Souboj balzámů na rty: Labello, Maybelline, Essence

Ahoj! Dnes tu pro vás mám takový porovnávací článek, který se bude týkat mých balzámů na rty, které v poslední době hodně používám. Během zimního období je balzám na rty jednoznačně nezbytný kosmetický kousek a já ho nosím všude s sebou.


Většinou dávám přednost balzámům, které nejsou příliš pigmentované, ale občas si ráda dám i ten, který mi rty lehce zabarví. Aktuálně používám balzámy od značek Labello, Maybelline a Essence.


Essence balzám na rty Kiss care love v odstínu 05 Fruit, fruit, fruity! je roztomilý malý balzámek jemné broskvové barvy s lehkým shimmerem, který na rtech ale není příliš výrazný a vypadá na nich přirozeně. Obsahuje ricinový olej a má ovocnou chuť. V drogeriích ho seženete asi za 40,- Kč. Má trochu tvrdší konzistenci, takže se mi zpočátku hůře aplikoval, ale teď už je to mnohem lepší. Jako většina balzámů na rtech nevydrží nějak závratně dlouho, no já si rty přetírám každou chvíli už automaticky. Normální rty hezky hydratuje, no na velmi suché rty a šupinky by asi nepomohl.

Hodnocení: 3,5/5


Maybelline Baby lips balzám na rty v odstínu Pink punch snad už ani nemusím představovat. Sama jsem nepodlehla nadšení ostatních a nejspíš bych si ho ani nekoupila, už jen kvůli ceně. U mě se ocitl jen díky tomu, že jsem ho dostala, no byla jsem ráda, že ho můžu alespoň vyzkoušet. Nadšením z něj neskákám a ten boom kolem nich jsem nikdy nepochopila. Nejhezčí mi na něm přijde asi ta sladká vůně a pěkný obal. Schopnostmi mi přijde celkem průměrný, žádnou velkou hydrataci od něj čekat nemůžete, no na normální rty je poměrně dostačující. Rty zabarví jemnou růžovou, ale zvýrazňuje šupinky a docela zalézá do vrásek. V drogeriích ho seženete v průměru kolem 70,- Kč.

Hodnocení: 2,5/5


Labello balzám na rty v odstínu Soft rosé je u mě jednoznačně vítězem. Má jemnou růžovou barvu, která na rtech nezanechává výrazné zabarvení, ale pěkně rty oživí. Má nádhernou sladkou vůni a rty hezky hydratuje, i když nevím, zda by si poradil i se šupinkami. Ze všech balzámů mi na rtech vydrží nejdéle, i když i tak často rty přetírám. V drogeriích ho seženete kolem 50,- Kč.

Hodnocení: 4,5/5



Jaký je váš top balzám na rty?

21 komentářů

  1. Labello je jasny favorit to je samozrejme, tym ostatnym som nepodlahla a tie farby baby lipsov a celkovo ma niako nezlakali a som aj rada :))

    OdpovědětVymazat
  2. Z tvých balzámů na rty, vlastním pouze Baby Lips. :) Avšak úplně nejraději mám balzám od Reginy, který opravdu pomáhá na suché rty :)
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
  3. Labello je naj ♥ ja mám momentálne asi 10 balzamov doma a asi aj viac, používam len dva :D neutrogenu a nechtíkový alverde :)

    OdpovědětVymazat
  4. Baby Lipsům jsem taky nepropadla, nikdy mě nijak nelákaly, takže to za mě určitě ne :D ale když už nějaké balzámy, tak asi fakt ty od Labella :) -L

    OdpovědětVymazat
  5. Ja som nikdy nijako nepodľahla balzamom na pery a som verná iba Garnier Repair s bambuckým maslom, ktorý je perfektný a úžasne hydratuje :)
    beelievin.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Boom kolem baby lipsů jsem taky nikdy moc nepochopila, mám ten fialový a je to prostě obyčejný zabarvený balzám, nic extra z čeho bych si měla sednout na zadek :D, já mám celkem extrémně suché rty, takže používám balzámy převážně z lékárny (Avéne nebo Bioderma), ale Labelo mám taky a je super:)

    OdpovědětVymazat
  7. Ja momentálne používam taký ten maličký (ale mi vypadol názov), pripomína mi to moje detsvo a veľmi dobre hydratuje! :-)
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi vím, jaký myslíš, není od Astrid? Mám doma takový malý růžový, ale moc mi nevoní, tak ho už nepoužívám :-D Ale máš pravdu, taky mi připomíná dětství :-)

      Vymazat
  8. také mě Baby Lips dodnes nezaujaly, ani moc nehydratují :/

    OdpovědětVymazat
  9. ja som neni nejak na balzamy...je to pre mňa skôr nutnosť, ale tak labello je labello :D

    Pozývam ťa do Giveaway u mňa na blogu:
    http://byfoxygreen.blogspot.sk/2015/02/buy-or-win-3-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  10. Hm, baby lips jsem nezkoušela a nijak po tom asi ani neprahnu, ale viděla jsem je už párkrát naživo. Občas se mi líbila možná tak barva. :D I tady. Ale to je tak vše. Labello je klasika, nadějně vypadal i ten od essence, ale čekala bych lepší hydratační účinky. Já používám od Moje a spokojenost. Nejen balzámy, al častěji spíš balzámové rtěnky, když někam jdu a nikdy jsem neměla popraskané rty. :) Protože jsem ráda, když mám spíš barevnější rty, ale potřebuji hydrataci. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ja momentálně používám Baby Lips a jsem s nim spokojena:) Ale tak každy máme jiné nároky. Měla jsem i ten od Essence ale upřímně nemám vůbec ponětí, kde skončil:D

    OdpovědětVymazat
  12. Ten růžový balzám od Baby lips má poměrně hezkou barvu. Já používám maxi balzám od Astridu a jsem s ním nadmíru spokojená. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  13. Měla jsem všechny a nemusím teda ani jeden :( Na Labello mám špatné vzpomínky z dětství (:D), Baby Lips jsem měla tři a je to spíš takový horší průměr, a kdysi jsem měla i Essence. Já mám ráda třeba Carmex, Neutrogena balzámy nebo třeba Crazy Rumors :).

    OdpovědětVymazat
  14. Za mě rozhodně BabyLips a ty nové balzámky od Yves Rocher:) Ale je zase pravda, že problémy se suchými rty nemívám, takže pořádná hydratace je pro mě zbytečná:)
    ...//Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat
  15. Já teď střídám eos, baby lips a balzám od manufaktury :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  16. ja som sa po dlhšej dobe vrátila k Bliestexu v kelímu, no na noc si rada dám aj Nuxe:)

    OdpovědětVymazat
  17. Já si pokaždé říkala, že si Baby lips pořídím, ale pokaždé zakotvím u jiného balzámu na rty; možná i kvůli té ceně. Co se týče 'chráničů rtů' jsem naprosto za balzámy od Nivea. S těmi jsem asi nejvíc spokojená a hrozně dobře mi ošetřují rty. Labello má podle mě také předražené balzámy, protože si klidně koupím balzám od Baley a jsem stejně; možná ještě víc spokojená, než s Labellem :))) Ale článek mě nadchl ♥

    OdpovědětVymazat
  18. ja používam klasickú hrozienkovú, pretože všetky iné balzamy mi vysušujú
    jedine Baby lips som používala ako taký jemný ružový balzam na hory- nech človek nejak vyzerá:D ale nehydratuje vôbec. Akurát tá vôňa je fajná:)

    www.simplyfoly.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  19. Také nechápu ten velký booom kolem Babylipsu. před minulý rok jsem si ho koupila ve Španělsku ( to tu ještě asi nebyl ) a že by to bylo něco extra se mi nezdá. Za mě vedou Lobela, maji velký výber různých druhů a přijdou mi na rtech účinější.

    OdpovědětVymazat
  20. Já jsem zastánce EOSů, tyhle balzámky mě nikdy nepřitahovaly .. přijde mi, že neplní svou funkci hydratace :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥