Weleda olejová péče pro nehty

Péče o nehty je velmi důležitá, i když já osobně jsem ji do nedávné doby poměrně zanedbávala. I díky tomu jsem trpěla na časté záděry a suché okolí nehtů, které se ještě zhoršilo častým používáním dezinfekce při praxi v nemocnici. Moje ruce byly suché, popraskané a záděry se mi tvořily každou chvíli.


Proto jsem velmi ocenila, když jsem dostala možnost vyzkoušet novinky od značky Weleda, a to konkrétně vyživující olej na nehty a nehtovou kůžičku v tužce a olejovou tužku na zjemnění nehtové kůžičky. K přírodní kosmetice se v péči v poslední době obracím čím dál častěji, už jen díky tomu, že mi vyhovuje drtivá většina produktů, na rozdíl od kosmetiky chemické, kde je to často sázka do loterie.

Vyživující olej na nehty a nehtovou kůžičku v tužce (2,2 ml / 259 Kč)
Tužka by měla intenzivně pečovat o nehty a dodávat jim potřebné živiny. Mezi hlavní složky patří včelí vosk, bambucké máslo, výtažek z květů heřmánku a oleje z granátového jablka

Olej se aplikuje hrotem ve formě malého štětečku, který umožňuje snadné a přesné nanesení. Nemusíte se bát, že by vám olej vytékal všude kolem, má totiž hustější konzistenci podobnou balzámu a tak na nehtech vydrží dlouho. Vůně je velmi příjemná bylinková, ne příliš výrazná. Olej nehtovou kůžičku opravdu krásně zjemní a vyživí. Po delším používání se mi také mnohem zlepšilo okolí nehtů, které není vysušené a záděry se mi tvoří jenom výjimečně. 




Olejová tužka na zjemnění nehtové kůžičky (3 ml / 289 Kč)
Druhým pomocníkem je tužka, která by měla změkčovat nehtovou kůžičku a usnadňovat tak její odstranění. Obsahuje bio oleje ze semen granátového jablka a extrakt z měsíčku lékařského

U této tužky je hrot pevný a tvrdý, takže je potřeba s ním zacházet opatrně. Vůně je velmi podobná jako u předchozí tužky. Po aplikaci oleje stačí pár minutek počkat a poté jde tím samým hrotem kůžička snadno zatlačit. Při dlouhodobějším používání je kůžička jemnější a tolik nepřerůstá. Výrobci uvádějí, že se dá používat i když máte nalakované nehty, což nemůžu potvrdit, jelikož si je nelakuji. Jako plus ale určitě vidím 3 náhradní hroty z druhé strany tužky. 




Za mě tyto dva produkty tedy můžu vřele doporučit, především vyživující olej, který je pro nehty opravdu velmi prospěšný. Mínusem by mohla pro někoho být vyšší cena, ale pokud trpíte na záděry nebo suché okolí nehtů, tak si myslím, že tyhle produkty jsou skvělá investice, zvlášť když přihlédneme k přírodnímu složení.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji zastoupení Weleda.


Pečujete pravidelně o nehtovou kůžičku? Jaké jsou vaše oblíbené produkty? Zaujaly vás tyto tužky od Weledy?

12 komentářů

  1. Já o svoje nehty pečuji pouze tak,že si je koušu,ale když teď tak přemýšlím,kdybych si koupila tento výrobek tak bych už se o nehty a jejich okolí mohla začít konečně starat :D Hodně mě zaujal ten vyživující olej. Taky se už začínám obracet spíše na přírodní kosmetiku,mám hodně citlivou pleť po akné takže na ní nechci nanášet furt jen nějaké chemikálie :)

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
  2. Ja používam taký krém na nechty od Avonu a ten je tiež super, ale inak na nechty nič nepoužívam, čo by som mala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé produkty. Já totiž žádné podobné věci na ruce nepoužívám a nemám s rucemi sebemenší potíže. Suché ruce mě trápí pouze v době kdy chodím na brigádu do obchodu takže v tu dobu bych to určitě využila ale jinak nepotřebuji ani ruce mazat a suché je nemám. Myslím si že toto není výrobek který akutně potřebuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Já co na ruce používám Žany, tak jsou hlavně krémy na ruce, ten používám několikrát denně. A už nemám problémy se záděry jako dříve :).

    OdpovědětVymazat
  5. Jee oba produkty vypadají skvěle :) Já mám olejíčky od Manufaktury a Gabrielly Salvete a ty se o mé nehtové lůžko starají taky velmi dobře! -L

    OdpovědětVymazat
  6. Vyhrala som tieto vecičky v súťaži a veľmi sa mi páčia aj napriek tomu, že ja sa celkovo o nechty nejak extra nestarám :)

    OdpovědětVymazat
  7. Olej mě zaujal, určitě se po něm v drogerii podívám :)
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovědětVymazat
  8. Oba dva produkty také vlastním a jsem z nich naprosto nadšená, jsou úplně úžasné :)

    OdpovědětVymazat
  9. zaujímavé produkty, ja také nemám, ale pozriem sa ne určite ;) vzájomné sledovanie?

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovědětVymazat
  10. Hezká recenze. Jen přiznávám, že nehtům nevěnuji žádnou extra péči, pokud nepočítám krém na ruce. A záděry mě naštěstí netrápí :-)

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Hoci sa mi zádery tvoria len na palcoch, tak ma olej veľmi zaujal :)
    BEELIEVIN

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥