V boji proti černým tečkám s Holika Holika cukrovým peelingem Pig Nose

Jistě nejsem jediná, koho trápí ty černé malinké potvůrky, které se usídlují na našem obličeji a za nic na světě nechtějí pryč. Ano, je tu řeč o černých tečkách, na které je k dostání spousta nejrůznějších kosmetických produktů i návodů na internetu, jak se jich zbavit podomácku. Ale copak někdy něco doopravdy funguje?


I dnes se podívám na jeden kosmetický produkt, který slibuje odstranění černých teček. Konkrétně bude řeč o cukrovém peelingu proti černým tečkám z řady Pig Nose od korejské značky Holika Holika.

Pokud tuhle značku alespoň nepatrně znáte, jistě víte, že je známá svými roztomilými obaly, což na druhou stranu vlastně není u korejské kosmetiky nic zvláštního. Peeling se nachází v malém plastovém růžovém kelímku se šroubovacím uzávěrem a objemem 30 ml. Samotný peeling je tužší konzistence, lehce nažloutlé barvy a nádherné citrusové vůně, která každou aplikaci ještě více zpříjemňuje.



Peeling slibuje kromě odstranění černých teček také výživu pleti, redukci tvorby mazu, zmírnění tvorby pupínků, vyčištění pórů a zanechání hebké a rozjasněné pleti. To vše díky složení s obsahem sacharózy, marockého lávového jílu, aloe vera, kaolínu a citronu.

Produkt by se měl používat cca jednou až dvakrát týdně, ideálně spolu s dalšími produkty z řady Pig Nose (se kterými žádnou zkušenost nemám). Já malé množství nanáším na vyčištěnou a navlhčenou pleť a chvíli ji s ním masíruji, přičemž se soustředím hlavně na místa, kde mě černé tečky nejvíce obtěžují. To je především nos, někdy i brada nebo čelo. Peeling je celkem tuhý, takže se dobře nabírá a z obličeje nestéká. Je dostatečně hrubý, takže pokožku krásně vydrhne, ale zároveň ji nijak nedráždí.


Po opláchnutí je pleť krásně rozjasněná, vyčištěná a hebká na dotek. Zbaví ji odumřelých kožních buněk, nezanechá ji ale nijak podrážděnou, zarudlou nebo vysušenou. Přestože na první pohled pleť vypadá čistě tak nemůžu říct, že by mě peeling pomohl zbavit se černých teček, ani při několikatýdenním pravidelném používání jsem si bohužel nevšimla velkých změn. V tomto ohledu za mě asi stále nejlepší službu plní klasické nalepovací náplasti.

INCI: Sucrose, Petrolatum, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycerin, Microcrystalline Wax, Isododecane, Mineral Oil, Sorbitol, Sorbitan Sesquioleate, Polyethylene, Cetyl Alcohol, Trihydroxystearin, PEG-23 Stearate,Ceteareth-20, Oleth-5, Disteardimonium Hectorite, Polysorbate 20, Phenoxyethanol, Methylparaben, Fragrance (Parfum), Propylene Carbonate, Moroccan Lava Clay, Kaolin, Aloe Barbadensis Leaf Juice,Water, Citrus Medica Limonum (Lemon) Fruit Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben.



Abych to nějak shrnula, tak jako klasický peeling je tento produkt dle mého názoru skvělou volbou - je dostatečně hrubý, pleť zbaví odumřelých buněk a je po použití krásně jemná a působí svěže a zdravě. Co se týče ale schopnosti odstranit černé tečky, tak tady jsem v podstatě žádné změny nezaregistrovala, což mě trošku mrzí, ale musím říct, že jsem k tomuto druhu produktů celkem skeptická, takže jsem žádné zázraky ani neočekávala. Když pominu tento (ač u tohoto produktu důležitý) nedostatek, tak jsem s funkcí peelingu vlastně docela spokojená a používám ho moc ráda, i když vzhledem k ne tolik pěknému složení bych po něm znovu už asi nesáhla.


Pokud vás peeling zaujal, seženete ho na stránkách notino.cz za cenu 159 Kč. V řadě Pig Nose proti černým tečkám se dále nachází také čistící balzám, čistící gel, další peeling, pleťová maska nebo čistící náplasti.

Hodnocení: 6/10


Máte nějakého osvědčeného bojovníka proti černým tečkám? Máte zkušenost se značkou Holika Holika?

24 komentářů

  1. to je škoda, že to na čierne bodky nezabralo :( práve niečo také hľadám :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepší jsou asi klasické náplasti, mě nic jiného zatím víc nepomohlo :)

      Vymazat
  2. No ten obal? Vrchol roztomilosti :)) Mně je kolikrát jedno, že to ani nezabírá, když je to takhle nádherné, tak se to tomu dá trochu odpustit : D
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám úplně stejně, roztomilý obal na mě holt platí a ty účinky už jsou nejsou tak dominantní, i když v recenzi jsem se samozřejmě snažila být co nejobjektivnější :)

      Vymazat
  3. No na cierne bodky asi neexistuje nic poriadne co by ich odstranilo :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě jsou nejspolehlivější určitě náplasti a chystám se objednat z Aliexprress i takovou tu černou slupovací masku, ta by měla fungovat na podobném principu, ale je lepší, že má větší pole působnosti než náplasti :)

      Vymazat
  4. Škoda, že nezabírá protože by to byl jako fajn produkt. Líbí se mi hlavně balení :) Jinak mě to celkem nezaujalo.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balení je prostě roztomilost, korejské značky prostě vědí, že obal prodává... :)

      Vymazat
  5. Toto som neskúšala, aj keď som chcela ale vidím, že by to bola zbytočná strata času a peňazí. Mne sa na čierne bodky osvedčili jedine náplaste a sedenie u kozmetičky...
    Ten obal je ale úžasný! :) ♥
    Candy ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náplasti jsou asi nejlepší, no :) Když někdo shání klasický peeling, tak tohle není vůbec špatný produkt, ale na černé tečky se mi teda bohužel neosvědčil :)

      Vymazat
  6. Ten obal je tak úžasný, "škoda" že takovýhle problém nemám :DDD

    eLblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem k tomu, že funguje hlavně jako klasický peeling a ten svůj hlavní účel tolik nezvládá, tak by nakonec ani nebylo od věci, kdyby sis ho chtěla pořídit ;D

      Vymazat
  7. ten obal je krásny, no škoda že nefunguje na čierne bodky

    OdpovědětVymazat
  8. Škoda, že moc nepomůže proti černým tečkám, jinak bych hned objednávala. :/ Strašně se mi líbí obaly!
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  9. roztomilé balení a název :D
    jen škoda, že takovéhle produkty moc nepomáhají:(
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Černých teček se člověk jen tak nezbaví :/ tento produkt me zaujal :)

    OdpovědětVymazat
  11. Škoda, že to neúčinkuje. Jinak to balení je roztomilé :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  12. Matthew 4:17 Repent, for The Kingdom of Heaven has come near. Matthew 18:11 For The Son of Man has come to save that which was lost.

    OdpovědětVymazat
  13. Už jen balením by mě tento výrobek zaujal, ale když nezbaví černých teček, tak mi je zbytečný. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  14. Škoda, že neúčinkuje, protože ten obal je dokonalý a bylo by fajn ho mít v koupelně:-)

    OdpovědětVymazat
  15. Moc pěkné fotky! Jen škoda, že produkt neúčinkuje, tak jak slibuje.

    Oblíbenci za říjen 2016

    OdpovědětVymazat
  16. Jéé, to vyzerá pekne :) Ja nemám veľký problém s čiernymi bodkami, ale keď už, tak používam čiernu masku, s ktorou som spokojná. Ale niečo od tejto značky by som určite rada vyskúšala :)
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  17. Já se poohlížím po nějakém peelingu který odstané suchou kůži, můj solný mi dochází :/

    Ráda bych tě pozvala k sobě na GIVEAWAY, která končí 20. listopadu :)

    www.double-claire.blogspot.cz | GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  18. Moc pěkná recenze :) Líbí se mi hlavně balení

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥