Mandlové čistící pleťové mléko Weleda

Značka Weleda se v mé kosmetické sbírce pomalu ale jistě stává stálicí, na kterou nedám dopustit. A jelikož mandlová řada se po vyzkoušení tělové péče stala mou oblíbenou, rozhodla jsem vyzkoušet několik produktů i z péče o pleť.

Dnes se tu společně podíváme konkrétně na čistící pleťové mléko z již zmíněné mandlové řady, která je určena především pro citlivou pokožku.


Mléko se nachází v hliníkové tubě o objemu 75 ml, s typickým růžovým designem mandlové řady. V poslední době jsem se několikrát setkala v recenzích s negativními názory na tento druh obalu s důvodem, že se z nich produkt hůře dostává a tuba se rychle pokroutí a vypadá nevzhledně. Já si tedy myslím, že je to mnohem lepší varianta než třeba plast a mám pocit, že jsem někde četla, že hliníkové tuby jsou výhodné právě v tom, že se do nich oproti plastovým nedostane nazpět vzduch a s ním tak nežádoucí bakterie. Nejsem si stoprocentně jistá, ale myslím si, že to tak bylo :) Složení je jako obvykle velmi příjemné, o pokožku se zde starají mandlový a švestkový olej.


Název mléko je trošku zavádějící, jelikož konzistence není úplně tekutá, ale spíše trochu hutnější a taková nadýchanější, což oceňuji, jelikož vám produkt hned nezteče z ruky. Vůně je taktéž již známá pro tuto řadu, ale není nijak výrazná nebo rušivá, jenom velmi jemná a autenticky mandlová.

Mléko je vhodné k čištění pleti i odstraňování makeupu, ale není určené na oči. Já ho nanáším na navlhčený obličej a jemně s ním krouživými pohyby čistím pleť. Někdy použiji i silikonovou houbičku nebo elektrický kartáček pro intenzivnější výsledek. Mléka stačí použít poměrně málo a na pleti svou konzistenci nijak nemění, nepění. Zvládne odstranit i makeup, i když já ho používám spíše na dočišťování pleti po odlíčení. Občas s ním vezmu i oči (bez makeupu) a nijak mě v nich nedráždil ani neštípal, i když na ně není určený. Mléko nakonec opláchnu vlažnou vodou, případně stačí setřít navlhčeným vatovým tamponkem. Mléko pleť jemně, ale pořádně vyčistí a neucpává póry. Pleť je po použití vyčištěná, příjemně jemná, nijak nepne a není vysušená, takže účel splňuje na jedničku. Já ho používám pouze večer, ale klidně jím můžete pleť čistit i ráno.


Já s mléky doposud moc zkušeností neměla, ale toto jsem si velmi oblíbila a ráda si ho po spotřebování pořídím znovu. Sortiment značky Weleda seženete v drogeriích (bohužel nevím, zda i toto mléko) nebo na oficiálním eshopu Weleda za 279 Kč. Cena je trochu vyšší, ale mléko vydrží poměrně dlouho a má přírodní složení.

#NesebepoškozujuSeAnebŽivotSKrálíkem

Výhody:
  • balení
  • hutnější konzistence
  • jemná mandlová vůně
  • odstraní i makeup
  • neštípe v očích
  • jemné, ale účinné čištění
  • pleť je vyčištěná, jemná, nepne a není vysušená
  • neucpává póry
  • přírodní složení

Nevýhody:
  • cena

Hodnocení: 9/10

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji zastoupení značky Weleda.


Máte zkušenosti s nějakým výrobkem z mandlové řady? Používáte čistící mléka?

24 komentářů

  1. Už som po ňom pokukovala, ale aj mňa odrádza tá cena :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že je trochu vyšší, ale čím více přírodní kosmetiky zkouším, tím víc jsem ochotná si za ní trochu připlatit, protože ten rozdíl je od té chemické na pleti po čase opravdu poznat.

      Vymazat
  2. No tohle me asi dost nalakalo budu muset asi zacit setrit. :-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  3. Od Weledy nic nemám ale ráda bych vyzkoušela ovšem ta cena mě dost odrazuje. No například za 200 ml sprchový gel chtěji 200 Kč no to mi nepřijde zrovna přijatelná cena a myslím že pokud člověk nemá citlivou a jinak problémovou pokožku je to zbytečné. U péče na obličej cenu tolik neřeším a tak si říkám zda bych nevyzkoušela něco, zrovna tento krém se mi líbí, hlavně v tom že neucpává póry, s tím já mám problém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zrovna za sprchové gely také nejsem ochotná dávat moc peněz, jelikož mám pokožku poměrně bezproblémovou a vyhovuje mi víceméně skoro všechno. Naopak souhlasím, že právě u péče o pleť se nějaká investice do přírodních produktů určitě vyplatí :)

      Vymazat
  4. S Weledou nemám žádné zkušenosti, ale taky bych ji ráda vyzkoušela. Jedno čistící mléko doma mám, ale raději používám čistící pleťové vody. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pleťovou vodu jsem si už dlouho žádnou nepořídila, na takové rychlé čištění pleti mám doma akorát jedno tonikum :)

      Vymazat
  5. Nějak se mi doma sešly asi tři kusy z téhle mandlové řady a i tohle odličovací mléko.. Moc pěkná recenze! Já jen prostě nemám ráda produkty na odličování, které nemůžu použít i na oči :-( a tohle tedy opravdu nemůžu. Už dlouho mě nic nepálilo tak moc, jako tohle :-D plakala jsem jako blázen...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj, no je pravda, že přímo odličovat jsem se s ním nezkoušela, třeba řasenku, takže se mi do očí zase tolik nedostalo, ale jinak když jsem ho při dočišťování pleti vzala přes oči, tak mě nikdy nijak nedráždil a to mám oči docela citlivé... Hold každému nesedne všechno :) Já mám na odličování jinak taky raději produkty, kterými odlíčím vše a tohle je právě super spíše až na to dočišťování pleti :)

      Vymazat
    2. No já myslím, že tam nepíšou že to není na oči pro nic za nic. Já si toho teda nikdy nevšimla, až teď v tvé recenzi, takže já jsem tím prostě vzala rovnou i oči a pak nastalo peklo :D, myslím, že nikdo nemá citlivější oči než já. Když si dám něco špatného na oči, slzím pak třeba celý den. A to jako fakt celý.. A v případě že si toho všimnu včas a produkt hned odlíčím, stejně pak slzím ještě klidně hodinu nebo dvě... tragédie prostě :)

      Vymazat
  6. Naozaj krásne napísaná recenzia, ty máš na tie recenzie talent! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Produkty vypadají moc pěkně, myslím si, že za tu cenu to stojí :) Krásně napsaná recenze!

    OdpovědětVymazat
  8. Já si tuhle řadu také moc oblíbila, mé pleti sedla skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  9. great blog :) I follow you :)
    Have a nice week!

    http://itsmetijana.blogspot.rs/

    OdpovědětVymazat
  10. Tento krém mám taky a bude na něj i recenze, ale prozradím předem že jsem s ním spokojená, až na to že mi tu pleť ne vždy vyčistí úplně dokonale, takže pro jistotu před tím přejedu obličej alespoň jednou hydrofilním odličovacím olejem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mléko také raději používám spíše na čištění pleti až po odlíčení. Jinak jsem ráda, že jsi s ním spokojená :)

      Vymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥