Dulcia hojivý gel s aloe vera

Vzpomínáte si na značku Dulcia a jejich oční krém, o kterém jsem nedávno psala? Tak u této značky ještě na chvíli zůstaneme, protože bych vám ráda představila ještě jeden produkt, který se neztratí na žádné kosmetické poličce nebo třeba ve skříňce první pomoci.

Jedná se totiž o hojivý gel s aloe vera od již zmíněné značky Dulcia, která je zcela přírodní a pochází od našich sousedů ze Slovenska.


Tento gel je skvělý na spoustu věcí, jako například na hojení menších poranění, popálenin, koutků, akné, štípnutí, kuří oka, kožní a nehtové plísně, opary nebo afty. Slouží ale také k hydrataci a omlazení pleti. Hojivý gel působí na postižení místa mírně anesteticky, ulevuje od bolesti, svědění a otoků. Mezi účinné složky patří aloe vera, které regeneruje poškozené buňky a tkáně, dále oregánový olej, který má antioxidační, protiplísňové a protizánětlivé účinky nebo bazalka, která pokožku hydratuje a udržuje ji mladou a svěží. Nesmí chybět ani levandule, která má antibakteriální účinky, díky kterým rychle zastaví krvácení a ránu zároveň dezinfikuje, což urychlí proces hojení.

Gel se nachází v plastové lahvičce o objemu 100 ml s praktickým vyklápěcím víčkem. Konzistence produktu je gelová až želatinová a má velmi příjemnou bylinkovou vůni. U aplikace je třeba dávat pozor, aby se vám toho z lahvičky nevylilo zbytečně moc kvůli konzistenci, která je až trochu tahavá. Na poraněné místo stačí gelu opravdu maličko, během pár minutek gel zaschne a vytvoří na daném místě ochranný film. Pokud gel nanášíte na čerstvou ranku, tak počítejte s tím, že to bude trochu štípat. Já mám hrozný nezvyk strhávat každý stroupek nebo si rozdrásat pupínky, takže tento gel mě zaujal ihned. Můžu potvrdit, že po použití se postižené místo rychle zklidní, přestane bolet nebo štípat a rychleji se zahojí.


Gel se doporučuje také jednou týdne nanášet namísto nočního krému. Jelikož gel se do pleti nevstřebává, ale zasychá a zanechává na ní ochrannou vrstvu, tak to může být trochu nepříjemné, je to jako kdybyste si nanesly na obličej masku, která zasychá, máte takový trochu stažený pocit a zhoršenou mimiku. Také je důležité si potom nepřejíždět po obličeji, jelikož gel má tendenci se drolit, což platí i u lokálního nanášení. Ráno po nanesení pokožka působí zdravě a rozzářeně, gel mi pleť nevysušuje, ale ani nijak extra nehydratuje, takže preferuji spíše to lokální použití.

Za mě je to tedy skvělý výrobek jako taková první pomoc při nejrůznějších kožních problémech nebo poraněních. Určitě ho teď s blížím se létem budu hojně využívat také na štípance od komárů nebo popáleninách ze slunce, takže je možné, se o něm v budoucnu zmíním ještě v nějakých oblíbencích. Hojivý gel seženete na stránce krasnakazdyden.cz za 249 Kč.


Výhody:
  • malé balení s praktickým dávkováním
  • lehká gelová konzistence
  • příjemná bylinková vůně
  • na postiženém místě gel vytvoří ochranný film
  • urychluje hojení, postižené místo zklidní a uleví od bolesti
  • možné používat jako noční masku
  • přírodní produkt 

Nevýhody:
  • na čerstvých rankách štípe
  • při přejetí rukou po obličeji se drolí
  • při použití jako noční maska způsobuje trochu stažený pocit

Hodnocení: 8/10

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji Míše z eshopu Krásná každý den.


Máte zkušenost se značkou Dulcia? Máte svůj tip na nějaké hojivé produkty?

7 komentářů

  1. Všetko čo obsahuje Aloe Vera mám veľmi rada! :) Je to skutočný zázrak :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento gel mě nijak zvlášť nezaujal. Podle mě to ani není to pravé na hojení ran, protože třeba bazalka a oregano jsou na hojení nejlepší čerstvé, nehledě na to že zrovna tyto dvě bylinky bych já na rány nevolila, protože můžou někdy působit spíše dráždivě... Nejvíce se mi osvědčil na hojení ran Coldcream nebo Měsíčkový dětský krém od Weledy a na čerstvé štípance, ranky apod je nejlepší dát jen to samotné aloe. Aloe mám, takže když je nějaký problém, tak si vezmu šťávu přímo z ní :).

    OdpovědětVymazat
  3. S timto gelem zkusenost nemam, ale vseobecne Dulciu miluju!!!

    Andreablog

    OdpovědětVymazat
  4. Hoci neviem, či by som ho dokázala mať na celej tvári, lebo ako naschvál by som cítila neustále nutkanie sa masky dotýkať, ako malý "pomocník" na hojenie drobných rán sa mi páči :)
    BEELIEVIN

    OdpovědětVymazat
  5. Gel může být fajn na drobné ranky. Jen škoda, že na čerstvé rány štípe.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. To vypadá vážně na skvělého a víceúčelového pomocníka! :)


    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkný článek :) žádný podobný produkt jsem zatím nezkoušela, ale zaujal mě :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥