Rimmel Lasting Finish 25 Hours Nude vs. Rimmel Match Perfection

Konečně jsem tu zase s nějakým (snad) plnohodnotnějším článkem a podle nadpisu už je vám určitě jasné, že se jedná o slibovanou recenzi na dva make-upy od značky Rimmel, které se aktuálně nachází v mé kosmetické sbírce.

Jedná se tedy o Rimmel Lasting Finish 25 Hours Nude (dále jen LF) v odstínu 010 Light Porcelain a Rimmel Match Perfection (dále jen MP) v odstínu 100 Ivory.


Začnu klasicky balením. LF je v klasické 30 ml tubě, což je pro mě trochu nepraktické, jelikož se hůře dostává ven, když už ho tam není tolik. Zato se však nemusím bát, že mi spadne na zem a rozbije se. MP je v 30 ml skleněné lahvičce s pumpičkou, což velmi usnadňuje manipulaci s ním. Co se mi však nelíbí je zavírání, které zde není vůbec napevno a je pouze nasazovací. Sice při otočení lahvičky nesklouzne, ale jednou jsem make-up chytla právě za uzávěr a hned byl na zemi a víčko mi zůstalo v ruce. Naštěstí se nerozbil, ale nerada bych to pokoušela znovu.



Odstín u LF je opravdu bledulkovský, což mě vyhovuje. Co se týče MP, tak bych se nezlobila mít o chlup světlejší, ale nakonec si i přes moje pochyby make-up s pletí celkem dobře sedl a v létě by to mohlo být ještě lepší. Vůně je u obou make-upů příjemná, taková klasická make-upová.

Krytí je u LF uváděno jako střední, já bych řekla spíše takové nižší střední, obsahuje SPF 20 a konzistence je poměrně tekutá. MP má krytí lehké a rozjasňující, s čímž mohu souhlasit. Obsahuje SPF 18 a konzistence je velmi lehká a tekutá.



Co se týče LF, tak můj první dojem byl velmi kladný, postupem času jsem s ním však přestávala být spokojená, jelikož mi make-up začal během dne zalézat do vrásek a vytvářet na obličeji drobné mapky. Kromě toho by měl být make-up hydratující, ale mě bohužel celkem zvýrazňoval suchá místa. Na pleti je ale docela příjemný a nevypadá jako maska. Přesto jasně vidím rozdíl, když si na pleť nanesu MP, který má lehoučkou a krásně roztíratelnou konzistenci. Je trošku mastnější, což usnadňuje splynutí s pletí a nevypadá tak jako maska. Na pleti není vůbec těžký, nezvýrazňuje suchá místa a rozhodně mi tak nezalézá do vrásek ani nevytváří mapy. Takže nakonec jsem mu odpustila i to nízké krytí (i když si za to samozřejmě můžu sama, když neumím číst, že) a v poslední době jsem si ho opravdu oblíbila. Oba make-upy mi na pleti vydrží celý den, neslévají se, neoxidují ani se nevytrácí.


Na oficiálních stránkách Rimmel seženete LF za 189 Kč a MP za 199 Kč, ale v drogeriích se ceny často mění díky různým akcím apod.

V konečném důsledku je u mě tedy jasným vítězem MP, i přes jeho tmavší odstín a nižší krytí. A určitě si v budoucnu ještě nějaký make-up od Rimmel ráda pořídím.


Jaký je váš oblíbený make-up? Máte zkušenost s Rimmel make-upy?

14 komentářů

  1. Přemýšlím nad koupí MP, takže díky moc za recenzi, určitě pomohla :) -L

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud nepotřebuješ vysoké krytí, tak ti ho můžu určitě doporučit :-) Jsem moc ráda, že ti recenze pomohla ♥

      Vymazat
  2. Škoda, že MP nemá ještě světlejší odstín, to by bylo super :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim, ze Hana B. se o nem zminovala v jednom videu a objednavala si prave svetlejsi odstin na Asosu myslim, tak se po nem mozna potom na zimu taky mrknu :-)

      Vymazat
  3. Můj oblíbený make-up je momentálně od Astoru, ale ten první od Rimmelu chci zkusit. jen nevím, kdy se k němu dostanu, protože je plno make-upů, které bych chtěla vyzkoušet :)

    Life by Peggie

    OdpovědětVymazat
  4. vobec nepoznam make upy od rimmelu, pouzivam skor max factor alebo gosh.
    raz som jeden od rimmelu mala a strasne mi vysusoval, ale to bolo uz davno
    http://theraspberrylipstick.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. make upy nepouživam ale sem tam by sa mi nejaky asi zišiel:)) ale od essence mam penovy a stym som spokojna aj ked som ho použivala skor ako korektor vratim sa k nemu asi zas:)

    OdpovědětVymazat
  6. Make-upy tiež nepoužívam ako Roumí z komentáru vyššie, ale ako, tento Rimmel MP nemusí byť na zahodenie :)

    OdpovědětVymazat
  7. Kazda z nas by mala mat aspon jeden makeup :)

    OdpovědětVymazat
  8. pěkná recenze :) já mám nejradši makeupy od Lorealu nebo Dermacolu, vyhovují mi nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
  9. Rimmel Match Perfection je snad muj nejoblibenejsi drogerkovy makeup!:)
    www.rinakrois.com

    OdpovědětVymazat
  10. ja momentálne používam od MUFE, ale zdá sa mi akoby mi prestával vyhovovať:/

    OdpovědětVymazat
  11. Právě, taky nemám ráda, když se mi na některých místech na obličeji make-up "rozskupinkuje" :D :/ Takže chápu výběr, ale přecejenom je pro mě důležitější asi to, aby nebyl moc mastný a lépe kryl. Ale pravdpodobně MP stejně zkusím. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥