela
    galantosfun giveaway

    OdpovědětVymazat
  4. O tom, ze ma weleda toaletky, sa dozvedam len teraz. Vyzeraju, ze vonaju krasne, ale ja by som radcej siahla po kreme od weledy :)
    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
  5. Přírodní parfém sháním už hrozně dlouho a pořád se mi nepodařilo narazit na "ten pravý". Weledí vůně jsem měla možnost očuchat a nejvíc mi sedla nová verze Onagre :) Ostatní mi přijdou hodně těžké. Jsem ale zvědavá, jestli časem přibydou i vůně z jiných řad - taková sladká mandle by byla úžasná :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
  6. Musim si ich ist niekde ocuchnut🙂, este som od nich totiz ziadnu vecicku nemala

    OdpovědětVymazat
  7. Zatím jsem o nich neslyšela ani je nezkoušela. Zaujal mě ten první :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥