Saloos Bio Karité rakytníkový balzám na rty

Sotva jsme si stihli užít podzim a někdy mi přijde, že se k nám už snaží prodrat nedočkavá zima, která s sebou přináší nepříjemný chlad a ranní mrazy, které nám znesnadňují ranní vstávání a zároveň ukazují, že o svou pokožku je potřeba se začít poctivě a pravidelně starat, jelikož bývá sušší než během teplejší části roku. Já v poslední době třeba trpím na šíleně suché ruce a rty, takže se mažu co to jde a sahám po těch nejvýživnějších produktech, které doma najdu.


A jedním z mých aktuálních pomocníků je i rakytníkový balzám na rty z řady Bio Karité od české přírodní značky Saloos, který jsem díky dlouhodobé spolupráci dostala k vyzkoušení.

Balzám se nachází v plastovém kelímku o objemu 19 ml se šroubovacím uzávěrem. Samotný obsah je poměrně tuhé konzistence, naoranžovělé barvy a lehké příjemné rakytníkové vůně.



Balzámek má sice dost tuhou konzistenci, teplem pokožky se ale krásně rozehřívá, a tak stačí prstem párkrát zakroužit po povrchu a dá se krásně nabrat. Jelikož jde o kelímkové balení, tak je kvůli hygieničnosti vhodný spíše na domácí použití, na cesty je trochu nepraktický, případně ho můžete nanášet třeba štětečkem, kdybyste do něj nechtěli sahat rukama.

Na rtech je příjemný a jemný, nejsou v něm žádné hrudky a i když cítíte, že balzám na rtech je, není to nijak nepříjemné a hlavně nemáte žádný ulepený pocit. Bez jídla a pití vydrží několik hodin, jinak se samozřejmě setře. Já ho nejraději dávám na noc, kdy tak udělá nejlepší službu a ráno mám rty krásně zvláčněné, vyživené a hydratované. I když je mám plné suchých šupinek a jsou bolavé a popraskané, tak ráno vypadají mnohem lépe. 



Ke složení snad ani nemusím nic dodávat, jako obvykle je krásné, produkt má i certifikát CPK bio. Další výhodou je i to, že velmi pomalu ubývá a celkově je ho docela hodně, takže vydrží poměrně dlouho. Líbí se mi také jeho multifunkčnost, pokud máte kdekoli jinde na těle problém se suchými místy (lokty, ruce, obličej,...) balzám daná místa hezky vyživí a pomůže jim se rychleji zregenerovat.

INCI: Butyrospermum parkii butter bio, Ricinus communis oil, Cera alba, Candelilla cera, Lanolin, Simmondsia chinensis oil, Hippophae rhamnoides extract, Parfum*, Vanilla planifolia fruit extract, Tocopherol, Ascorbyl palmitate, Ascorbic acid, Linalool**, Limonene**, Citronellol, Coumarin**, Geraniol**, Citral**, Eugenol**
*směs esenciálních olejů, **součást esenciálních olejů


Pokud vás balzám zaujal seženete ho v drogeriích nebo na různých eshopech s kosmetikou, například zde za příjemných 90 Kč.


Máte zkušenosti s kosmetikou Saloos? Jaký balzám teď používáte nejčastěji?


P.S. Nezapomeňte se zapojit do soutěže o voucher na nákup kosmetiky na eshopu notino.cz!

22 komentářů

  1. Tak ten mám taky a pochvaluju si ho - ještě jsem neměla žádný balzámek, který by mi udělal lepší službu :)
    Jen jsem teda ještě nepřišla na to, jak ho nanášet tak, aby to bylo co nejjednodušší :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ho také a velice si ho chválím :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Škoda že je v kelímku, vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna nedávno jsem na něj koukala v dm, ale nakonec jsem vybrala Blistex tak snad příště :-)

    OdpovědětVymazat
  5. A very interesting post !!! I like your blog and for this I stay as follower, I hope you follow me too!!!
    We'll be in touch!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Se Saloos kosmetikou mám zkušenosti asi jen se 3 produkty, ale chválím si je :) balzám na rty používám klasickou vazelínu, vyhovuje mi nejvíce :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  7. Taky trpím na suché rty, takže bez nějakého balzámku na rty se neobejdu :) Tenhle mě zaujal moc, ale škoda, že má takovéto balení, preferuju balzámky, které můžu pohodlně používat třeba i ve škole :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  8. Od Saloos som vyskusala len telovy peeling a ten bol fajn. Balzam vyzera tiez dobre, ale vadila by mi jeho nekonecna spotreba a nehygienicke balenie.
    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
  9. Mám ho a úplně si ho na rtech užívám :).
    Můj blog: Beauty by K. + u mě na blogu najdeš soutěž o voucher na 700 Kč :).

    OdpovědětVymazat
  10. Tieto balzami od saloos vyzerajú veľmi dobre teraz k zime by sa mi aj hodil ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Saloos jsem ještě nezkoušela, ale tento balzámek vypadá krásně :3

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  12. Jeden čas jsem používala jejich konopnou mast a, myslím, nějaký tea tree olejíček, ale neviděla jsem vůbec žádné výsledky, takže jsem pak od Saloos nic nezkoušela. Tenhle balzám na rty ale nevypadá špatně :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  13. Tenhle balzám mám moc ráda, pravidelně ho dostávám k Vánocům a pořád ho mám moc ráda, je to taková slabší verze Carmexu mi přijde :) Saloos je super! :) Zatím všechno, co jsem zkoušela, bylo fajn.


    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  14. Už dávno by som si tento balzam od Saloosu kúpila, ale preferujem skôr tie v tyčinke :/

    OdpovědětVymazat
  15. Balzam má prekrásne balenie a cena je tiež super :) Krásna recenzia :)

    OdpovědětVymazat
  16. mam ho a nedam nanho dopustit , perfektny balzam a hlavne teraz na zimu
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
  17. S tímto balzámem jsem byla moc spokojená, ale vadilo mi právě to sahání do něj prsty. Ale určitě do něj půjdu znovu :).

    fellienm.com

    OdpovědětVymazat
  18. Dnes som sa hore-dole prechádzala v drogérii, lebo mi už skutočne treba kúpiť nejaký balzam na pery, no - ako inak - odišla som s prázdnymi rukami, lebo ja sa nikdy neviem rozhodnúť :D Takže ďakujem za tip!
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovědětVymazat
  19. Mě by trošku śtvalo, že je to takový ten "rýpací" balzám :D já momentálně naprosto miluju balzám od manufaktury s bambuckým máslem a vinným olejem (recenze u mě) a je naprosto dokonalej! :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  20. saloos som ešte nepouživala ale prave tento balzam určite niekedy vyskúšam vyzera velmi dobre, ja rada používam napríklad nuxe myslím že môže byť tomuto dosť podobný a balzam od yves rocher makadamia♥

    OdpovědětVymazat
  21. Vypadá hodně dobře, díky za tip. A i teda cena je docela dost fajn, mrknu po něm:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥