Essence quattro paletka očních stínů

Ahoj! Dnes mám pro vás recenzi na jednu z novinek, kterou jste mohli zahlédnout v minulém článku. Jedná se o paletku čtyř očních stínů od značky Essence.

Tuhle čtyřku očních stínů u nás můžete sehnat v šesti krásných variantách. Já mám odstín 15 most wanted. Paletku seženete v drogeriích obvykle za 90 Kč.


Balení je plastové průhledné, pro stíny od této značky obvyklé. Malé balení je ale také poměrně pevné a praktické, takže se skvěle hodí na cesty. Moje varianta stínů obsahuje bílou, světle žlutou, světle růžovou a hnědou s vínovým nádechem. Všechny odstíny jsou třpytivé.


Nepoužívám stíny na každodenní líčení, tedy kromě bílé, kterou aplikuji do vnitřních koutků, trochu pod oči a občas i na víčko. Přesto si mě paletka barevnou kombinací naprosto získala. Co mě trochu zklamalo je pigmentace světlých odstínů, která není příliš dobrá, i když na moje potřeby dostačující. Tmavý odstín je však pigmentovaný docela hezky.


Absence aplikátoru v balení mi nepřekáží, jelikož jsou to stejně většinou ty pěnové, které já moc nevyužiji. Štětcem se mi stíny nanáší moc hezky. Trochu práší, ale není to nic hrozného. Na očích mi vydrží celý den, ale při odličování už vidím na víčku malou čárku, kam se začaly slévat. Podotýkám, že jsem nepoužila bázi (kterou si musím teprve pořídit), takže s ní bude určitě výdrž i pigmentace stínů lepší.


V konečném důsledku jsem se stíny spokojená, i když náročnějším uživatelům nebo milovnicím výrazných očí by asi úplně nevyhovovaly. Já si však začínám brousit zoubky ještě na novou variantu 17 crème de la crème.

Hodnocení: 3,5/5


Máte zkušenosti se stíny Essence? Preferujete na očích výrazné barvy nebo spíše nude odstíny?

21 komentářů

  1. Nemám tyhle stíny, ale ty kombinace vypadají krásně. :) Taky si myslím, že se to s bází zlepší, i tak vypadají fakt slibně. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skutočne krásna pigmentácia :) tieto očné tiene určite stoja za kúpu ^^
    A pekne si to nafotila :) zbožňujem tvoje fotky k recenziám! ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Nemám zkušenosti s essence stíny, ale tyhle vypadají krásně.:)
    Jinak na očích spíše preferuji nějakou nude barvu..:)

    http://monniegawlasova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají moc pěkně! Myslím, že na nějaké občasné líčení jsou fajn :)

    OdpovědětVymazat
  5. Stíny od Essence nějak extra v lásce nemám, ale i tak mi tyhle přijdou celkem fajn :) -L

    OdpovědětVymazat
  6. Nevím, nevím. Dříve jsem byla posedlá Essence a každou chvíli jsem si dělala radost touto kosmetikou, která pro mne v té době byla i cenově přínosná. Jenže něco se ve mne zlomilo. Rtěnky nikdy nebyly syté a nedržely kde měly, makeup nikdy nedosáhl efektu, který jsem chtěla (haló, ahoj, jo to oranžový neni pomeranč, ale můj obličej, to víš novej makeup).
    Stíny se mi líbí, vypadají přirozeně, ale říkám, Essence jsem nějak zavrhla , o Miss Sporty nemluvě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že ne všechny produkty jsou vždycky fajn a že je dost možné, že za nějakou dobu ani mě tahle značka nebude stačit a budu chtít něco lepšího, ale zatím jsem víceméně spokojená a souvisí s tím i ta cenová dostupnost, jelikož zatím "žiji" hlavně z kapesného, tak mi je líto utrácet za drahou kosmetiku :-) Ale je pravda, že do make-upu raději dám o trochu víc, tady se mi tyhle nejlevnější značky taky vůbec neosvědčily :-)

      Vymazat
  7. Já preferuji rozhodně nude odstíny. Nějak mi přijde, že mi výrazný líčení vůbec nesedí a necítím se v tom pohodlně; k tomu všemu je neumím ani používat, ty výraznější barvy :D A tahle paletka se mi líbí, ale nesmím se na ní koukat, protože mám takových stínů tolik a vůbec je nestíhám všechny používat.

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé, tyto stíny mám také! :) A patří k mým nejoblíbenějším, prakticky se už ani jinými stíny nemaluji :)

    OdpovědětVymazat
  9. neviem, mne sa nejak nepozdávajú a tiene by som si od essence asi nikdy nekúpila, možno príde nejaká limitka, kde sa mi budú páčiť, alebo možno nejaký mono tieň by som si kúpila :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  10. Nude odstíny preferuji, především na denní nošení. Osobně klasické stíny Essence moc nemusím (občas ale ujdou limitky a hlavně pigmenty), myslím, že je asi lepší trošku investovat - osobně třeba miluji stíny Sleek. Nejsou nijak extra drahé (paletka se dá sehnat kolem 250Kč), nicméně pigmentací jsou někde jinde a člověk za tu cenu dostane 12 stínů. Co se týče konkrétně tohoto kvatra, mám ho taky, pouze v jiném, dnes už nevyrábějícím se odstínu. Pigmentace se očividně liší napříč barevnou škálou, já mám tmavší verzi a je pigmentována o poznání lépe. Nicméně odstíny jsou to nádherné, to se musí nechat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, myslela jsem, ze paletky od Sleek jsou mnohem drazsi :-)

      Vymazat
  11. já má akorát starší variantu a jsem naprosto spokojená jsou super a ještě za tu cenu :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já zrovna dnes koupila paletku Essence - jen jiné odstíny (do fialova) v akci za 34,90..:)

    OdpovědětVymazat
  13. Přímo tuto paletku nemám, ale od Essence mjich mám několik a jejich tmavší stíny bývají úžasné, ty světlé už tak ne :/

    OdpovědětVymazat
  14. I když jsem mono stíny od Essence přestala kupovat, quattra mě vždy překvapí :)

    OdpovědětVymazat
  15. Mám od nich jedno "kvatro" a jsem celkem spokojená, tyhle mě tolik nenadchly, připadají mi hodně prášivé, nebo se pletu? :D

    OdpovědětVymazat
  16. Tuhle paletku mám taky, úplně stejné odstíny, akorát ji dostala k narozeninám od kamarádky minulé léto, tak tohle bude asi nějaká nová inovace :). Ty moje hodně práší a pigmentace bez báze je taky špatná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle taky trochu práší, ale není to tak hrozné a ta pigmentace opravdu není žádná sláva, ale na denní líčení je to pro mě akorát :-)

      Vymazat

Děkuji za každý milý komentář ♥