Cestování #1 ZOO Olomouc

Ahoj! Jak se vám vede? Já v neděli jela domů a pořádně jsem zmokla, takže to samozřejmě nezůstalo bez následků a poslední dva dny jsem odležela. Dneska mi je už ale trochu lépe, a tak jsem se rozhodla napsat článek. Je to zároveň taková nová rubrika, do které asi nebude přispívání tak časté, ale jednou za čas bych sem ráda něco napsala, když se naskytne příležitost. Doufám, že se vám nový koncept bude líbit, určitě se nezapomeňte zmínit v komentářích.

Jinak se chystám nafotit i nějaký outfit, jen čekám na vhodnou příležitost a musím přemluvit přítele a naučit ho to správně nafotit. Občas opravdu postrádám nějakou kamarádku, obzvlášť blogerskou. Sice jsem trochu nespolečenská a hlavně extrémní stydlivka, ale někdy je potřeba nějaká "zasvěcená" společnost. Zvlášť teď, když jsem dostala jednu nabídku okolo kosmetického ošetření, abych přijela do Prahy. To pro mě bude teprve výzva... Ale to už vám tu kecám úplně mimo téma, tak jdeme na to! :)


V olomoucké ZOO jsem už před několika lety byla, ale popravdě jsem si ji moc nepamatovala, takže jsem se tam ráda jela podívat znova. Jela jsem s rodinou, přítel byl bohužel v práci, takže se nemohl přidat. Jinak jsme jeli vlakem do Olomouce na hlavní nádraží a poté městským autobusem přímo na zastávku Svatý Kopeček, ZOO. Odtud je to už jenom kousek.







Celkově se mi v ZOO docela líbilo, je docela velká, ale na druhou stranu je tam i dostatek laviček a občerstvení, kterých můžete využít a odpočinout si. Rozmanitost zvířat mi taky přišla pěkná, akorát škoda, že nemají slony a nosorožce. Hodně se mi ale líbil například výběh žiraf, medvědi nebo mravenečníci. No a největší láska byli lenochodi, ti byli fakt roztomilí!






Je tam také safari vláček, který projíždí v částech ZOO, kde se dostanete i pěšky, ale i tam, kam se jinak nedostanete. Jen mi přišlo, že spousta výběhů bylo prázdných a nakonec to byla spíš taková zábava pro děti, že se projedou vláčkem, než by to byl nějaký zážitek, ale to je samozřejmě jen můj osobní pohled.






Líbí se mi, že mají udělanou i lávku, kde jsou volně puštěné opice. Akorát si musíte dávat pozor na osobní věci a mít radši všechno v batohu. Také se můžete zúčastnit komentovaného krmení, které probíhá v různou dobu u různých zvířat. My zrovna stihli krmení tygrů.






Samozřejmě nesměl chybět ani výběh s kozami, které jsme mohli i krmit, to je vždycky něco pro mě a jsem jako malá. Jinak se v ZOO nachází pro děti i lanové centrum, kdysi jsem tam byla a bylo to fajn. Tentokrát jsme se tam zastavili kvůli palačinkám, které byly moc dobré.



Fotek bych měla o dost víc, ale zvířátka, která byla za skly šla vyfotit těžce nebo vůbec, kvůli odrazům z venku nebo špinavému sklu, ale snad si fotky užijete i tak. Jinak pokud by vás zajímaly informace jako ceny vstupenek nebo otevírací doba, mrněte na jejich oficiální stránky.


Navštívili jste letos už nějakou ZOO? Byli jste už někdy v té olomoucké? Jaká je vaše oblíbená?

10 komentářů

  1. Já vlastně ani nevím, jestli mám zoo ráda, nebo ne. Vždycky mě otravují ti ostatní lidé a většina dětí na mě působí jako dokonalá antikoncepce :D Nejvíc se mi v zoo líbilo s gymplem, když jsme chodili s biologickým seminářem mimo sezonu :) Jinak jsem v zoo nebyla už několik let a ani bych tam v nejbližší době nemusela.

    OdpovědětVymazat
  2. Fotky vypadají krásně! :) Krmení tygrů musel být zážitek :D Já letos ještě v žádné zoo nebyla, ale zrovna dneska taťka říkal, že bychom do nějaké mohli jet, jen nevím, jestli se mi zrovna do zoo chce, ale uvidím, třeba ani do žádné nepojedeme :D Jinak taky mi chybí nějaká vyloženě blogerská kamarádka, občas by bylo fajn si s někým z tohohle prostředí pokecat, nebo si pomoc třeba něco nafotit.. No budu nám držet palce, abychom někoho takového našly :)

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky, ale bohužel Zoo nemám moc ráda. Především ty hrozné lidi s uřvanými dětmi a rodiče, kteří si je neumí zklidnit. Lekají zvířata a prostě tohle fakt nemusím. Jsem ráda, že o týrání zvířat nemusím mluvit jako takhle, protože většina zoo je v dnešní době tak krásných, že se tam zvířátka mají dobře :)

    www.veass.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Peknučké fotky a super článok, takéto si rada počítam a popozerám! :) A na outfit sa teším, úplne ti rozumiem s tou "výchovou" a prehováraním priateľa ako fotografa, tiež som mala kedysi snahu a viem, že budem musieť zasa, pretože statív a samospúšť jednoducho všetko nezvládnu :D

    Candy ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky. Mám Zoo moc ráda, a zatím nejkrásnější Zoo kde jsem byla je zoo Lešná.. ta je nádherná. a jednou bych se ráda vrátila.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky, zvířata jsou na fotkách stejně nejhezčí. Skla v Zoo a nemožnost focení mě také dost často štve. Já jsem v olomoucké Zoo ještě nebyla ale doufám že se o víkendu dostanu do naší jihlavské kde jsem déle jak tři roky nebyla. Zoo Lešná je krásná, souhlasím s Hevi ale pěkná je i ve Dvoře Králové

    OdpovědětVymazat
  7. Fotky sú krásne, ZOO vyzerá nadherne.

    OdpovědětVymazat
  8. Zrovna včera jsme si s Julis užily den v Zoo v Brně :) Krásný fotky máš

    OdpovědětVymazat
  9. MOc hezké fotky! :) Taky bych chtěla letos do zoo :)

    OdpovědětVymazat
  10. Do Zoo chodím moc ráda, byla jsem jen u nás v Budějcích, v Praze a v Plzni a musím říct, že největší dojem na mě udělala Plzeň. Nádherná Zoo s obrovskými výběhy pro zvířata, myslím, že se tam mají opravdu dobře a to je hlavní :) Letos, pokud to vyjde, se ještě chystáme do Safari Zoo ve Dvoře Králové a na to se strašně moc těším :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥