Maybelline řasenky Colossalka vs. Rocketka

Řasenka je pro mě jedním z nejzákladnějších kosmetických produktů a při líčení je to kousek, který použiji opravdu pokaždé. Řasy mám od přírody docela dlouhé, ale světlejší, málo natočené a ne moc husté. Hledám tedy především řasenky, které dodají řasám objem, zabarví je a natočí.


Dnes bych vám ráda udělala menší srovnání řasenek, které v posledních měsících používám v podstatě každý den. První řasenkou je Maybelline the Colossal Volum' Express a druhou voděodolná verze Maybelline the Rocket Volum' Express.




Řasenka se nachází v žluto-fialovém obalu o objemu 10,7 ml. Kartáček řasenky má delší ohebnější štětinky po celém obvodu kartáčku. Je poměrně mohutný a na konci se lehce zužuje do špičky. Ze začátku byla řasenka dost mokrá a tak se hůře nanášela. Po několika týdnech se konzistence však příliš nezlepšila, a tak se mi doteď při nanášení stává, že se obtiskne a musím potom vatovou tyčinkou očistit oblast pod očima nebo oční víčko. Přestože je konzistence řasenky mokřejší, tak se s ní dá pracovat tak, aby řasy neslepovala, i když i to se mi občas stalo. Je potřeba řasenky nedávat příliš a řasy dostatečně rozčesat. Co musím pochválit, tak rozhodně výsledný efekt. Řasy jsou prodloužené, zahuštěné a krásně černé. Akorát je lepší použít před samotnou aplikací kleštičky, jelikož řasy moc nenatočí. Během dne se nijak nedrolí ani neopadává, ale kvůli již zmíněné mokrosti se mi často stává, že se mi po několika hodinách obtiskne, hlavně na spodní straně, ale někdy i na víčko. Nevím jestli je to jen mým kusem, jelikož jsem se nesetkala s tím, že by měl někdo u této řasenky problém zrovna s obtiskáváním, no na druhou stranu jsou řasenky opravdu dost individuální záležitost. Odlíčit jde dobře, nemusíte na oko nijak netlačit ani ho dřít, ale to už záleží i na kvalitě odličovače.




Druhá řasenka se nachází v modrém obalu a její objem je 9,6 ml. Tvar kartáčku má velmi podobný, je mohutnější a lehce se zužuje do špičky, štětinky jsou po celém obvodu kartáčku, ale jsou tvrdší a kratší. Tato řasenka mi připadá mokrá tak akorát, při nanášení se mi obtiskává mnohem méně (já jsem dost nešikovný tvor, takže to berte s rezervou). Řasy neslepuje, pěkně je obarví, prodlouží, zahustí a dokonce i natočí, takže použití kleštiček na řasy pro mě není tak nutné. Řasenka se během dne také prakticky neobtiskává, nedrolí se a v klidu zvládne třeba i déšť nebo slzy, ale přímo například v bazénu jsem ji ještě nezkoušela. Odlíčit jde kvůli voděodolnosti trochu hůře, ale není to žádná tragédie, nejlepší je na ní použít něco olejového, abyste oko nemuseli zbytečně dřít.


  • Pohodlnost nanášení/tvar kartáčku:     Colossalka 5/5     Rocketka 5/5
  • Obarvení:     Colossalka 5/5     Rocketka 5/5
  • Prodloužení:     Colossalka 5/5     Rocketka 4/5
  • Natočení:     Colossalka 2/5     Rocketka 4/5
  • Zahuštění:     Colossalka 4/5     Rocketka 4/5
  • Neslepování:     Colossalka 3/5     Rocketka 4/5 
  • Neobtiskávání:     Colossalka 1/5     Rocketka 4/5
  • Neopadávání/nedrolení:     Colossalka 5/5     Rocketka 5/5

Obě řasenky jsem si i přes jejich nevýhody oblíbila, ale více se u mě usadila nakonec Rocketka. Musím říct, že mi u obou řasenek vyhovuje tvar kartáčku i výsledný efekt, akorát mě trochu štve to obtiskávání u Colossalky. Obě řasenky seženete v drogeriích nebo na notino.cz, kde vás Colossalka vyjde na 191 Kč a voděodolná Rocketka na pouhých 154 Kč.


Máte zkušenost s některou z těchto řasenek? Jaká je vaše oblíbená?

19 komentářů

  1. Ačkoliv tyto řasenky měla snad každá, já ještě ani jednu neměla. věřím že jsou fajn, mě by ale víc lákala ta Colossal

    OdpovědětVymazat
  2. Jednoznačně Colosalka. Je to dokonce moje nejoblíbenější řasenka, ke které se stále vracím. Nemaže se mi ani při sportovních výkonech, za to má u mě otevřené dveře ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tú Collosal chcem už riadne dlho vyskúšať. Asi sa zajtra dokopem do drogérie.. Skvelý článok! ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Ja tyhle nezkousela, ja jsem velice spokojena s rasenkou od Yves Rocher. :-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  5. Obě řasenky mám ráda, nicméně Rocketku jsem zkoušela v nevoděodolné verzi, což byl pro mě trochu kámen úrazu, protože se trochu rozmazávala. Na léto si ale pořídím tuto voděodolnou verzi, přece jen asi bude o chlup lepší. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám radši Collosalku :) Ale voděodolná rocketka taky není špatná.
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  7. Rocketku jsem měla, ale ne ve voděodolné verzi a řasy mi dělala hezký. Ale fakt vydržela ty 3 měsíce, pak už vyschla

    OdpovědětVymazat
  8. Mala som Colossal Go Extreme tá bola skvelá a tiež One by One, obe boli super, ťažko povedať, ktorá bola lepšia, Maybelline sú dobré asi všetky.

    OdpovědětVymazat
  9. Podobnú ako Rocketku som mala, tiež aj vodeodolnú, ale bola úplne nanič. Vôbec nezvíraznila riasy a ešte aj vo vode sa rozmazala.. ale táto tvoja vyzerá podľa toho čo som si prečítala super:)

    OdpovědětVymazat
  10. Ja som teda Rocketku ešte neskúšala a stále ostávam verná Colosalke :) Inak skvelé fotky! Naozaj sa ti veľmi vydarili :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Obě řasenky jsem zkoušela a neměla jsem s nimi problém. Už si moc nepamatuji jaká byla Rocketka, protože jsou to asi dva roky, co jsem ji měla. S Colossalkou jsem problém neměla, udělala super řasy a mně se teda neobtiskávala.

    Life by Peggie

    OdpovědětVymazat
  12. Obě řasenky jsem zkoušela, ale mě asi víc vyhovovala Rocketka :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Já mám Rocketku (nevoděodolnou verzi) a jsem s ní naprosto spokojená. Ze začátku se docela obtiskávala, ale po nějakém čase trochu vyschla a teď si jí nemůžu vynachválit, krásně barví a vydrží opravdu celý den. :) Skvělý článek!
    Catamount

    OdpovědětVymazat
  14. Ja nemusím vodeodolné riasenky, ak má ísť o to, že sa bojím, že sa rozmažem, tak sa radšej vôbec nenamaľujem :D

    OdpovědětVymazat
  15. tá rocketka ma zaujíma už nejakú tú dobu, ale zbožňujem lash sensational a po novom od dermacolu devil lash :)

    OdpovědětVymazat
  16. A zkoušela jsi růžovku od Maybelline? Ta je ! :) Jinak řasenky od Maybelline mám ráda, ale znám i lepší :).

    OdpovědětVymazat
  17. Řasenky Maybelline dělají krásné řasy. Ale šíleně se mi rozmazávají kolem očí, a to dokonce i víc než přírodní řasenky! Proto si je nekupuji. Ale skoro nikdo jiný nemá stejný problém jako já, asi mi nějak nepasuje ta struktura Maybelline řasenek na mé řasy nebo nevím jak si to vysvětlit.

    OdpovědětVymazat
  18. Colassalka je moje nejoblíbenější řasenka ♥


    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  19. neviem prečo,ale tieto riasenky mi nevyhovujú :( už dlho používam Miss Mangu :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥