Bioderma Hydrabio Riche pro dehydratovanou pleť

Bioderma pro mě byla dlouhou dobu značkou, kterou jsem si sama nemohla dovolit, ale měla jsem spoustu věcí, které jsem si přála (nebo stále přeji) vyzkoušet. Díky pár soutěžím jsem si několik produktů z wishlistu už mohla odškrtnout, a jeden z nich bych vám dnes ráda představila.

Jak jistě víte, Bioderma má několik řad s pečující kosmetikou, takže si zde vybere každý od pokožky mastné, přes suchou, citlivou až k atopické. Najdete tu také produkty na vlasy, pro děti nebo například na ochranu před slunečním zářením. Více informací a seznam jednotlivých řad naleznete zde. Já si vybrala pleťový krém, který pochází z řady Hydrabio. Tato řada se specializuje na pleť dehydratovanou, takže to pro mě byla jasná volba.


Pleťový krém Hydrabio Riche se nachází v plastové lahvičce o objemu 40 ml. Dávkování zajišťuje praktická pumpička, takže se vám do krému nedostanou žádné nečistoty a bakterie. 40 ml se mi ze začátku zdálo poměrně málo, ale krém používám 1x denně už pár měsíců a stále mi ještě nedošel, takže vám vydrží docela dlouho. Krému stačí poměrně málo, i když já jsem zvyklá na 5 malých pumpnutí - čelo, tváře, nos a brada - záleží na tom, jak moc máte potřebu pleť hydratovat.

Konzistence je klasicky krémová, obsah vám nezačne stékat z ruky, ale není ani příliš hustý, naopak je velmi lehký a do pleti se vstřebá během pár okamžiků. Parfemace je taková typicky lékárenská, mě takové vůně vůbec nepřekáží a navíc není ani moc výrazná, takže by měla sednout každému.



Musím se přiznat, že z tohoto krému jsem stále trochu na vážkách a nevím, co si o něm myslet. Když jsem ho zkoušela používat ve večerní péči o pleť, tak řeknu na rovinu, že mi přišel nedostačující. Večer ráda používám krémy, které pokožku opravdu vyživí a tenhle to nesplňoval. Co se týče ranní péče, tak tady tu nemám co vytknout. Díky jeho lehké textuře a rychlému vstřebávání není problém ani při mém věčném ranním nestíhání. Skvěle si také sedne s makeupem. I ta hydratace je na ráno poměrně dostačující, takže to vlastně není špatný krém, ale popravdě za tu cenu mi to prostě přijde málo. Zvlášť když je krém určený přímo na dehydratovanou pokožku, tak jsem čekala mnohem víc. Co se týče složení, tak ho naleznete zde i s dalšími informacemi o produktu. Vzhledem k tomu, že se jedná o kosmetiku z lékárny, tak nemůžeme čekat zrovna přírodní složení, ale s tím jsem počítala.

Abych to tedy shrnula, krém mi připadá jako dobrý společník při ranní péči, ale myslím si, že se dají sehnat i mnohem levnější krémy, které odvedou stejnou práci. Krém seženete v různých cenových relacích, nejčastěji mezi 400-500 Kč - například tady.


Výhody:
  • lehká textura
  • rychlé vstřebávání
  • vhodný pod makeup
  • dlouho vydrží
  • praktické dávkování

Nevýhody:
  • nedostatečná hydratace
  • cena
  • složení

Hodnocení: 3/5


Máte zkušenost s tímto krémem? Jaký je váš oblíbený produkt od Biodermy? Oceňujete v recenzích konečné výhody/nevýhody a hodnocení, nebo je to zbytečné?


28 komentářů

  1. Tak to mě mrzí. :( Já až na Hydrabio pěnu a peeling nic z této řady nezkoušela. Co se týče většího požadavku na hydrataci, za mě určitě Atoderm Nutritive (který si chválí i mamka, ta teda používá i Sérum z té řady Hydrabio a říkala, že jí sedl, tak těžko říct :/ )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip, omrkla jsem ho i na stránkách Biodermy a vypadá moc dobře, takže až budu mít příležitost, tak ho určitě vyzkouším :) A Hydrabio Mousse mě také moc láká :)

      Vymazat
  2. S přítelem (atopikem) tento krém milujeme. Mně hezky sedne pod makeup a pěkně hydratuje po celý den a přítel jej používá opakovaně cca dvakrát denně, páč jeho pleť je opravdu hodně vysušená. Na večerní péči tento krém ani není určen, takže mě tento fakt netrápí. Možná ještě o chlup lepší než tento je ale Hydrabio Legére. :) A sérum je také skvostné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že vám sedí, no s mojí pletí žádné zázraky neudělal, ale jak jsem řekla, není to špatný krém. Jinak já se na oficiálních stránkách dočetla, že je k použití ráno i večer, ne že by to byl vyloženě denní krém, proto jsem to v článku zmínila :)

      Vymazat
  3. Ja mám Legere a som s ním veľmi spokojná, nájsť vhodný podkladový krém na mastnú pleť nie je nič jednoduché. Niekedy si ho nanášam aj ako pleťový krém, ale na to veľmi hydratačný nie je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zjistila jsem, že i pro sušší pleť je občas oříšek najít vhodný krém. Ale můžu souhlasit, že tento je jako podkladový krém taky moc dobrý :)

      Vymazat
  4. Měla jsem vzorek tohoto krému a přišel mi takový obyčejný. Tím pádem dost drahý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám z něho ten samý pocit. Sám o sobě špatný není, ale přijde mi prostě hodně dát tolik peněz za krém, když se dá sehnat mnohem levnější varianty se stejnými účinky.

      Vymazat
  5. Též jsem o něm uvažovala, ale po přečtení par recenzí raději kouknu po něčem jiném.

    NEPLECHA NA PLECHU

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jo... tak od tohohle krému bych čekala víc, taky jsem si na něho dělala zálusk. :-( Od Biodermy jsem si teď zamilovala více méně celou řadu Atoderm, na zimu je to ideál. A rozhodně v recenzích závěrečné shrnutí oceňuju, nemusí to být s plusy a mínusy, ale souhrnný odstavec na závěr vždycky přivítám. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z řady Atoderm bych taky moc ráda něco vyzkoušela :)

      Vymazat
  7. Mne ho kúpil brat a som spokojná. Ako nepoužívam ho namiesto krému ,to by mi asi nestačil, ale keď ho dám na krém alebo pod make-up ,tak je veľmi dobrý :)
    Bio súťaž

    OdpovědětVymazat
  8. Konečné plusy a zápory produktu na konci článku určitě považuju za skvělý, užitečný :). Taky bych od Biodermy ráda vyzkoušela krém a jejich micelárku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se ti naskytne příležitost, na micelárku se taky chystám, tak jsem zvědavá jestli mi taky sedne, jako všem ostatním :)

      Vymazat
  9. Také mi přijde nedostatečně hydratující, na léto bude dobrý, na zimu nee :)
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovědětVymazat
  10. Krém vypadá dobře, hlavně se mi líbí praktická pumpička. Značka Bidoerma se u mě doma ještě neobjevila, ale pokud se tak stane, začla bych asi nejraději s micelárkou :) -L

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se ti naskytne nějaká příležitost něco vyzkoušet :) Na micelárku jsem taky zvědavá jaká bude :)

      Vymazat
  11. Neskúšala som ho ešte, všeobecne preferujem iné značky :) ale môže byť fajn :)

    OdpovědětVymazat
  12. Biodermu uplne zbožňujem ale väčšinou z rady Sébium toto som ešte neskušala :)
    http://fashion-paradis.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  13. Řekla bych, takový normální krém. Na Biodermu se moc nevytáhl, podle tvých slov které mě tak připadali. Líbí se mi ale dávkování a pěkný obal.

    OdpovědětVymazat
  14. Asi by mi vadilo, že dostatečně nehydratuje.. na mě je bioderma také drahá značka :-/ ale mám ted doma micelárku - využila jsem nedávno akce 1+1, tak se těíšm, až jí vyzkouším... ale nechci jí načínat, dokud neoddělám od garnier, která už zachvilku dojde :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi doma od Biodermy micelárka čeká, až spotřebuji Mixu, kterou už mám také na dně :) Tak snad ti sedne :)

      Vymazat
  15. Super recenzia! Ja mám suchú a dehydratovanú pleť, takže myslím, že by sa mi toto hodilo, ale ak menej hydratuje, radšej sa skúsim popozerať po niečom inom :)

    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  16. Na tohle jsou soutěže moc fajn, že člověk může zkoušet i jiné věci. Já jsem si dřív také nekupovala a někdy i nemohla dovolit věci podobných značek, ale pak jsem si řekla, že místo zbytečného utrácení za kraviny si budu postupně odkládat určitou částku peněz a něco si potom pořídím. Teď už naštěstí nemusím, ale je to především o tom, že se spoustou výrobků z drogérie už ani nechci mít nic společného po několika špatných zkušenostech :/.. Tak teď postupně objevuji různé výrobky z lékárny. Z řady na dehydratovanou pleť jsem měla také spadeno na pár výrobků, ale upřímně teď jsem teda na vážkách, protože vždy večer potřebuji něco co pleť pořádně promastí.. :/ Teď se mi do toho teda moc nechce jít. Tak moc děkuji za názor :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já si taky už kolikrát říkala, ale nakonec to stejně utratím za věci z drogerie než abych si šetřila na něco dražšího. Tak snad se mi to někdy taky povede, šetřit bych si chtěla hlavně na přírodní kosmetiku, i když některé výrobky z lékárny mě taky docela lákají :) Kromě tohoto krému jsem z této řady nic nezkoušela, takže nemůžu hodnotit, ale já mám spadeno například na Hydrabio mousse pěnu :)

      Vymazat
  17. Ja sa chystam prave urobit recenziu kremu legere, a tiez z neho nemam velmi dobry pocit, jednoducho nedostatocne hydratuje....a na to ze je hydratacny...no neviem

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, tento krém od Biodermy mám moc ráda, mám citlivou a dost vysušenou pleť a je fakt, že občas na ta extrémně suchá místa typu čelo ani tento nestačí. Navíc ho teď evidentně přestali vyrábět, není nikde k sehnání, což mě moc mrzí, protože ta pumpička byla skvělá, nemám ráda krémy v kelímku. Můžu se zeptat, jaké krémy byste tedy díky své zkušenosti doporučila jako ještě více hydratační? Děkuji moc.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥