Cestování #3 Praha - ZOO, Yogoterie

Ahoj! První díl z cesty do Prahy se tu objevil už před více než týdnem a teprve teď jsem si uvědomila, že jsem zapomněla přidat i druhou část, tedy ZOO a mou návštěvu Yogoterie, bez které bych z Prahy asi jen tak neodjela.

Vím, že fotky ze ZOO jsem vám tu dávala celkem nedávno (ZOO Olomouc), ale zvířátka jsou děsně fotogenická, takže mě vůbec nevadilo celý den chodit a fotit a z konečných fotek mám taky docela radost, tak doufám, že vám to nevadí a podíváte se rádi.






Pokud se v Praze tolik nevyznáte (stejně jako já) a nechystáte se tam zrovna autem, tak je hned několik možností, jak se do ZOO dostat. Můžete zkusit plavbu po Vltavě, jízdu tramvajemi nebo metrem. My si vybrali metro, protože to byla taková nejjednodušší varianta. Metrem se dopravíte na stanici Nádraží Holešovice a tam na nás hned čekal přecpaný autobus č. 112, který nás odvezl přímo do ZOO. Vstupné pro dospělého činí 200 Kč, což není tak hrozné, zvlášť na Prahu.






Za 5 korun si můžete koupit i mapku, kterou rozhodně doporučuji, jelikož ZOO je opravdu obrovská a je hrozně těžké se tam orientovat (nebo jsem v tom jen já?). My tam strávili asi 5 nebo 6 hodin a stejně jsme to nestihli projít všechno. Kromě toho nám nakonec ještě začalo pršet, takže jsme odcházeli dřív a já nestihla lachtany, na které jsem se zrovna moc těšila. Asi bych ocenila, kdyby tam byl nějaký směr prohlídky, u kterého byste měli možnost zhlédnout celou ZOO bez toho, abyste se museli pořád někam vracet, jelikož je zde spousta cest, kterými se můžete vydat.



Nejroztomilejší hrošík 



Jinak se mi ZOO opravdu líbila (a měli tu super wafle), je zde spousta zvířat, která tak často v jiných zoologických nevidíte a přišlo mi, že mají i pěkné a prostorné výběhy, takže i zvířata mi připadala docela spokojená.


Nakonec jsme ještě museli zavítat do Yogoterie, která byla popravdě jedním z mých hlavních cílů celého výletu. Vybrali jsme tu v OC Atrium Flora na stanici Flora, ze které můžete do obchoďáku přímo vstoupit (což mi připomnělo naše hledání OC Černý Most). Pokud nevíte o co jde, tak v Yogoterii si můžete dát mražený jogurt s různými příchutěmi a na to nejrůznější ovoce, čokoládu, oříšky, toppingy a na co si jen vzpomenete. Platíte podle gramů a celkově se obsloužíte sami, takže si můžete přesně určit, kolik si čeho naberete. Já si natočila klasický bílý jogurt (můžete si tak trochu vyzkoušet, jak se točí zmrzlina), navrch poházela trochu čokoládových hoblinek, přidala kousky jahod a borůvky a nejlepší dobrota byla na světě. Škoda, že něco takového není třeba i v Pardubicích.


Chodíte rádi do ZOO? Byli jste už v Yogoterie nebo byste tam chtěli?

P.S. Nezapomeňte se zapojit do aktuální giveaway!

26 komentářů

  1. Krásné fotky. Zrovna pražská zoo mi nepřijde složitá, v podstatě jedna hlavní trasa, ale je možné, že to je tím, že tam chodím od mala :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥ Možná je to opravdu jen tím, že jsem tam byla teprve podruhé v životě :)

      Vymazat
  2. Jasně, ZOO přímo miluju :) Mňam, děláš mi chutě s tou poslední fotkou :-P Já bych volila patrně úplně stejnou kombinaci :)

    OdpovědětVymazat
  3. V pražskej zoo som bola už mnohokrát a keď budem mať príležitosť do Prahy opäť zavítať, pôjdem sa znovu pozrieť. Má z tade veľmi pekné zážitky.

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou krásné fotečky! :) Já znám zase Yobar, ten je v Brně a je to teda asi to stejné jako ta Yogoterie :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥ O tom jsem neslyšela, škoda jen, že něco takového není i někde u nás, pro mě je to mnohem lepší než klasická zmrzlina :)

      Vymazat
  5. fotky sú nadherné, muselo tam byť super ♥ Mám strašne rada ZOO záhrady ale už strašne dlho som v žiadnej nebola, asi by som to mala zmeniť :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu ♥ Ano, bylo tam moc hezky, ZOO mám obecně moc ráda a vždycky si tam skvěle odpočinu :)

      Vymazat
  6. Ah, to jsou překrásné fotky! ZOO zbožňuji a chodím tam co nejčastěji to jde. Naposledy jsem byla v té naší plzeňské, což bylo zrovna v sobotu. :D :) V blízké době bych se chtěla podívat i do té pražské, protože tam jsem byla asi jen jednou v životě. :)
    Diary of Girly Things

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥ Já bych se určitě postupně také chtěla podívat i do dalších :)

      Vymazat
  7. Nedávno som bola v ZOO prvýkrát v živote a práve v Prahe, no nejako extra ma to neuchvátilo, zvieratá mi prišli také veľmi pokojné a niekedy až lenivé, niektoré ani neboli vidieť v ich klietkach ani v tých vonkajších ani v tých vnútorných. Avšak plameniaky, žirafy, lev a ľadové medvede sa mi fakt páčili, netopierov som sa trochu bála, ale inak nič strašidelné v ZOO nebolo, taká pokojná a riadne veľká prehliadka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U těch volně puštěných netopýrů jsem se taky bála, aby do mě nějakej nenaletěl :D

      Vymazat
  8. Moc pěkné fotky! Já byla jen v ZOO v Ostravě. Moc mě nebaví chodit a koukat na zvířata :D Ta wafle vypadá báječně.

    Moje letní péče o rty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥ Mě to naopak moc baví a uklidňuje, skvěle si tam odpočinu :)

      Vymazat
  9. Teď jsem na tvůj blog narazila náhodou a chci ti říct, že ho máš super rozpracovaný :) jsi super a držím palce do budoucna :))

    Style Solution fashion blog

    OdpovědětVymazat
  10. Zatiaľ najlepšie ZOO, v akom som bola, bolo to v Ostrave; keď boli moji bratranci malí, tak tam chodili skoro každý víkend :D
    Krásne fotky ♥
    BEELIEVIN // Facebook Page

    OdpovědětVymazat
  11. Skvelý článok, ale ešte krajšie fotografie. :)

    Izabella zo SYDNEY SLEEK ❤

    OdpovědětVymazat
  12. Já Zoo mám ráda a tady to vypadalo pěkně :))
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné fotky! Do Prahy se chystám v pátek :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  14. Mňaam, do Yogoterie potřebuju! :D A ta vafle vypadá taky skvěle.
    Krásné fotky! :) Já se v pražské zoo taky moc nevyznám, ale vždy se mi tam líbilo. :))
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
  15. Když jsem uviděla toho medvěda, řekla jsem si: To je naprosto úžasná fotka!
    Byla by i dál, kdybych nedošla k tomu naprosto cute božímu hrošíkovi! ♥♥

    Yogoterii u nás nemáme (nebo jsem to alespoň nezpozorovala), poprvé jsem ji viděla v Brně a teď mě štve, že jsem si tam nic nedala :( Každopádně to tvoje vypadá naprosto skvostně, Jeanette! :)

    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za úžasný komentář ♥ Do toho hrošíka jsem se hned zamilovala, i když tapíři nebo tučňáci byli taky neskutečně roztomilí :)

      Vymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥