Čistící gel a tonikum pro mastnou pleť od Oligodermie

Ahoj! O značce Oligodermie jste na mém blogu už mohli jednou slyšet, konkrétně se jednalo o dvoufázový odličovač. I tentokrát zůstaneme u čištění pleti, mám tu totiž dva produkty, o kterých si podle mě určitě stojí za to přečíst.


Produkty, konkrétně čistící gel a osvěžující čistící tonikum, jsou určeny na mastnou pleť. Jak možná víte, já mám pleť spíše sušší, ale přesto problematickou a právě proto mi byly tyto přípravky doporučeny k vyzkoušení.

Čistící gel (399 Kč, 200 ml)
Gel se nachází v bílé plastové lahvičce se šroubovacím uzávěrem a klasickým dávkováním na dírku. Samotný design produktu je jednoduchý, elegantní a se zelenými nápisy, podle kterých poznáte, že se jedná právě o řadu pro mastnou a problematickou pleť. Samotný obsah je gelovité konzistence, průhledné barvy a velmi jemné vůně, která nevoní nijak specificky a při použití ji sotva vnímám.



Gel používám každý večer po odlíčení pleti. Pleť lehce navlhčím a po pleti rozetřu malé množství gelu. Podle oficiálního popisu by se gel měl proměnit v jemnou nadýchanou pěnu, s čímž nemohu souhlasit. Gel téměř vůbec nepění, jen velmi nepatrně, což mi zpočátku trochu vadilo, ale postupem času jsem si zvykla. Velmi příjemně mě překvapilo, že jsem se nemusela vůbec vyhýbat očím, gel v nich absolutně neštípe ani jinak je nedráždí, jako byste si obličej myli jen vodou. Obvykle, pro lepší pocit z vyčištění pleti, používám ještě čistící kartáček.



Jelikož je gel určen pro mastnou pleť, nejvíce jsem se obávala vysušování, které je u takových gelů poměrně běžné. Byla jsem tedy velmi překvapená, když jsem po opláchnutí měla pleť krásně jemnou, čistou a dokonce lehce hydratovanou nebo přinejmenším rozhodně ne vysušenou, to už záleželo na tom, v jakém stavu jsem pleť zrovna měla. Při delším používání nemůžu říct, že by mi začaly mizet černé tečky nebo se mi přestaly tvořit pupínky, přijde mi ale, že se objevují o něco méně a hlavně se mi už skoro nedělají ty nepříjemné podkožní.


V konečném důsledku jsem s gelem tedy opravdu nad očekávání spokojená a ráda si časem pořídím další balení. Co se týče složení, tak mě v oficiálním popisu zaujalo, že by měl obsahovat kokosový olej, který jsem ve složení ale nenašla. Pokud se pod některou z vypsaných složek skrývá, tak mi dejte určitě vědět.

Hodnocení: 9/10

Osvěžující čistící tonikum (399 Kč, 200 ml)
Tonikum se nachází ve stejném obalu jako gel i se stejným dávkováním, občas se mi tak nedopatřením stane, že zrovna sáhnu po špatném produktu. Tonikum je taktéž transparentní barvy a neurčité vůně, která je o trošku příjemnější než gel, ale je stejně jemná a nerušivá.



Tonikum používám nejčastěji ráno na vodou opláchnutý obličej. Občas ho použiji i večer po umytí gelem, ale ne výhradně. Tonikum nanesu na vatový tamponek a umyji jím celý obličej, včetně krku a dekoltu. Co mi ale trochu ztížilo samotné používání produktu je jeho uzávěr. Můžete si všimnout, že je stříbrný a je to přesně takový ten typ barvy jako je třeba u různých nápisů na dekorativní kosmetice, přesně ten, co se rychle slupuje a mizí. A tak, když jsem třeba rukou trochu od tonika sáhla na uzávěr, barva se začala slupovat a zůstala mi na ruce. Já si jí tak přenesla i na tamponek a poté i na samotný obličej, kde mi zůstaly stříbrné kousky sloupnuté barvy. Což je trochu nepraktické a teď se produkt snažím vždy otevírat a zavírat jen za ten horní průhledný proužek, abych se tomu vyhnula. Nejde o žádný velký problém, ale je to trochu otravné, abych pravdu řekla. U gelu se mi to nestalo, myslím, že obyčejnou vodou se barva nehne.



Co se týče samotných účinků, tak tady opět nemám co vytknout. Po použití mám pocit čisté pleti, pokožka je jemná, hladká a svěží, připravená na další péči. Tonikum na pleti poměrně rychle zaschne a potom ho už nijak necítíte, žádné stahující pocity ani nic podobného. K pleti je šetrný, v očním okolí není nijak dráždivý.


S tonikem jsem opravdu spokojená, ale nezapůsobilo na mě až tolik, že bych ho vzhledem k ceně musela nutně mít znova. Každopádně si myslím, že pokud ho vyzkoušíte, tak nebudete zklamaní, a to se týká obou produktů. Více info o jednotlivých produktech naleznete na stránkách oligodermie.cz, které jsou podle mého názoru opravdu pěkně zpracované a přehledné.

Hodnocení: 7/10

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji zastoupení zdravi-krasa.cz.


Jaké jsou vaše oblíbené čistící gely nebo tonika? Zaujaly vás produkty?

12 komentářů

  1. Já momentálně používám tonikum od Ryoru a nemůžu si stěžovat :) To od Oligodermie taky musí být fajn :) Recenze je pěkně a podrobně napsaná. Jen škoda toho vršku u toho tonika. Ta stříbrná barva na obličeji musí být nepříjemná.

    Vyvolej.to | Památka na celý život

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Značka Ryor mě taky docela láká, už několikrát jsem po jejich produktech pokukovala, ale zatím jsem nic nezkusila :)

      Vymazat
  2. Značku nepoznám no majú krásne obaly. :)

    Pozývam teba a tvoje čitateľky na súťaž:
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/2016/08/back-to-school-giveaway.html?m=1

    OdpovědětVymazat
  3. túto značku som objavila ešte pred mesiacom a odvtedy sa pre mňa stala nezbytnosťou :)
    Izabell zo SYDNEY SLEEK❤

    OdpovědětVymazat
  4. túto značku vôbec nepoznám ale potrebovala by som nejaký čistiaci gél, takže sa po nej určite popozerám ;)


    Na mojom blogu prebieha GIVEAWAY bola by som veľmi rada ak by si sa zapojila :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ešte som sa nestretla s touto značkou kozmetiky, ale tvoja recenzia ma zaujala :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tuto značku vůbec neznám, je to pro mě novinka. Já teď bohužel mastnou a problematickou pleť mám, tak by mě zajímalo, jak by čistící gel a tonikum na mojí pleť reagovalo. Líbí se mi, jak nápisy na obalech mají tématické :) Na co ještě nesmím zapomenout je, jak jsi moc hezky produkty nafotila, hihi..

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že pro mastnou pleť by produkty byly taky moc fajn, i když já testovala na pleti suché :) Jinak moc děkuji ♥

      Vymazat
  7. Asi to vyzkouším. Snad se aspoň trochu omezí výskyt podkožáků.:)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj:) Přečetla jsem si recenzi a potěšila mě:) Já s Oligodermií pracuji v kosmetickém salonu a je moc fajn kosmetika:) Holky pokud se chcete zbavit takzvaných "podkožáků" jak jsem tu četla, je dobré péči o pleť podpořit k gelu a toniku, které je úplný základ o péči o pleť, také speciální hlubokočistící maskou:) Oligodermie má také suprová séra na zánětlivou pleť. Kombinací gelu, tonika, masky a séra docílíte výborného výsledku co nevidět :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥