Oční krém s kofeinem Dulcia

Přiznám se, že jsem dlouhou dobu oční krém zanedbávala a vystačila si jenom s pleťovým krémem. Potom jsem začala ve večerní péči používat více oleje, které byly pro oční okolí jistě o dost výživnější. Nakonec jsem se ale přece jenom začala poohlížet po nějakém speciálním produktu, který je na péči o oční okolí určený.

Trpím na tmavé velké kruhy pod očima a už i nějaké ty vrásky, takže jsem vybírala opravdu pečlivě. Díky spolupráci s milým eshopem Krásná Každý Den, jehož majitelka se zaměřuje na přírodní kosmetiku a najdete tu mnoho produktů českých a slovenských značek, jsem si mohla vybrat pár produktů a mezi nimi nakonec skončil právě oční krém, a to noční oční krém s kofeinem od slovenské značky Dulcia.


Krém se nachází v hliníkovém kelímku se šroubovacím víčkem o hmotnosti 10 g, je to opravdu takový prcek, který se vleze i do té nejmenší kosmetické taštičky. Design produktu je velmi pěkný a jednoduchý, takový typický pro přírodní kosmetiku. Označení krém není úplně přesné, protože se jedná spíše o balzámek, který je dost mastný a na první pohled v kelímku to vypadá, že bude dost tuhý, ale když ho chcete nabrat, tak zjistíte, že je krásně jemný a měkký, takže se krásně nabírá i aplikuje do očního okolí. Vůně je nádherná kávová, poměrně dost intenzivní, ale pokud máte rádi vůni kávy, tak si ji určitě zamilujete.


Obsah kofeinu pomáhá především na otoky v oblasti očí, které zmírňuje a zabraňuje jejich vzniku. Měl by také podporovat prokrvení pokožky a tím zesvětlovat tmavé kruhy pod očima. Kromě kofeinu ve složení najdeme také avokádový a kávový olej, kakaové a bambucké máslo, olej z pšeničných klíčků, mango, jojobový olej, grapefruitový olej a rozmarýnový extrakt (alespoň jsem se při hledání a překladu zase naučila nové latinské názvy ve složení), prostě samé krásné složky :)


Balzám je dost mastný, takže je určen především na noční péči, ale pokud trpíte na suché oční okolí nebo se zrovna neplánujete líčit, tak je skvělý i na ráno. Stačí ho jenom trošku a jemně ho vťupkávám pod oči, na víčka i kolem očí. Vstřebává se trošku déle, ale to pro mě večer není žádný problém. Já na kruhy pod očima trpím dost a myslím, že to mám spíše geneticky, takže mi bylo jasné, že mi zázračně nezmizí, no i tak mi po několikatýdenním používání přijde, že oční okolí vypadá mnohem zdravěji, je hydratované a vyživené. Na co se mi ale osvědčil nejvíc jsou opuchlé pytle pod očima po některém z mých spánkových deficitů (kdy spím třeba 3-4 hodiny a ráno vypadám tak, že by se mě pacienti na praxi museli leknout, kdybych mě takhle viděli). Balzám ale působí preventivně a tak v taková rána nevypadám jako úplná zombie (i když se tak třeba bohužel stále cítím) a nebojím se vyjít mezi lidi. Pokud trpíte na nějaká velmi suchá místa na obličeji, tak klidně použijte balzám i na ně, krásně je zhydratuje a po suchých šupinkách nebudou ani památky.


Za mě tedy krém můžu doporučit všemi deseti a pokud vás zaujal, tak ho najdete zde za velmi příjemných 269 Kč. Kromě toho vám balíček přijde opravdu krásně zabalený, no koho by to nepotěšilo? :)

Výhody:
  • pěkné, praktické a skladné balení
  • měkká hustá konzistence, dobře se nanáší
  • krásná kávová vůně
  • stačí ho trošku, dlouho vydrží
  • oční okolí vypadá zdravěji, je hydratované a vyživené
  • působí jako prevence proti opuchlým očím
  • hydratuje i jiná suchá místa na obličeji
  • přírodní složení, slovenský produkt
  • cena

Nevýhody:
  • žádné

Hodnocení: 10/10


Děkuji Míše z eshopu Krásná Každý Den za poskytnutí produktu k recenzi.


Máte zkušenosti se značkou Dulcia? Jaký aktuálně používáte oční krém?

30 komentářů

  1. Tenhle kousek mám také a zbožňuji ho, hlavně jak úžasně voní! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě díky tvé recenzi se dostal na můj wishlist :)

      Vymazat
  2. No tak ten vypadá bezvadně! Hned se na něj jdu podívat, jako by byl přímo pro mě, na mé suché a loupající se oči. Hodně mastný a ještě k tomu vůně kávy? Ano prosím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že si ho také oblíbíš, na sušší pleť je podle mě dokonalý :)

      Vymazat
  3. Taky ho používám a je to moje stálice. Už mám druhé balení a jsem s ním velmi spokojená. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší, také si ho určitě pořídím znovu :)

      Vymazat
  4. Sakra, asi ho vážně nutně potřebuju! Už jsem si na něj přečetla hrozně pozitivních recenzí, ale pořád jsem si říkala, že ho nepotřebuju, ale ne...opravdu ho musím mít! :D :)
    Diary of Girly Things

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že pokud do něj zainvestuješ, tak nebudeš litovat a připojíš se ke kladným názorům :)

      Vymazat
  5. Vyzerá krásne ♥ Už by som sa aj ja mohla poobzerať po nejakom očnom kréme :) Asi vyskúšam tento! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu jenom doporučit, svou práci odvádí skvěle a ještě je přírodní a podpoří se tím slovenská značka :)

      Vymazat
  6. Já měla tento krém akorát denní jako vzoreček a byl opravdu skvělý.. :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  7. Já na něj mám taky recenzi na blogu. Je opravdu dobrý.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  8. Nemám žádnou zkušenost se značkou Dulcia :). Ale nevím, jestli by tady u toho očního krému mi byla příjemná vůně kávy. Taky si potřebuju koupit oční krém :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že vůně je poměrně intenzivní a někomu by to mohlo překážet :)

      Vymazat
  9. O tejto značke som ešte nepočula, ale hneď ma zaujalo, že je práve slovenská :) Hoci som si už dávno povedala, že sa začnem pozerať po očných krémoch, ešte sa tak nestalo, takže ďakujem - určite ho viac než len zvážim ♥
    BEELIEVIN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem je začala používat pravidelně teprve nedávno a stále na něj občas zapomenu :)

      Vymazat
  10. Táto značka ma už dlšhie láka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě stojí alespoň za povšimnutí, nabízejí spoustu zajímavých produktů :)

      Vymazat
  11. Je to nádherne zabalené, veľmi sa mi to páči :) a táto značka vyzerá naozaj super :) inak, pridala som si ťa do odberov, lebo máš velmi pekný blog a hrozne ma potéši ak to aj ty opätuješ <3

    OdpovědětVymazat
  12. Jé, tak to je super, ani nevíš, jak jsi mi právě pomohla :). Já hodně trpím na suché oční okolí a mívám s tím fakt velké problémy a zrovna jsem na to něco hledala, ale nechtěla jsem nic co není přírodní.. A tenhle balzámek zní fakt skvěle, že na něj budu muset pořádně mrknout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší ♥ Věřím, že pokud se pro něj rozhodneš, tak s ním budeš také spokojená :)

      Vymazat
  13. Také můj oblíbenec, hlavně díky skvělé vůni,kterou nelze nemilovat :)

    OdpovědětVymazat
  14. Už jsem zkoušela dva oční krémy: Biodermu a Alverde. Ale za ty peníze mi přišla Bioderma jako propadák, prostě jen lehký gelík a Alverde příjemné, ale opět nic extra. Tento bych klidně zkusila, jen mi to Alverde vůbec neubývá, tak snad za rok... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kromě tohoto zkoušela akorát Baleu a tam jsem taky neviděla žádný rozdíl, takže chápu a snad se ti ho podaří spotřebovat co nejdříve :)

      Vymazat
  15. Je treba abych ho take vyzkousela. :-) diky za tip
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥